corsa b aracımda çalışma sorunu...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan scope
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

scope

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2000 model corsa b aracım arada bir marşa ilk basışımda rolantinin altında çalışmaya başlıyor, araba da rahatsız edici bir titreme oluyor.Vitese takıp ilerlemeye başladıdığım da araba tam olarak benzini kullanmadığını düşünüyorum yani araba fırlamıyor.Biraz yol gidince bir anda araba kendine gelip atağa kalkıyor yani normal çalışmasına başlıyor.Bu aralar çok sık yapmaya başladı...

Sebebi sizce ne olabilir arkadaşlar çok sinirim bozuluyor fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim...

Saygılar...

kurum kirlilik olabilir egr olabilir.
benzin pompası yada enjektörlerde pislik olabilir çok şey olabilir.

rolanti sensörü olma ihtimali vrmıdır sizce?yorumunuz için teşekkürler ayrıca...

rolanti sensörü olsa yolda giderkende yapar diye düşünüyorum bi kirlilik çökelme olabilir belkide ateşleme ile ilgili bir sorundur bide soğuk havalarda yapar böle seyler yani havalar normale dönünce problem kendiliğinden çözülebilir.

bujilerine bi baktır. ateşleme bobininden kaynaklana bilir. bi çok sebebi olabilir. sorun ya ateşlemeden yada kurum dur. geçmiş olsun

hocam sıkıntı bobinde olsa araç hiç çalışmaz diye biliyorum yanlışsam beni uyarın... benzer sıkıntı benim aracımda da vardı önce benzin pompsını değiştirdim sorun geçmedi sonra egr valfi ve bogaz kelebegini temizlettim sorun hala devam ediyordu ondan sonra da bujileri değiştirdim suan için bir problem yok gibi umarım olmaz da... sizde bence ateşlemeyi kontrol ettirin....

sorun marşın kurum bağlamasındadır büyük ihtimal bende geçenlerde yazmıştım marşa ilk bastığım anda tırr diye bir ses geliyor sonra düzeliyor ve bir süre araba titredikten sonra yola çıknca titreme kesiliyor diye sorun kurumlanmaymış 10 Tl ye 10 Dk da temizelettim şimdi sorun yok bence sende bi baktır derim en azından sorunun orda olup olmadığını anlarsın + benzin fitlerindede olabilir pislik topladıysa benzin filtreden zor geçiyor olabilir .

Son düzenleme:
Geri