Corsa C Kadran Led Çalışması

turkolog55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Nis 2011
Mesajlar
599
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Yaş
41
ilk önce kadranı sökmek lazım tabi ki bunu resimlemedim çünkü hazırı var buyrun

http://www.freak0815.de/Fahrzeughilfen/CC/UI-Tacho-zerlegen.pdf

evet dışındaki şeffaf plastiği de çıkarınca kadranımız karşımızda. burada resimleyelim teker teker ibrelerin yerini daha sonra sıkıntı yaşamayalım.


işaretlediğimiz duylar hız devir saati, mazot ve hareretin standart sarı ışıkları.


lambalarımız burda



kadranımızın siyah kağıdının arka tarafı



ışık olarak mavi kullandım devir saatindeki ve 50 km bulunan kırmızıklara ve ibrelere de mantar led kullandım.


mantar ledimiz yanlış bilmiyorsam 120 derecelik bir açıyla ışık yaydığı için rakamlara denk gelmesin diye sertancay arkadaşım akıl ettiği gibi asetat kalemle boyuyoruz.


bitiyor yavaş yavaş.














Sonuç olarak arkadaşlar sabaha karşı 5 kadar uğraştım ancak devir saatinin motorunu bozduğumu fark edince bütün hevesim kursağımda kaldı. o yüzden sökerken çok dikkatli olun.
 
Şahane olmuş ellerine sağlık.. keşke benim de elim yatkın olsa bu elektrik elektronik işlere :D
 
bozulmasaymış tam 4 4luk olucakmıs ama kısmet değilmiş ve gerçekten çok güzel çalışma... banada oluyo öğle uğraş uğraş sonra çalışmasın çok can sıkıyo bilirim kaç günden beri dolabımda asılı bir mono vumetrem var hatta :)
 
teşk ederim. dediğim gibi hevesim resmen kursağımda kaldı.
 
çok beğendim, ancak geçmiş olsun diyelim artık, dediğim gibi samsun resi pahalı fiyat çekerse ankara dan çıkma bakalım,
 
sizin de beğenmeniz önemli elinizden kaçı geldi geçti ustam. tşk ederim. Yarın ilk işim reis ve samsundaki diğer özel servisleri aramak. inş. netice müspet olur.
 
Güzel çalışma... Bu işler yap-boz, deneme-yanılma yöntemleri. Oluyor arada. =)
 
tşk ederim olacağı varmış napalım :)
 
cok göz almazmı yaa?
 
ayar düğmesi hala aktif istediğim gibi kısıp açabiliyorum. o yüzden sorun olmuyor.
 
Geri
Üst