Corsa D Ön Amortisör.

command_4

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar,

Aracım Grande Punto ama malum Corsa D ile ön amortisörlerimiz aynı.

Orijinal Fiat amortisör piyasada 250 TL civarı. Yan sanayi olarak Monroe satıyorlar ama boyları tutmuyor. Punto'nun diye Linea'nın amortisörlerini satmaya çalışıyorlar. Bu uymaz dediğimde ise, "yıllardır bunu veriyos gardaş" diyorlar :)

Corsa D için orijinal GM amortisörlerin fiyatını bilen var mı? Bu konuda yardım edebilir misiniz?

https://www.opelgm.com/Opel-Corsa-D-On-Sag-Amortisor-GM,PR-917.html orj. 140tl monreo 130tl

yetkili servislerde de kampanya var bütün orj. amortisörler 135tl işçilik 50tl yani 2si için 370tl

opelfix_new.jpg

Monroe amortisörün boyu tutmuyor?

Servise Punto'yu soksam yaparlar mı?

Yapacaklarını sanmam bu kampanya opel club card için opel'e kart verirlerde fiata sanmam.

Ayrıca monreonun kataloğunda da lineanın 8 valfi ile aynı grande puntonun amortisörleri kısa olduğuna emin misiniz. Monreo çakma iş yapmaz

attachment.php

Bilsteina göre de

attachment.php

Ekli dosyalar

• monroe.webp
    monroe.webp
    23.1 KB · Görüntüleme: 39
  • bilstein.webp
    bilstein.webp
    23.8 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Yapacaklarını sanmam bu kampanya opel club card için opel'e kart verirlerde fiata sanmam.

Ayrıca monreonun kataloğunda da lineanın 8 valfi ile aynı grande puntonun amortisörleri kısa olduğuna emin misiniz. Monreo çakma iş yapmaz

Bu katalog verileri inanılmaz derecede yardımcı oldu. Çok teşekkür ederim. Corsa D ile Grande Punto'nun amortisörlerinin birebir aynı olduğuna inandım :)

Orijinal Fiat amortisör malesef 250 TL, opelgm.com adresinde ise GM amortisör 140 TL.

Aracıma GM alıp taksam sıkıntı olmaz heralde?

Önemli değil, ne demek. Bilstein da monroe de dünya markası son derece kaliteli ürünler sağlayan firmalar. Monroe de alsanız GM de Fiatta Bilstein da kalite olarak fark edilebilir bir fark görebileceğinizi sanmıyorum.

Ben monreonun reflex'ini öneririn tabloda görülüyor kodu. Bulması biraz zordur fakat güzel bir iş yapmış mühendisler yolda orj. amortisör kadar konforlu ani manevralar gerektiren acil durumlarda orj. amortisörden daha iyi tepki vererek savrulmayı minimize etmeyi amaçlıyor. Yüksek ihtimal maalesef kasislerde fark yaratacaktır tabi... Onun dışında dediğim gibi bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Önemli değil, ne demek. Bilstein da monroe de dünya markası son derece kaliteli ürünler sağlayan firmalar. Monroe de alsanız GM de Fiatta Bilstein da kalite olarak fark edilebilir bir fark görebileceğinizi sanmıyorum.

Ben monreonun reflex'ini öneririn tabloda görülüyor kodu. Bulması biraz zordur fakat güzel bir iş yapmış mühendisler yolda orj. amortisör kadar konforlu ani manevralar gerektiren acil durumlarda orj. amortisörden daha iyi tepki vererek savrulmayı minimize etmeyi amaçlıyor. Yüksek ihtimal maalesef kasislerde fark yaratacaktır tabi... Onun dışında dediğim gibi bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Son olarak, BOGE nin kataloğuna baktım, Corsa D, Grande Punto ve Linea için farklı amortisör özellikleri ve kodları sunuyorlar. Kafa karıştı :)

Corsa D nin GM markalı amortisörünün asıl üreticisi ne markadır? Biliyor musunuz?

Son düzenleme:
Geri