Corsa Tavsiyeleriniz & Direksiyon Kutusu Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CN89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CN89

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar.Üye tanıtımında kendimi tanıtmıştım fakat burada konu gereği kısaca aktarim.1 sene içersinde 2. elde dizel corsa almayı planlıyorum.Şu anda piyasa araştırması içersindeyim.Araba için ayırabileceğimiz max.18-19 milyarlık bir bütcemiz var.Yola corsa diye çıktım fakat canımı sıkan bir ka husus var.Sağda solda duyduğum üzere bu arabaların direksiyon kutularında kronik arızalar varmış.Değişsse bile sorun tekrarlıyormuş.Can sıkıcı lakırdı sesinin kesilmesinde tek çare kutunun değişmesi,yani 1.5 milyar "bayılmasıyla" gerçekleşiyormuş.

Ne derece doğrudur , gerçekten büyük bir sorun mudur ? Kıscası bu aracı bana önerir misiniz? Yoksa alternatiflerini mi düşüneyim.Öğrenci adamım yakıtı benim için çok önemli...:confused:

Merhaba arkadaşlar.Üye tanıtımında kendimi tanıtmıştım fakat burada konu gereği kısaca aktarim.1 sene içersinde 2. elde dizel corsa almayı planlıyorum.Şu anda piyasa araştırması içersindeyim.Araba için ayırabileceğimiz max.18-19 milyarlık bir bütcemiz var.Yola corsa diye çıktım fakat canımı sıkan bir ka husus var.Sağda solda duyduğum üzere bu arabaların direksiyon kutularında kronik arızalar varmış.Değişsse bile sorun tekrarlıyormuş.Can sıkıcı lakırdı sesinin kesilmesinde tek çare kutunun değişmesi,yani 1.5 milyar "bayılmasıyla" gerçekleşiyormuş.

Ne derece doğrudur , gerçekten büyük bir sorun mudur ? Kıscası bu aracı bana önerir misiniz? Yoksa alternatiflerini mi düşüneyim.Öğrenci adamım yakıtı benim için çok önemli...:confused:

arkadaşım öle sorun var diolar ama ailede 3tane c kasa corsa birde d kasa corsa hiçbirinde daha tık yok 2 si 80000 e yakın biride 14000 de bizimkide yani d de 3000 de ama hiç bir tık yok
ama dorudur bole sölentiler var

Direksiyon kutusu değişmesi de fayda etmiyor.Fakat şu anda servislerde tamir kiti var.Onu kullanınca hiçbir problemn kalmıyor.Ben de aynı sorundan şikayetçiydim.Direksiyon kutusu değişti garantiden.Fakat kısa süre sonra takılan da bozuldu.Sonra tamir kiti eklendi.Şimdi araç 30000 de ve tık yok. Tamir kitinin maliyeti ise işçilik dahil 100 ytl civarı

Direksiyon kutusu değişmesi de fayda etmiyor.Fakat şu anda servislerde tamir kiti var.Onu kullanınca hiçbir problemn kalmıyor.Ben de aynı sorundan şikayetçiydim.Direksiyon kutusu değişti garantiden.Fakat kısa süre sonra takılan da bozuldu.Sonra tamir kiti eklendi.Şimdi araç 30000 de ve tık yok. Tamir kitinin maliyeti ise işçilik dahil 100 ytl civarı

O zaman bu tamir kiti sayesinde 100 ytl civarına bu sorun çözülüyor.Çok saolun valla ya içimi nasıl rahatlattınız anlatamam.Çünkü artık yoruldum hangi arabayı almaya karar versem bişeyi çıkıyor , sakın alma diyorlar soğuyorum.En sonunda 1 aydır corsada karar kıldık.ne olursa olsun tercihimden caymıyacağım çünkü araştırlamalrım sonucu küçük sınıfta en az yakan dizel,en iyi yol tutuşu olan araba corsa.Kaportasıda sağlamdır heralde alman sonuçta...

40-60 bin arası 2. elde alacağım dizel bir corsa beni çok üzmez dimi kullanıcılarınadır bu sorum;) Ufak tefek şeyler illaki her arabada var çünkü.Bu direksiyon kutusu sorunu çıkarsa bile 100 ytlye çözülecek o zaman

arkadaşlar birde bişi sorcam ne kadar gerçektir bilmem ama 2007 307 16 110(geliba 100 De olabilir)beygir araba dizel adam 105 ykr yaktığını solüyor inanamadım bnm 1.3 corsam nasıl 145 yakıo ozaman

evet arkadaşm var bole bi sorun bnmde corsa var değşti ama yne başladı aynı soruna tekrar hastalık corsa c lerde özellkle bde klima borusu sorun çkryo habern olsun boruyu pay vermdn yapmşlr ani çukurlrda hç ummdğn anda kırıyo boruyu habern olsun..

eurodiesel kullan bakımlarını zamanında yaptır tıkır tıkır çalışır...

arkadaşım ben 3 senedir kullanıyorum corsa c cdti 3 kere direksiyon kutusu değiştim, tamir kitini bende duydum ama yaptırma fırsatım olmadı ,direksiyon kutusu haricinde hiç bir sorunla karşılaşmadım, yol tutuş hızlanma , sağlamlık, özellikle ve özellikle cimrilik arıyorsan , corsa senin için biçilmiş kaftan . . . .

Arkadaşlar direksiyon kutusu problemi 2004 corsa cdti arabamda mevcut.Aceba kutuyu değiştirmeden sadece bu kit ile işi çözmemiz mümkünmü.Geçen yetkili olmayan bir serviste direksiyon kutusuna 400 ytl fiyat verdiler.Aceba hangisi en iyi çözüm ve kesnlikle o rahatsız edici sesten kurtuluş var mı ?

cevaplarınız için çok saolun.Yani evet bu sorunun farkındayım.fakat 18-19 milyara alabileceğim daha mantıklı bir araba bence yok.Çünkü dizele feci şekilde taktım aklıımı.Katlanacağız.Bir iki arkadaşımdan da duyduğum üzere tamir kitiyle olay çözülüyormuş.Sorunsuz araba yoktur sonuçta..

Geri