Not=Bu olayda adanada gerçekleşmiş.
ALINTIDIR:
Aracıma lpg sistemi takıldıktan sonra başıma gelenler
Aracım 2004 model opel astra H, easytronik vites Z16xep motor
Aracım çalıştırma esnasında marş basmayıp vites gösterge ekranında F arızası yazıyor. Daha sonra 1-2 dk bekleyince tekrar N oluyor gösterge ve araba çalışıyor,
Arabanın arıza kodlarını görüntülediğim zaman ise 14 tane arıza alıyorum, daha sonra da bu arızalarla arabayı kullanmaya devam ettiğim zaman arabanın çalışmasında bir sorun olmadan kullanabiliyorum.
arıza kodları:
ECN 020100, ECN 020200, ECN 020300,ECN 020400
ECN 023002, ECN 011515, ECN 065070, ECN 170000
ECN 210300, ECN 210400, ECN 210870, ECN 200670, ECN 213970
ECN 15505A
bu sorun için özel opel servisine gittim arıza kodlarına baktı arabaya baktı, beyin arızalı dedi
Bu sefer başka bir yere gösterdim, o da bi kaç bişey yaptı denedi, sildi hata kodlarını dene bakalım dedi, yine aynı şeyi yaptı araç aynı 14 arızayı verdi.
Sizlerden bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum, gerçekten şanzıman beyni mi arızalı, yoksa motor beyni mi arızalı, ya da sorun başka mı?
Şanzıman beyni tamir görse ne kadardır ücreti, ya da tamir sonrası performansı nedir
SONUÇ : adanada mert özel serviste yapıldı ve şuan hiçbir problem yok arabam saat gibi oldu
Bir Başka Alıntı İse: bende aynı sorunu yaşamıştım gösterge ekranında f çıkıyordu bikaç gün önce marş dinamosunu yaptırmıştım dinamoyu yerine takarken şasi kablosunu doğru düzgün bağlamamışlar o yüzden oluyormuş tech 2 ye bağlattığımda sorun bulundu.ustanın dediğine göre f çıktığında araba çalışmazmış ama benimki 2 gün böyle çalıştı sorun yaşayan arkadaşlara tavsiyem bir an önce arabanızı tech 2 ye bağlatın.