çukura girme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VECTRA99
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

VECTRA99

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba. Geçen yağmurda yoldaki çukur suyla dolmuş, yol gölet halinde nerde ne var belli değil. Tahmin ettim bişeyler olabileceğini ve biraz yavaşladim ama yine de 50-60 km gibi gidiyodum. Kocaman çukura girdi sol ön lastik. Tabi tak diye bir gürültü. Içim gitti valla. Vectra b arabam lastikler de pek iyi değil. Lastikleri geçtim de arabanin biyerlerine bi zarar geldimi ki acaba? Valla akşam sabah onu düşünüyom:)

birşey olsa şimdiye olurdu... o kadar takmamak lazım kafaya... benim araba yere yakın normalde sadece hissedeceğiniz çukurlarda öle bir ses geliyor ki benim arabama yeni binenler varsa korkuyorlar birşey oldu mu diye (: çok derin ve çok hızlı olmadığınız sürece 1-2 çukurdan birşey olmaz... olacak araba olsa kaldır at zaten çarpsan ne olacağı belli olmaz çünkü bu sefer :)

Hani janta, rotlara, ön takima filan bi zarar vermemiştir dimi? Keşke iyice yavaşlasaydim. Uzun zamandir çukura girmemiştim. Kötü oldu. Oldu artik napalim.

Çok kafanıza tzkılıyorsa çıkın bir rot tezgahına olsun bitsin.

Saygılar...

janta zarar verdiysen lastiğin iner hemen.. en kötü sabaha iner...
rotlar veya ön takıma zarar zor verirsin bir çukur ile en babasında rot ayarını bozarsın... daha kötüsünde zaten takla atarsın veya altını vurursun arabanın... direksiyonda bir değişiklik yoksa düz gidiyorsa araba direksiyon düzken onda da birşey yok demektir... bence rahatlayabilirsiniz biraz...

Teşekkürler cance, sağolasin...

zaten oyle buyuk bır sorun olsa ılk basta lastıklerden baslardı ve o anda gerceklesırdı bırsey olacagını zannetmıyorum cunku ben alıskınım boyle cukurlara boyle agac eksen buyuyecek cukurlar cok sıvasın yollarında
http://www.youtube.com/watch?v=knzoV6fMANA

aracların yüzde 70 masfar cıkaran cukurlardır ve masraf yavas yava belli eder rot balans gider tekerler gider jant gider direksiyon gider teker gider motor kulakları gider dolayısla motor yalpalar blok zarar görür amortisorler gider yaylar gider denge kolları gider rotilli kollar gider içindeki contalar süner konfor azalır yüzlerce vida gevşer torpido gögüs tıkırdamaya başlar karter zarar görebilir motor kitlene bilir.... cukurlar uzun vadee aarabayı yaşlandıran unsurdur mersindeyim su anda dünyanın en aptal belediyesinin oldugu yerde cukırlarda yukarda yazdıgımın hemen hemen hepsi eski aracımda olustu (Parti ismi vermicemmm :D) cukura giren arkadasım git bakıma soktur diyemem arabayı olabildigince yavas gir cukura dedigim gibi uzun vadede intikam alır araba...

dün gece bende ankara'da eskişehir yolunda bi çukura girmiş oldum, sol ön silverline jantım eğrildi lastik hemen indi dolayısıyla.. yollar tarla gibi, slalom yaparak gidiyoruz resmen, dikkatli olmak lazım

Geri