• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

ÇÖZÜLDÜ corsa c volant ses ( Uyumsuz Parça )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan f01760
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

f01760

Kayıtlı Kullanıcı
74-Bartın
Öncelikle herkese selamlar , babamda 2005 corsa c 1.3 cdti manuel araç var (Zonguldak'ta). 160 000 km'de baskı balata ve volant değişti. Usta ilk başta oynar volant taktı . Çok fazla sürtme sesi geliyordu . 1 ay sonra alt merkez patladı . Usta dediki parça hatası . Sonra yeni alt merkez taktı 6 ay sonra yine patladı . Bu seferde volantta kaynaklı dedi .Sabite döndük. Bu seferde araç balata sıyırmaya başladı. Usta dediki herşeyi orjinal takalım. Bu seferde orjinal taktık. Araç boştayken debriyaja basmadığım takdir çok fazla " luk lok luk lok" sesi olmaya başladı. Aracı yakma seviyesine geldim . Araç 30 000 km'de 3 kere şanzıman indi bindi oldu. Usta hatasıda olabilir emin değilim günahını almak istemem. Ama başka ustaya gittiğimde bu ses olabilir diyor. Astra h var 1.3 cdti manuel onda ne ses var ne başka birşey . Bu işin doğru nedir ? Hangi parçalar kullanılmalı ? Ankarada önerdiğiniz usta var mı ?

Volant aracınıza uyumlu takılmamış olabilir. Genel olarak bu şekilde bir durumda sistem değişikliklerinde
Volant
✔ Baskı balata
✔ Debriyaj diski
✔ Merkez veya hidrolik(slip) rulman
✔ Uygun ve yeni civatalar hepsi yenilenmelidir. Aynı zamanda
🔹 Orijinal veya yüksek kaliteli OEM/aftermarket debriyaj seti
🔹 Doğru tip volan (genellikle Dual Mass Flywheel DMF)
🔹 Debriyaj merkezi / hidrolik rulman ve bağlantı elemanları
🔹 Yeni civatalar ve uygun montaj sırası
🔹 Uygun yağ/temizlik ve montaj tolerans kontrolleri yapılmalıdır.
Volant ve debriyaj seti aynı anda değiştirilmelidir ve ayrıca hidrolik parçalar da yenilenmeli.

Genel olarak yaşadığınız sorunun 3-4 nedeni olabilir.
1- Aracınıza uyumsuz parçalar takılması.
2- Montaj esnasında yanlış yapılması.
3- Sistemin komple yenilmemesi ( eski herhangi bir parçayı yeni parçalarla takılması )

Burda çıkan sonuca göre; aracı yakmak yerine :) doğru bir ustaya danışmanızı tavsiye ediyorum. Muhtemelen sizin aracınıza uyumsuz parçalar takılmış olabilir bunun başka açıklaması kalmıyor. Yinede sizin anlattıklarına göre değerlendirdiğimiz için belki gözden kaçan başka bir şey olabilir.
Aşağıda zonguldak merkezli yorumları ve tavsiye oranı yüksek yerleri paylaşıyorum. İnternetten aratıp kolayca ulaşabilirsiniz.

🔧 Genel Oto Tamir ve Mekanik Servisler
  • Sefa Otomotiv Servis – Merkez sanayi sitesinde oldukça iyi değerlendirme puanı ile önerilen bir servis.
  • Yıldız Oto Araç Tamir Bakım Onarım – Küçük sanayi içinde yer alan, güvenilir yorumlara sahip bir tamir servisi.
  • Motrio Servis Girgin Otomotiv – Yine sanayi sitesi içinde, iyi müşteri puanı ile öne çıkan servis.
  • Saraçlıoğlu Oto Bakım Servisi ve Yedek Parça – Oldukça yüksek puanlı ve iyi yorumlara sahip yerlerden biri.
  • Özbay Oto Bakım – Çok iyi değerlendirmeye sahip, güvenilir tamir servisi.
  • Selimler Oto Japon Hyundai Toyota Kia Mitsubishi Özel Servis – Daha geniş marka tecrübesi olan, oldukça olumlu yorumlara sahip bir servis.

🛠️ Spesifik / Çeşitli Mekanik Hizmetler

• Turan Özel Renault Elektromekanik Servisi – Mekanik / elektromekanik konularda öne çıkan, Genel otomobil problemlerinde de yardımcı olabilecek usta.
  • Oto Arslan – Kozlu bölgesinde yer alan, iyi puanlı bir oto bakım & tamir servisi.
  • DERMAN OTO TOYOTA ÖZEL TAMİR SERVİSİ KDZ EREĞLİ – Ereğli tarafında da iyi müşteri yorumuyla öne çıkan bir servis (genel otomobil bakım & onarım).
  • HAN TEKNİK VOLKSWAGEN AUDİ SKODA SEAT PORSCHE ÖZEL SERVİS (Çaycuma) – Çaycuma’da yer alan, şanzıman / özel onarım tecrübesi olan bir yer (otomatik focus olsa da manuel desteği için sorabilirsiniz).

Okan Can bey , geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Forumda diğer corsa c 1.3 cdti kullanan arkadaşlar baskı balata değişiminde ne yol izlediler ? Bana bayağı yol gösterici olacak

Okan Can bey , geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Forumda diğer corsa c 1.3 cdti kullanan arkadaşlar baskı balata değişiminde ne yol izlediler ? Bana bayağı yol gösterici olacak
https://www.opelim.net/search/3290795/?q=corsa+c+volant&o=relevance daha önce aynı tip sorunlarla ilgili arama ekranı bu şekilde dilerseniz müsait olduğunuzda kontrol edebilirsiniz. Bazı kullanıcılar benzer sorunlarda size bahsettiğim gibi parça da veya montaj esnasında hata yapıldığını dile getirmiş.

Hocam bunların neredeyse hepsini okudum . Ama direkt şunları takdırdım çok memnunum diye maalesef yok

• Beğen
Tepkiler: OKANCAANNN
Araçtan çıkan sabit ve oynar volantları alıp ustaya gittim. Usta sabit volantı görünce bu corsanın değil doblonun volantı dedi. Oradan çıktım farklı ustaya gittim oda aynı şekilde dedi bu doblonun diye. Sonra gözümle direkt anlamadığım için opelpar'a gittim oradan corsa c sabit volant ile ölçtüm merkez ile balata yeri arasında 2mm fark var . Merkez ile baskı yeri arasında ise 4mm fark var var. Direkt gözle anlayabileceğimiz kısımda ise corsada 7 adet vida deliği varken dobloda 6 delik var. Parçacı babama yanlış satmış. Doblo volantı daha ucuz ama corsa parası almış. Hadi parçacı yanlış sattı usta nasıl sen anlamadın . Hadi anlamadın boşta nasıl vida yeri bıraktın. Hadi bıraktın 2 kere alt merkez patladı açtığında nasıl anlamadın. Resmen usta iş güzarlığı yüzünden kaç bin liralık olduk 2 kere çekiciyle sanayiye geldik. Fotoyu ekliyorum. Yeni olan corsanın eksi olan corsaya takılan doblo volantı 20260328_163139.webp

Yok artık..Neredeyse herşeyi farklı...Nasıl bir ''usta''ymış...

Araçtan çıkan sabit ve oynar volantları alıp ustaya gittim. Usta sabit volantı görünce bu corsanın değil doblonun volantı dedi. Oradan çıktım farklı ustaya gittim oda aynı şekilde dedi bu doblonun diye. Sonra gözümle direkt anlamadığım için opelpar'a gittim oradan corsa c sabit volant ile ölçtüm merkez ile balata yeri arasında 2mm fark var . Merkez ile baskı yeri arasında ise 4mm fark var var. Direkt gözle anlayabileceğimiz kısımda ise corsada 7 adet vida deliği varken dobloda 6 delik var. Parçacı babama yanlış satmış. Doblo volantı daha ucuz ama corsa parası almış. Hadi parçacı yanlış sattı usta nasıl sen anlamadın . Hadi anlamadın boşta nasıl vida yeri bıraktın. Hadi bıraktın 2 kere alt merkez patladı açtığında nasıl anlamadın. Resmen usta iş güzarlığı yüzünden kaç bin liralık olduk 2 kere çekiciyle sanayiye geldik. Fotoyu ekliyorum. Yeni olan corsanın eksi olan corsaya takılan doblo volantı Ekli dosyayı görüntüle 31596
Malesef yapay zeka yine haklı çıktı ve ilk ihtimal doğrultusunda YANLIŞ PARÇA. Kusura bakmayın ama bunu yapan muhtemelen kördü o delikleri görmediğini düşünüyorum. Bu kadarına da artık pes diyorum. Geçmiş olsun. Gerçekten üzücü bir durum. Bir hata yüzünden insan arabasından soğur...

bu usta(!) denilen canlı varlık bunun hesabını ne bu dünyada ne de diğer tarafta veremez. yazıklar olsun senin gibisine. insanlara eziyet etmek işleri olmuş. satan ayrı bela takan ayrı bela ikisinden de uzak durun. geçmiş olsun.

Hatta bu kişinin ismini vereyim başka kimsenin canı yanmasın. Zonguldak Ereğli'de yer alıyor . İsmi Kenan Gültekin . Kenan Gültekin'in telefonunun son dört hanesi 79 46. Kendisine asla ve asla gitmeyin. Ustalık bilmez birisi. Şuan aracın bagajında 3 adet volant ve balata var. Babamı iyi niyetini kullanıp kandırmış. Hiçbir şekilde kendisine hakkımızı helak etmiyoruz.

Geri