Corsa düşünüyorum ama o kadar çok çeşit var ki...

dizel almak istiyorsan 2003 model biraz sıkıntılı olur, malum dizel serviste daha masraflı...1.3 cdtı tavsiye ederim, 2. el aldım gayet memnunum. 1.3 olduğuna bakma performansı iyidir. bir depoya şehir içi rahat rahat 750 km yapıyorsun.

1.7 alacaksan motor 1.3 den daha homurtlu . gidişleri aynı. yakıt sarfıyatı da aynı gibi. tek avantajı 1.7 ler alırken ucuz, vergısını fazla odeyerek tabı bu ucuzluk farkını 3 senede kapatırsın. 1.7 aratacaksan 1.7 DTI olarak aratacaksın cunku bunlar tek donanım olarak geldı ve bu sekılde. bazılarının ruhsatta ticari yazar, bazılarında binek yazar. bineklerin arka koltuklar ruhsata işlidir. benımkı oyle. guzel arabalar tavsıye ederim.

Dizel masraflı olur demışler ben ne masrafı var farklı bılmıyorum ama, polen , hava , yağ, mazot fıltrelerını her bakımda değiştiriyorum. bunlara 40 lira verıyorum. castrol magnatec yağ alıyorum 70 lıra gıbı bırsey tutuyor. 30 ıscılıkı verıyorum. 140 liraya 10-15 bın km aralıgında bakım masrafı var. daha da hic masraf etmedim. 118 bınde arabam. salıncak bozulmuş sol taraf. ılk masrafı bu.

Son düzenleme:
1.7 alacaksan motor 1.3 den daha homurtlu . gidişleri aynı. yakıt sarfıyatı da aynı gibi. tek avantajı 1.7 ler alırken ucuz, vergısını fazla odeyerek tabı bu ucuzluk farkını 3 senede kapatırsın. 1.7 aratacaksan 1.7 DTI olarak aratacaksın cunku bunlar tek donanım olarak geldı ve bu sekılde. bazılarının ruhsatta ticari yazar, bazılarında binek yazar. bineklerin arka koltuklar ruhsata işlidir. benımkı oyle. guzel arabalar tavsıye ederim.

Dizel masraflı olur demışler ben ne masrafı var farklı bılmıyorum ama, polen , hava , yağ, mazot fıltrelerını her bakımda değiştiriyorum. bunlara 40 lira verıyorum. castrol magnatec yağ alıyorum 70 lıra gıbı bırsey tutuyor. 30 ıscılıkı verıyorum. 140 liraya 10-15 bın km aralıgında bakım masrafı var. daha da hic masraf etmedim. 118 bınde arabam. salıncak bozulmuş sol taraf. ılk masrafı bu.

1.7 DTI olarak aratacaksın çünkü bunlar tek donanım olarak geldi demişsin hocam. Tek donanım derken?

bende 1.7dti aldım 10.500 e şimşek gri çok az olan renklerden biri aracım hususi binek yolcu nakli şeklinde yani. bunun yanı sıra 150 bindeydi araç
corsa c de
1.0 i eco
1.2 i hem ticari 3k hem binek 5k var
1.3 cdti hem ticari 3k hem binek 5k var.
1.4 i hem 3 kapı hem 5 kapı var
1.7 dti 3 kapı van olarak var ceviriliyor fakat. nadir sayıda 5 kapı da mevcut.
1.8 gsi 3 kapı var. mevcut modeller bunlar

aynen katıılyorum dizellerin neresi masraflı anlamadım

bende 1.7dti aldım 10.500 e şimşek gri çok az olan renklerden biri aracım hususi binek yolcu nakli şeklinde yani. bunun yanı sıra 150 bindeydi araç
corsa c de
1.0 i eco
1.2 i hem ticari 3k hem binek 5k var
1.3 cdti hem ticari 3k hem binek 5k var.
1.4 i hem 3 kapı hem 5 kapı var
1.7 dti 3 kapı van olarak var ceviriliyor fakat. nadir sayıda 5 kapı da mevcut.
1.8 gsi 3 kapı var. mevcut modeller bunlar

Gokalp çok ses yapıyor diyorlar 1.7 leri. Sence çok aşırı farkediliyor mu? Nasıl?

10.500 a aldım diyorsun. Bi şahine binsen herhalde 2003 opel bu o kadarda degildir şahin kadar falan :)

Arkadaşlar Corsa 1.7 cdti ile 1.7 dti arasındaki asıl fark nedir?

Bu ses olayı biraz canımı sıktı açıkcası. Kamyon gibi ses olacak degildir de ama yinede bu CDTI ile DTI olanlarının arasında ses yalıtımı farkı varmıdır ? Bilen arkadaşlar...

Gokalp çok ses yapıyor diyorlar 1.7 leri. Sence çok aşırı farkediliyor mu? Nasıl?

10.500 a aldım diyorsun. Bi şahine binsen herhalde 2003 opel bu o kadarda degildir şahin kadar falan :)

bi kere öncelikle şunu söyliyim kullandığım araba şimdiye kadar 3.000 km de yağı filitreleri değişen çok iyi bakılmış bi araba içide o derece temiz korna yerleri kronik olarak delinir bu corsaların onlar bile sağlam yani bnm arabam diğer 1.7 lere göre temiz bi araç ihtiyacı olan birinden zorla aldım :) neyse aracın motor sesi gerçekten kafa ütülüyor malesef özellikle benzinli araç kullandıysanız öncesinde aracın düşük fiyatı sizi yanıltmasın benim aracımda klima airbag ısıtmalı aynalar elektrikli camlar xenon farlar alüminyum alaşımlı jantlar mevcut (far ve jant sonradan takılmış) tek sıkıtım abs olmaması zaten motor malum 1700cc ve turbo diesel hiç bi kuş serisiyle kıyaslanamaz kuş serisini bırakın doğru dürüst hiç bi fiatla kıyaslanamaz turbo basıncını yüksek tuttuğunuzda ztn araç kopuyor gidiyor aracın yol tutuşu da gayet iyi ayrıca
1.7dti mevcut bu arada sadece corsada cdti yok diye biliyorum.

Arkadaşlar Corsa 1.7 cdti ile 1.7 dti arasındaki asıl fark nedir?

Bu ses olayı biraz canımı sıktı açıkcası. Kamyon gibi ses olacak degildir de ama yinede bu CDTI ile DTI olanlarının arasında ses yalıtımı farkı varmıdır ? Bilen arkadaşlar...

ses söyle devir yüksekken mesela 3 bin üzerindeyken baya fazla ztn 5 bin çeviriyo ama 2.300 de fln müzik de açıksa araç içinde duyulmuyor bile bu arada orjinal müzik sistemi son derece yetersiz sadece orjinal teypte dış ısı göstergesi mevcut oda bnmkinde çalışmıyor arada çalışıyor -30 gösterio fln filan :) gereksiz bişey ztn :hıh:

al bı tane al. bu kdr dusunme kaan

Geri