corsa d hız sabitleyici

zorbey4275

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
araç 2007 model corsa d cdti essentia model arkadaşlar
hız sabitleyici taktırmak için yetkili servise gittim araca dahi bakmadan essentia ya takılmaz diye cevap verdiler
bu modellere taktıran oldumu nasıl bir yol izlemeliyim
yardımlarınızı bekliyorum

eğer elektrik tesisatı yoksa hemen takılmaz diyorlar sende de böyle olmuş olabilir takılmaz diye birşey yok sanayide tesisatcıda tesat yaptır gerekli parçalarıda temin et iyi bir usta mutlaka yapar

araca bakmadılar bile bu arada motor Z13DTJ

sanayi ile olmaz bu işler.sanayide ne anlarlar bcm den ecu dan ipc den.eski tip mekanik bi sistem olsa neyse.kaç tane servise gittim her türlü baktılar olmuyo.essentiaya çelik janttan cam filmi ve park sensöründen başka bişey yaptıramazsın.park sensörüde serviste 700 lira civarında sen alıp taksan 100 liraya en alasını takarsın.aux çıkışı,cc,sis farı,hepsi bcm ve ecu ile alakalı.sis farının tesisatı filan yok servis 1500 lira diyo..aux için teybin içini bile açtım tesisat yok.cc için bcm değişirse olur diyo servis o da 1000 ile 1500 lira arasında.ben diyarbakırda CANLAR,ankarada OPAN ve OPİS e gittim olmadı.esentiaya taktıran birinide duymadım görmedim.yok ilk çıkanlara takılıyomuş sonrakilerde iptal etmişler vs inanma.eğer taktırırsanda bana da haber verirsen sevinirim.

benim araçta orjinal aux çıkışı var vitesin önünde ve orjinal park sensörleri var sadece hız sabitleyiciye ihtiyacım var

bende bayağı araştırdım forumlarda da okuduğum kadarıyla yaptıran yok
Essentia'larda Opel Combo lardaki gövde kotrol ünitesi kullanılmış (Body Control- BC) eğer bu değişirse diğerlerini de (sis farı, hız sabitleyici vs...) yaptırma imkanın oluyor ancak maliyette oldukça yüksek oluyor. Ben vazgeçtim artık Opel düşünsün para kazanacaktı şimdi kazanamayacak çözümü Opel bulsun dedim gitti. İleride de araç değişitirirken bu gibi şeyler yüzünden Opel tercih etmeyi düşünmüyorum.

Bir araç alıyorsun Corsa aldığını sanıyorsun kasa Corsa ama beyin Anadol resmen öyle birşey yaşatıyor insana.

Geri