CORSA C CDTİ KESİLME ve SİYAH DUMAN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osmane

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
aracım 2004 model 1.3 cdti corsa c sorunumuz şöyle gaza basınca felaket bi siyah duman göz gözü görmüyo ve 3000 d/d civarı araç kesiliyo sanki kilitleniyo ve kalıyo ne kadar basarsanız basın gitmiyo konuyla ilgili fikri olan arkadaşlarımdan yardım bekliyorum valla soğudum aracımdan . şimdiden teşekkürler.

aracın yakıt filitresine bak artı enjektörler ve agr e baktır..aklıma gelmiş iken yakıt basıncına en son baktır kolay gelsin

yakıt filtresi bosch ile değişti , egr ve emme manifoldu sökülüp temizlendi , turbo basıncı ölçüldü ,akışmetre değiştirildi ama hiç bi değişiklik yok kafayı yemek üzereyim inanın yinede desteğiniz için teşekkür ederim

bosch servisine enjektörleri gösterdini akıtma veya yakıt basınc testine artı yakıt geri dönüşüm tıkalımı diye?

osman derdin aklıma takıldı:( zincirinde boşluk varmı bu saydıklarıma baktır km yazmamışsın ama aklıma gelen bunlar sonuçta ateşeme zamanı uyum sağlamazsa buda kurumlu çalışma sebebi olablilir

önce ilgin için teşekkür ederim.

bosch serviste arac bilgisayara bağlandı hata vermedi bakan usta enjektörlerde sorun yok dedi ama aracın zincir değişim zamanı gelmiş durumda zincir gerçekten böle bi soruna neden olabilir mi ?

önce ilgin için teşekkür ederim.

bosch serviste arac bilgisayara bağlandı hata vermedi bakan usta enjektörlerde sorun yok dedi ama aracın zincir değişim zamanı gelmiş durumda zincir gerçekten böle bi soruna neden olabilir mi ?

Teorik olarak, zincir sayesinde sente tutuluyor. eğer boşluk olduysa yada atlama vs. bu sorun yaşanabilir. Ama bence de enjektörlerdendir sorun. Fazla işiyorsa, zengin karışımda bu yaşanır. Akışmetre değiştiğine göre diğer afr bozacak durumlar bunlar.

enjektörler kontrol edildi diyorsun agr temizlendi, arıza yok,manifolt temizlendi,akışmetre değişti diyorsun bende diyorum ki AGR çalışıyormu? eminmisin enjektör akıtmasın bak enjektör geri dönüşüme bakılsın dedim sen enjektöre bakıldı dedin...yakıt basıncı doğrumu? başka hata olamaz
ben eğer gerçekten bunlarda yoksa o zaman ateşleme zamanlaması uymuyor buda ancak zincir gergisinden veya Emrenin dediği gibi dişli atlamıştır:(:confused:

turbo hortumuna da kesin baktırt hocam, bende devir kesme yoktu ama siyah duman vardı, turbo hortumunda yarık varmış o değişti sorun kalmadı...

enjektöre ve afr ye tekrardan baktırıcam . bu arada turbo hortumlarını kontrol ettik sorun yok hatta söle garip bi durum var turbo hortumunu çıkartınca duman kesiliyor :confused:

Geri