Corsa B 1.4 Sport Yakıt Sorunu

şehir içinde şu anda 40 kuruştan aşağı inilemez 90'lı yılların arabaları ile :) ortalaması ise genel olarak 42-46 arasında, azıcık sporlaştırınca 60-70 kuruşlar hayal değil :D

aynen öyle, doğukan 29 kuruş gibi bi rakamdan söz edince ben imkansız olduğunu belirttim :D
gaza başparmağın tırnağıyla da dokunsan yakar bu fiyatlarla... kuruş bazında konuşuyorum tabi...

az çok normal yani benim yaktığım yakıt miktarı arkadaşlar

Bi de depoyu doldurup, 100 km boyunca sakin kullanım deneyin.
100 km'nin sonunda tekrar fulleyip yakıtı hesaplayın.
40-45 krş gibi bi rakam yakarsa normaldir Mert.

Sürekli yüksek devirlerde kullanımlarla 60 kuruşu bulman normal.

Ahmet bey sürekli yüksek devirlerde kullanmıyorum ama illaki arada sıkıstırıyorum sıkıstırdığım vakit tüketim 70 80 krslara kadar cıkıyor şimdi 30 tl aldım lamba yanarken bakalım ne kadar gideceğim sakin kullanımda :)

Ben de 60 liralık aldım bu sefer pedala tüy gibi basıyorum, asla azıcık bile fazla basmıyorum ve 2000 deviri geçtiği anda vites yükseltiyorum yokuş değilse. Yokuş aşağı da 4. vitese takıyorum tehlikesiz yerlerde. Bakalım benzin bitince kaç kilometre gitmiş olacak :D

ya aslında bu kuruş hesabına cok takılmamak ve iddaalaşmamak lazım..herkesin atladıgı cok önemli bir nokta var.araçlarımızın yakıtı aracı kullandıgımız şehre göre cok degişiyor.( benzinin lt fiyatının farkından bahsetmiyorum) mesela şu şekilde.

ben aslen Bursalıyım ancak 4 senedir Denizlide yaşıyorum.Bursaya arada geliyorum geldigimdede 1 ay kalıyorum...ben aracı denizlide deposunu fulledigimde maximum 420 km falan gidebiliyorum..yada 50 tl lik benzin alıyorum inanın 80 kmde yakıt bitiyor...Ancak Bursa da kullandıgımda aracı dolu depoyla 500-550 km gidebiliyorum..hatta yol bilgisayarında ortalama tüketimim 1,5-2 litre düşüyor..

Bunun en önemli nedeni ise yaşadıgımız şehirin yolları..Denizlide aracı 4cu vitese nadir takıyorum..hep dur kalk 1-2-3 saga don sola don.şehrin yapısı böyle..ama bursada biryere giderken yola bi çıkıyorsun atıyorsun 5e sabitle 70e .e dogal olarak yakıt düşüyor..

Hava debimetresi(akışmetresi) düzgün çalışıyor mu acaba? TECH2 ye bağladığınızda herhangi bir hata görünmüyorsa buji,kablolar,ateşleme bobini ve enjektörler kontrol edilmeli. LPG'li olsaydı arabanız kesinlikle LPG enjektörü derdim ancak benzinli olduğundan bu kadar karmaşık hal alabiliyor.

ya aslında bu kuruş hesabına cok takılmamak ve iddaalaşmamak lazım..herkesin atladıgı cok önemli bir nokta var.araçlarımızın yakıtı aracı kullandıgımız şehre göre cok degişiyor.( benzinin lt fiyatının farkından bahsetmiyorum) mesela şu şekilde.

ben aslen Bursalıyım ancak 4 senedir Denizlide yaşıyorum.Bursaya arada geliyorum geldigimdede 1 ay kalıyorum...ben aracı denizlide deposunu fulledigimde maximum 420 km falan gidebiliyorum..yada 50 tl lik benzin alıyorum inanın 80 kmde yakıt bitiyor...Ancak Bursa da kullandıgımda aracı dolu depoyla 500-550 km gidebiliyorum..hatta yol bilgisayarında ortalama tüketimim 1,5-2 litre düşüyor..

Bunun en önemli nedeni ise yaşadıgımız şehirin yolları..Denizlide aracı 4cu vitese nadir takıyorum..hep dur kalk 1-2-3 saga don sola don.şehrin yapısı böyle..ama bursada biryere giderken yola bi çıkıyorsun atıyorsun 5e sabitle 70e .e dogal olarak yakıt düşüyor..

Kesinlikle katılıyorum, şehir yapısı çok önemli.
Ben Kayseri'de şehiriçi kullandığım halde, kitapçıkta yazan ortalama değeri tutturabiliyorum.
Çünkü şehiriçi dediğimiz yoğun trafik değil, 5e sabitleyip gittiğimiz yollar bol bol var :)

Şimdi ben orda şehir içi ile ilgili bir şey görmedim Ahmet ortalama olarak düşünerek çok dedim eğer o değerleri sadece şehir içinde kullanılarak gördüyse normal ama ortalama olarak bakarsak çokta normal değil :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri