arkadaşlar aracımda bulunan cc20 standart kasetçaları söküp yerine jvc kd-g385 cd-mp3 çalar bağladım. (teyp çerçevesi ile). herşey iyi hoş ta kontağı kapatıp anahtarı çıkardığımda teybin kapanmasını istiyorum. şuanda teypte +12 ye bir adet sarı bir adet te kırmızı kablo bağlı. sarının +12 ye kırmızının ise kntak anahtarından gelen kabloya bağlamam lazım ancak bu kablonun hangisi olduğunu bilmiyorum. direksiyonun altındakilerden biri ama hangisi ? bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
not : diyeceksiniz ki orijinal teyp zaten anahtarı çıkarınca kapanıyor. evet ama onun kapanması biraz karmaşık. orijinal teybin soketinde can l ve can h diye iki kablo var. işte bu kablolardan sinyal geliyor. ama buradan gelen sinyal sadece teybin açılması veya kapanması için değil. göstergedeki bilgiler de bu kablolardan geliyor. yani burda bilgiler kodlu gidiyor.
biraz uzun oldu ama sanırım derdimi anlattım.
not : diyeceksiniz ki orijinal teyp zaten anahtarı çıkarınca kapanıyor. evet ama onun kapanması biraz karmaşık. orijinal teybin soketinde can l ve can h diye iki kablo var. işte bu kablolardan sinyal geliyor. ama buradan gelen sinyal sadece teybin açılması veya kapanması için değil. göstergedeki bilgiler de bu kablolardan geliyor. yani burda bilgiler kodlu gidiyor.
biraz uzun oldu ama sanırım derdimi anlattım.