corsa b frenler değişti ama tutmuyoo !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zuzuarzu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zuzuarzu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, bi sorunum var. Aracım corsa b. Ben aracımı bosh servise götürüyorum. 2 hafta önce bakımı vardı ve balataları bitmiş dediler ve değiştirdiler. 1 hafta frenlerim tutmadı, sorduğumda uyum sağlaması için biraz zaman gerekli dediler. Ben inanmadım ve yenisini istedim ama yine aynı şey.. Önümdeki araçları korkarak takip ediyorum ve geçen gün birisine vuruyodum çok az kalmıştı.. Yani sonuçta, böyle bi zaman gerekli mi gerçekten uyum için, yoksa opel servisten orjinalinimi alsaydım ?

Uzun oldu baya :)

frenler alışması için belli bir zamana ihtiyacı olduğu doğru ama durumun o kadarda kötü olmaması gerek

ne zamanı arkadasım fren alısma zamanı 10 dakkadan fazla olmaz..balatalar değiştikten sonra fren boş olur haliyle pompalarsın ve 10 dakka sert fren yaparsin ondan snra alısır..
10 dakkadan fazla asla surmez..bı yanlıslık yapmıs olabilirler takarken bir daha göster..fren işi ihmale gelmez.

biraz sert fren yapınca 1-2 gün sonra alışması lazım ama 2 haftada olmaz

Yeni balataların ayna üzerindeki girinti çıkıntılara uyum sağlaması biraz zaman alır freni biraz sık kullan düzelir birde havasını aldır frenlerin hidrolik seviyesini kotrol ettir.

teşekkür ederim arkadaşlar,çok sağolun tavsiyeleriniz için.

opel garaja uğrarsanız Arzu hanım frenlerin niye tutmadığı sorunun ne olduğu konusunda sizi aydınlatırlar frenler o şekilde olduğu halde sizi servisten bırakmamaları lazım sorunu çözmeden ihmal etmeyin

:kop::kop::kop:
siz 10 dk boyunca eğimli bir yolda frene basılı halde alıstırdınız galiba....

abi sol ayak freni denen bir olay var lütfen ama!..:D:D:kop::kop:

zaman,kilometre verilmez fren için ama 100-200 km arası kullanıma bağlı olarak alışması gerekir.balatanın özelliğinden olabilir.değişimi yaptığınız yere tekrar gidin böyle olur, düzelir filan derlerse başka yerlere gösterin.

Geri