Ben de 9000'e 97 tigra aldım 2 hafta önce. ilk etapta 16 yıldır neredeyse hiç bir şeyi değişmediğinden ve sadece motoru sağlıklı olduğundan baştan aşağı herşeyi elledik. liste şuradaki konuda mevcut:
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=98506
tüm sorunları hallettikten sonra ilk modifiye bence jantlar olmalı. çünkü muhtemelen jantlar çatlaklı, kaynaklı falandır ve güvenlik olarak da iyi değildir. yeni şekilli güzel 4 tane jant alarak iki işi bir arada halledebilirsin. kormetal'in rüzgar gülü modeli var bu araçlarda çok tatlı duruyor, öneririm.
daha sonra spoiler var ama daha şekilli bir spoiler alabilirsin zevkine göre. yol tutuş için kule gergisi de işine yarayacaktır.
farlar zaten allahım emri
bu arada üstündeki opel logolarını sökmüşler. bence o logolar çok estetik duruyor, yerine yenilerini almanı öneririm. hatta arkadaki opel corsa yazısını da bulabilirsen güzel olacaktır. çıkmacılarda falan vardır bunlar muhtemelen.
daha sonra istersen iç led aydınlatma ile kapı altı logo lazer uygulamalarını yapabilirsin. kapıları açınca asfalta modeline göre istediğin logoyu lazerle yansıtıyor, ben tatlı buluyorum.
ön tamponun oraya sparco logolu falan lastikler var onlardan takıp arabayı daha alçakmış gibi gösteriyorlar. esnek bişi baya hoş sürtmelerde falan kırılmıyor.
tabii ki açık hava filtresi de gerekli. ancak bu filtrenin 10.000 km'de bir değişmesi gerekiyor, düzenli masraf yani. sesi için tercih edilebilir bende de takılı.
şahsen gürültülü egzoz sevmiyorum ancak remus'un gürültü çıkarmayan ancak geniş ağızlı olan egzoz modellerine bakabilirsin. katalitik konvertörü de sökebilirsin fakat muayeneden geçmez. o nedenle yurt dışından çakma içi boş katalitik konvertör getirtebilir ve bu sıkıntıyı aşabilirsin.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.