çözülemeyen arıza

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mrt34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mrt34

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2000 model astra g otomatik bir aracım var. araçta çözemediğimiz bi arıza var. araç yolda giderken rolantide çalışırken gösterge aydınlatma ışığı diğer aydınlatma ışıkları (viset , klima gibi) yanıp yanıp sönüyor ve ayrıca göstergeler çıldırmış şekilde oynuyor devir saati km saati benzn göstergesi filan bi düşüyor bi fırlıyor. gösterge değişti hayretmedi akü değişti hayretmedi bi işlem daha gördü ama onu hatırlayamadım oda hayretmedi bana lütfen yardım edin varsa konuya hakim arkadaşlar yada başına buna benzer bi olay gelenler

Konjektörü değiştirin acilen.

şarj dinamosunu 7 ay önce değiştirmiştim ama

O zaman aracınızın şarjını ölçtürün, muhtemelen düzensizlik vardır.

Hangi marka dinamo takıldı? Takılırken başında mıydınız?

O zaman aracınızın şarjını ölçtürün, muhtemelen düzensizlik vardır.

Arada olduğu için, o hata esnasında ölçüme denk gelmek imkansız gibi. Şaşe kablosu çürümedi ve akü yeni ise, Anlık kesintiler konjektördendir.

delphi takıldı deneme aküsü ilede sürüş yaptım onda yanıp sönme olmadı ama devir saatlerinde sıkıntı devam etti şase kablosunu yeni duydum ondan olma ihtimali varmıdır

delphi takıldı deneme aküsü ilede sürüş yaptım onda yanıp sönme olmadı ama devir saatlerinde sıkıntı devam etti şase kablosunu yeni duydum ondan olma ihtimali varmıdır

Şaşe dediğiniz - dir. O kesilirse de olur. Kablosu gevşek vs. olabilir, yada bağlandığı yer oksitlenmiş, boyanmış vs. olabilir.

Lpg var ise, direk aküden akımı çektirin.

Xenon var ise yapabilir.

Tüm bu evreleri geçtikten sonra, fantastik sorunlar arayacakınız.

Yabancı forumlarda okumuştum, teybinden yapan olmuştu ilginç bir hikayeydi, teyp sigortasını sökerek deneyebilirsiniz. Diğer vauxhall sitesinde de yol bilgisayarı yüzünden sorun yaşayan vardı.

teyp mi olabilirmi ya çünkü ben orjinal teyp yerine başka teyp taktırmıştım ve öncesinde böyle bi problemim yoktu şimdi teypten şüphelenmeye başladım

okkkk

Son düzenleme:
Teyp hikayesini anlatiyim,
Vectra B, rolanti düzensizliği var, kadranda devir ara ara oynuyor. Değişmedik, yapılmadık iş kalmıyor. Hatta araç otomatik, frende beklerken devirde çıktığı için, şanzıman da sıkıntı yaşanıyor vs. 6 ay sorun çözülemiyor. Master Tech ler aşağı, master Techler yukarı.

Birgün eleman araçta muzik dinleyerek takılırken, teybe eliyle dokunarak ritim tuttuğunda devir oynamaya başlıyor. Sonra anlaşılıyor ki, original teyp devire/hıza vs. göre sesi açıyormuş ve o bölümde bir arıza varmış vs.

10 senelik konudur, vvoc forumlarında efsane arızalar başlığında hatrı sayılır beğeni almıştır.

Sonuç olarak Opel bu, her şeyi beklemek gerek. Teybe denk geldi ise arıza, teybin sigortasını söktürmek yerine, komple de söküp deneyebilirsiniz.

stop etme oluyormu yada hız göstergesi gaza basınca sabit duruyormu kilometre sabit kalıyormu bunlar oluyorsa abs sensörü sol tekerlekte olması lazım benim ondan çözülmüştü.

Sizinde iyiki bir abs sensörünüz arıza yapmış, her konuyu ona bağlıyorsunuz.

Geri