Aynı ses bende de var, frene dokununca ses kesiliyor sürekli bir hava kaçırma sesi. Araştırmamda birçok Corsa kullanıcısının canını sıkmış bu mevzu. Ben sürekli fren vakumundan tahliye edilen hava fren performansını etkiliyor, neden bu frenler ısırmıyor hep et gibi diye şikayet ediyordum. Meğersem birçok kişi aynı dertten muzdaripmiş. (Bu arada yanlış anlaşılmasın, sorun tam olarak fren performansından çok frene uygulanan güç miktarının fazla olması. Örnek verirsem 50km hızda 20 metrede durmak için, sıfır Egea da yumurtayı anca kıracak kadar frene basarken, benim araçta limonun suyunu çıkarmaya çalıştığınızı düşünün. Mevzu bu.)
Tahminimce ustanız westinghouse'ın pedal altındaki diyaframını değiştirdi. Benim de araştırmam da aynı çözümü öneriyorlar. Ama şimdi siz ABSnin devreye girmediğini söyleyince işler değişti. Sanırım siz değiştirince öğreneceğiz tam olarak ne olduğunu.
Bu arada aynı işlemi ben de yaptıracaktım ancak 1 ay önce baskı balata volan seti değişiminde tüm fren hidroliklerini değiştirmem ile fren performansında biraz iyileşme olduğunu da belirtmem gerek. Size tavsiyem fren hidroliğini, fren debriyaj vs borulardaki sıvıyı yenisi ile değiştirip önce bakmanız. Tabi ABS hatası değişimi mecbur kılmış maalesef. Geçmiş olsun.