ve size dün olan bişeyi yazayım. işyerindeki müdürümün aracı 2006 vectra c, 2 senedir arabanın arızasını bulamamışlar. arıza şu ; seyir halinde iken yolbilgisayarındaki anlık yakıt oranı birden bire 5 -6 katı fazla gösteriyormuş.ve bu arıza için yolbilgisayarına kadar değiştirmişler. sonuç muamma. bizim müdür sonunda sizin gibi servise lanet olsun deyip almanya opele şikayet mektubu yazmış. garantideki aracın yapılamadığını falan.
işyerinde konuşurken bu konuya daldık. ve akşam bizim orda buluşmak üzere ayrıldık. elimdeki op-com cihazı ile bağlandık, arıza kodlarını okutturdum. şamandıra sistemi ile ilgili bir hata verdi sensör bozuk falan. arızayı sildik ve şuan çalışıyor. + bu tarz bir çok hata vardı yeni yol bilgisayarını tanımamış.haberleşemiyor falan. neyse uzatmayım. anlayacağınız ya aracı detaylı bağlayıp bakmıyorlar yada ellerindeki cihaz işe yaramıyor. nasıl 2 sene bulamamışlar şaşırdım. tüm arıza kodlarını sildim. daha sonrada boğaz kelebeğini temizledim. aracın performansı çok belirgin arttı.ve artık anlık yakıt tüketimide normal çalışıyor. ben artık kesinlikle servislere uğramıyorum. bağlanıyorum op-comla. bakıyorum arızaya temizlikse temizlik,parça değişmesi gerekiyorsa parça değiştiriyorum . artık kendi aracımın ustasıyım . servislerdeki mantık müşteri gelsin öpeyim göndereyim, kusura bakmasınlar artık opel kullanıcılarıda uyandı ,böyle şeylere kolay kolay kanmıyor artık. servislerde müşteri bulamayınca o düzeni nasıl sağlayacaklar.merak ediyorum. ben şahsen ankarada opeli sorunlu olanların aracını op-com a bağlar ve problemlerini çözerim,yada en azından fikir veririm .böyle sıkıntısı olan arkadaşlara yardımcı olurum...... hemde para falan istemem.sadece zamanım müsait olsun yeter..... bizlerde kendi problemlerimizi kendimiz çözeriz..... ve çözümlerini buradan paylaşırız fotoğraflı olarak. ve üyelerimizin hepsi buradan görür kendi problemlerinide kendileri çözer.....