Bak üstadım, devlet kendi görevlendirdiği adamların hangi yapıya dahil olduğunu zaten biliyor. Mesele şu ki hiç kimse gidip o kadar paşayı "Biz senin fetöcü olduğunu düşünüyoruz." diyerek göz altına alamaz. Olağanüstü bir durum olmadan polisler adliyelerden o kadar hakim savcı da toplayamaz. Yem konusuna katılıyorum, bir yem atıldı, bunlarda yuttu, kendilerini açık ettiler. Yoksa whatsupdan gurup kurarak darbe mi yapılır. Ancak bunlarınki darbe veya kalkışma değil bizzat terördür. Biz iki buçuk darbe görmüş ülkeyiz, 60 ihtillinde Menderesi asmadan önce yargıladılar, 80 ihtilalinde Eceviti, Türkeşi yargıladılar. Muhtıra ile istifa ettirilen Erbakan döneminde kimsenin burnu kanamadı. Darbe dediğimiz böyle olur. Alırsın yönetenleri, yargılarsın, asıyormusun, hapse mi atıyorsun, o olur. Öyle cumhurbaşkanı içerdeymiş diye 6 saat otel ateş altında tutuluyorsa, meclis bombalanıyorsa bunun adı terördür. Benim gözümde anafartaları, kızılayı falan patlatanlardan bir zamanlar giydikleri üniforma haricinde bir farkları da yoktur.
İstihbarat alınmadı mı diyen arkadaşlar, Erdoğanın bile açıklaması var askeriyede bazı hareketlilikler var diye. Hatta TSK üst komut kademesi bununla ilgili toplantı bile yaptı. Temizliğin meşru olması için biraz müsamaha gösterildiği kanısındayım.
Ülkenin içine işlemiştir fetö, temizlemekle bitmez. 2 bin kişiyle, 6 bin kişiyle 26 bin kişiyle bitmezler, eksilmezler bile. Benim anlamadığım hususlar başka.
Hani bu TSK Yüksek Askeri Şura yaptığında annesi kapalı babası namaz kılan personeli bile görevden uzaklaştırıyordu? Yahu bildiğimiz cemaatçiler paşa olmuş, bunca yıldır hiç mi farkedilmedi bunların cemaatçi olduğu ben asıl bunu merak ediyorum.