olay kesinlikle darbe girişimidir net!
bu olaya danışıklı dövüş, tiyatro diyen kesinlikle kendi vicdanını sorgulamalıdır.
öte yandan illa bişey sorgulanacaksa aylardan beri gelen patlama, terör olayları üzerinede bu darbe girişimi yapılırken bizim istihbaratımız ne işe yarar? her seferinde güvenlik zafiyeti yok diyenler hala görevlerinin basında nasıl olur ? rusyanın ucağı 3 dakika sınır ihlali yapınca 1 dk içerisinde vurulurken neden darbecilerin ucakları helikopterleri saatlerce havada kalırken vurulamaz ve doğal olarak sivil haklı öldürmeleri bombaları engellenemez? bunlar kesinlikle sorgulanmalıdır. Allah bu ülkeye birdaha böyle bir acı böyle bir utanç yaşatmasın inşallah.
Ben bu olayın bir darbe girişimi olmadığını sonuna kadar deliller sunarak savunabilirim.
Sorularınıza tek tek cevap vermek isterim.
Öncelikle yaşanan terör olaylarını, müsaade ederseniz 2 gruba ayırmak istiyorum.
1-) PKK' nın sorumlu olduğu olaylar
2-) IŞİD' in sorumlu olduğu olaylar.
1-) PKK' nın sorumlu olduğu olaylar: PKK' nın stratejik olarak kafası çalışmaz, düzenlediği saldırılar ise genellikle polise ve askere yönelik olur. Ölen sivil halk pisi pisine ölen insanlardır. Polis aracına yada askeri araca saldırı düzenlenmiş ise direk PKK yapmış diyebiliriz ve %99 tutar. Barış süreci mühimmat depoladıklarından haberimiz vardı fakat ses etmedik diyen bir Cumhurbaşkanı var, bu yeterli sanırım
2-) IŞİD' in sorumlu olduğu olaylar: Ağırlıklı olarak güvenlik güçleri yerine sivil halk öldürülüyor ise (istisnalar kaideyi bozmaz) bu olayın ucu %99 IŞİD' e çıkar. IŞİD, PKK' dan daha tehlikelidir çünkü stratejik olarak 100 tane PKK' yı cebinden çıkarır. Savaştan kaçan Suriyelilerin bu topraklara sığınmalarına karşı değilim komşumuzdur eyvallah, ancak şu an çıkın sokağa ne idüğü belli olmayan bir sürü başıboş adam elini kolunu sallaya sallaya geziyor sokaklarda. Bu olayın kontrol altına alınması gerekirdi. Toplama kamplarından çıkmamaları gerekirdi, haliyle fırsat kollayan bir sürü IŞİD militanı şu an Suriyelilerin arasına karışmış vaziyette, onlara bu özgürlüğü veren kim ise o sorumludur.
Türkiye mahallenin küçük çocuğu, Amerika ve Rusya' da mahallede birbirini sevmeyen iki abi. Amerika bize aslansın yaparsın delikanlısın sen diyerek gazı verdi ve gittik Rusya' ya omuz attık. Rusya, Amerika ile doğrudan papaz olmamak için bize misilleme yapmadı ve olan Türkiye' ye oldu (Amerika Türkiye' ye misilleme yapmak yerine savaş teknolojisini Esad' a sattı ve Esad savaşı kazanarak dolaylı yoldan Amerika' ya diş gösterdi) En son yaşanan ekonomik kriz yüzünden boyumuzun ölçüsünü aldık ve bizi affet diye mektup yolladık.
Bu sözde darbede hedef sivil halk değildi. Siviller pisi pisine öldü. Sadece boğaz köprüsünde konuşlandırılan 2 adet Leopard tank, eğer mühimmatları ve yakıtları tam dolu olsaydı bırak İstanbul' u Trakya bölgesinde taş üstünde taş koymazlardı. O tanklar personeline gereken havayı dışarıdan vermez. Kendi içlerinde iklimlendirme yaparak mevcut havayı temizler, sirküle eder ve bu sayede kimyasal ve biyolojik saldırılara karşı kolayca mukavemet gösterirler. Ayrıca üzerinde bulundurdukları uçak savarlar ve kalın zırhları ile F-16 falan dinlemezler. F-16' nın teknolojisi Leopard tankların gerisinde, eski F-16' lar sürekli revize oluyor.
Sözde darbe girişiminde kullanılan F-16' lar ve helikopterlerin 2 tanesi hariç vur emri verilmedi (Vurulan helikopterler ise personel, araçtan indikten sonra yerde vuruldu) onun yerine ellemeyin, yakıtları bitince kendileri iner dendi. Buna karar veren MİT' in kendisi.
Bir canlı bomba patlıyor ve insanlar günlerce bunu hangi örgüt yaptı diye tartışıp bir karara varamazken olaylar ortaya çıktığı andan itibaren FETÖ hedef gösterildi. Kimse gözaltına alınıp sorgulanmadan bu karar nasıl verildi sizce?
2 gün içinde 6000 kişinin isimlerinin belirlenip gözaltına alınmaları devletin üstün bir çabasının sonucu ise bu gayreti başka olaylarda neden göstermiyorlar. İsimler hazırdı diyorum, ortaya sadece bir yem atıldı ve yemi kapanlar 2 gün içinde belirlendi. FETÖ' nün askeriyeden ve devletin diğer kademelerinden eğer tamamen temizlenmesi hedefleniyorsa bu hedefe ulaşmak için 200 kişinin ölmesi gerçekten büyük bir başarıdır çok ciddi söylüyorum.
Benim gerçekten üzüldüğüm tek bir nokta var. Bu ölenlerin arkasında bıraktıkları eşleri çocukları ve anne babalarının durumları. Allah kimseye acı yaşatmasın. Benim söylediklerim bir teoriden ve bazı delillerden ibaret. Hepimiz bu olayda hayatını kaybeden insanlar ve geride bıraktıkları insanlara çok üzülüyoruz o konuda hem fikiriz ancak ister kabul edersiniz ister kabul etmezsiniz bu benim görüşüm. Kendi görüşünüzü savunurken lütfen benim gibi tiyatro diyenlere (bence danışıklı dövüş değil, FETÖ' yu yemleyip tuzağa düşürdüler ve sahada yalnız bıraktıkları için deşifre oldular) vicdansız demeyiniz. Hepimiz aynı görüşü savunmak zorunda değiliz ama fikirlerimize saygı göstermek zorundayız.