Cruise control sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan network
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

network

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,
Yaklaşık 4 ay önce aracıma yetkili serviste cruise control cihazı taktırdım. Fakat bazen devreye giriyor, bazen girmiyor. Enteresan bir şekilde yavaşlayıp devreye alabiliyorum. Bunun nedeni ne olabilir?
Tşk.

kesinlikle fren müşürü arkadaşım. iki kademeli bir müşürdür, bir kademesi fren lambalarını yakar diğeride cc yi devreden çıkartır. bir ihtimalde debriyaj müşürü.
%99 fren- %1 debriyaj müşürü. geçmiş olsun :)

bencede müşürlerden biri sorunludur..
debriyaj müşürü yeni takılmıştır onda sorun olmaya bilir. ama frene baktirmak gerek.

serviste tech2 cihazi ile müşürleri kontrol edebilirler

Arkadaşlar, verdiğiniz cevaplar için tşk.ederim. Peki bu müşürlerin durumu önemli midir? Yani kısaca bu durum için ne zaman servise gitmeliyim?

bunun bi zamanı yok..... arızanızın giderilmesi için bu müşürleri kontrol ettirin..

Tşk.ederim ethembozkurt

Hatırlatmak isterim, belki biliyorsunuzdur. Hız sabitleyicinin devreye girebilmesi için aracı çalıştırdıktan sonra bir kere frene basılması gerekir.

Bunu bilmiyordum, tşk.ederim Uğur. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

sorun ondan olsa bile yine müşür olmuş oluyor..
ecu frene basılıp basılmadıgını fren müşürü ile algılar. o sorunlu ise frene basmış muamelesi olmuyor olabilir..

fren müşürünü kontrol ettirin.

Bunu bilmiyordum, tşk.ederim Uğur. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Benim de başıma gelmişti, arada devreye girmiyordu, araç kitapçığını okuduğumda bu bilgiyi buldum. Güvenlik sebebiyle böyle bir özellik konulmuş. Aracınızı çalıştırdıktan sonra bir kere basmanız yeterli frene, bunu yaptığınızda hız sabitleyiciniz devreye giriyorsa sorun yok zaten. Buna rağmen girmiyorsa devreye o zaman problem var demektir.

Geri