Corsa D Tüm Arıza Lambaları Yandı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan milic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
araç kendini korumaya almakta... F kodu çıkan araç zaten kesinlikle tamire gidilmeli..saglam bi özel servise git derim.. yada lpg sistemini söktürüp tekrar bi çalıştırmayı :(deneseniz..
adanada yeni olduğum için hangi servise götürmem gerektiği hakkında bi fikrim yok.bir sürü özel servis var.

gaz fren kontekla arıza kodu okuyun,
arıza lambası yanıp sönerek size kod verecektir her duraklamaya kadar olanları sayın,durduğunda kalemle yazın başlayınca gene sayın böylece size kod verecektir
fehlerspeicher auslesen corsa d - YouTube
sistem olarak bunla aynı
iyice bak
mkl_anim.gif
abi ben bizim 2007 vectrada 2011 corsadada bu kontak fren gaz ile arıza kodu okuyamıyorum :) hiçbir tepki vermiyorlar bu arıza kaydı yok mu demek ?

Bana kalırsa araç arada bir ihtiyacı kadar elektrik üretemiyor, aküden enerji alıyor, aküdeki enerji azalınca da arıza uyarısı veriyor. Şarj dinamosu ile aküye baktırmakta fayda var. İmkanınız varsa bir arkadaşınızın arabasının aküsünü kendi aracınıza bağlayıp aracınızı çalıştırmayı deneyin. Büyük ihtimalle aracınız sorunsuz çalışacaktır.

Bana kalırsa araç arada bir ihtiyacı kadar elektrik üretemiyor, aküden enerji alıyor, aküdeki enerji azalınca da arıza uyarısı veriyor. Şarj dinamosu ile aküye baktırmakta fayda var. İmkanınız varsa bir arkadaşınızın arabasının aküsünü kendi aracınıza bağlayıp aracınızı çalıştırmayı deneyin. Büyük ihtimalle aracınız sorunsuz çalışacaktır.
aküyü aldım arkadaştan sabah çalıştırıp deniycem.bu arızayı sabah yapıyor.şimdi deneme amaçlı çalıştırdım ama gaz yememe rölantide sapma devam ediyor

aküyü aldım arkadaştan sabah çalıştırıp deniycem.bu arızayı sabah yapıyor.şimdi deneme amaçlı çalıştırdım ama gaz yememe rölantide sapma devam ediyor

LPG kullanmadığım için bu konuda yorum yapamam, belki de LPG sistemi fazla elektrik çekiyor veya sistemde hatalı bir elektrik bağlantısı olabilir :(

Tüm ihtimaller verilmiş, servise gidip çözmeniz gerekmekte.

Kaputu açın ve LPG kitindeki sigortayı bulun (genelde beynın oralarda 2 kablonun ortasına baglanmıs bir sigortadır) , sigortayı sökün , bu şekilde LPG kitini komple devre dışı bırakmış oluyorsunuz... Birkezde bu şekilde marşa basmayı deneyın...

Gunahını almak ıstemem ama buyuk bir ihtimalle LPG ustasının halt yemesıdır dıye dusunuyorum , yanlıs yerden elektrık alıp araca zarar veren ustaları gorup duymaktayız...

Not=Bu olayda adanada gerçekleşmiş.
ALINTIDIR:

Aracıma lpg sistemi takıldıktan sonra başıma gelenler

Aracım 2004 model opel astra H, easytronik vites Z16xep motor

Aracım çalıştırma esnasında marş basmayıp vites gösterge ekranında F arızası yazıyor. Daha sonra 1-2 dk bekleyince tekrar N oluyor gösterge ve araba çalışıyor,
Arabanın arıza kodlarını görüntülediğim zaman ise 14 tane arıza alıyorum, daha sonra da bu arızalarla arabayı kullanmaya devam ettiğim zaman arabanın çalışmasında bir sorun olmadan kullanabiliyorum.

arıza kodları:
ECN 020100, ECN 020200, ECN 020300,ECN 020400
ECN 023002, ECN 011515, ECN 065070, ECN 170000
ECN 210300, ECN 210400, ECN 210870, ECN 200670, ECN 213970
ECN 15505A

bu sorun için özel opel servisine gittim arıza kodlarına baktı arabaya baktı, beyin arızalı dedi
Bu sefer başka bir yere gösterdim, o da bi kaç bişey yaptı denedi, sildi hata kodlarını dene bakalım dedi, yine aynı şeyi yaptı araç aynı 14 arızayı verdi.

Sizlerden bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum, gerçekten şanzıman beyni mi arızalı, yoksa motor beyni mi arızalı, ya da sorun başka mı?

Şanzıman beyni tamir görse ne kadardır ücreti, ya da tamir sonrası performansı nedir
SONUÇ : adanada mert özel serviste yapıldı ve şuan hiçbir problem yok arabam saat gibi oldu

Bir Başka Alıntı İse: bende aynı sorunu yaşamıştım gösterge ekranında f çıkıyordu bikaç gün önce marş dinamosunu yaptırmıştım dinamoyu yerine takarken şasi kablosunu doğru düzgün bağlamamışlar o yüzden oluyormuş tech 2 ye bağlattığımda sorun bulundu.ustanın dediğine göre f çıktığında araba çalışmazmış ama benimki 2 gün böyle çalıştı sorun yaşayan arkadaşlara tavsiyem bir an önce arabanızı tech 2 ye bağlatın.

Son düzenleme:

aküyü değiştirdim sabah çalıştırırken yine tüm aynı sorunları verdi araba.aküden değilmiş

Kaputu açın ve LPG kitindeki sigortayı bulun (genelde beynın oralarda 2 kablonun ortasına baglanmıs bir sigortadır) , sigortayı sökün , bu şekilde LPG kitini komple devre dışı bırakmış oluyorsunuz... Birkezde bu şekilde marşa basmayı deneyın...

Gunahını almak ıstemem ama buyuk bir ihtimalle LPG ustasının halt yemesıdır dıye dusunuyorum , yanlıs yerden elektrık alıp araca zarar veren ustaları gorup duymaktayız...

akşam arkadaşla aküyü değiştirmiştim.sabah denedim yine hataları verdi araba.şimdi lpgnin sigortasını söktüm.akü başlıklarınıda söktüm.akşama bide böyle deniycem aracı çalıştırmayı bakalım nolacak

Geri