corsa 1.7dti çalışmama,çekiş düşüklüğü,arıza lambası vs.vs

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cinaru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şunuda sorayım size rolentide motor da alıp verme oluyormu sarsıntılı çalışıyormu ?

ustam oluyor ayrıca geç çalışıyor ve korkunç sesli ayrıca,rolanti düzensiz özellikle soğukken ve gene soğukken voltaj inip çıkıyor

arıza koduna baktınızmı ?

henüz bakamadım ustam ama yarın mutlaka yazıcam buraya

bekliyorum

ustam çok özür diliyorum şehir dışına çıktığım için yazamadım...video daki gibi arıza koduna baktım ama inanın anlayamadım :( fakat yeni farkettiğim bir ayrıntı var ...arabanın kontağını açtığımda hız göstergesinin ordaki ısıtma ikazı yanmıyor soğukkende sıcakkende hemde....daha önce ısıtma beyin müşürü ile ilgili bir sıkıntı olabileceği yazılmıştı,acaba bu o sav'ın doğruluğunu mu kanıtlıyor?

anlaşılmyacak birşey yok. o vidyoda 0400 hatası veriyor örnegin.ilk önce sıfır göstermek için 10 kere yanıyor.sonra 4 için 4 kere yanıp sönüyor.diger sıfırlar içinde 2 kere daha 10'ar defa yanıp sönüyor.

anlaşılmyacak birşey yok. o vidyoda 0400 hatası veriyor örnegin.ilk önce sıfır göstermek için 10 kere yanıyor.sonra 4 için 4 kere yanıp sönüyor.diger sıfırlar içinde 2 kere daha 10'ar defa yanıp sönüyor.

bugün arıza koduna baktırdım p0216 arızası veriyor voltaj düşük falan yazıyordu...bugün gittiğim usta ısıtma bujilerinden birini değiştirdi daha sonra tekrar bağlattım ama arıza lambası sönmedi maalesef :(

mazot pompasının üzerindeki müşür arızalı mazot kokosuda ordan geliyor sanırım.motor üzerindeki beyne giren fişleri bir kontrol edin.o kısma mazot gelmişmi gelmişse sadece müşür değicek ve arıza geçmiş olacak.arıza koduda P0216 olmalı.
burdan nasıl okuyabiliceğinizi görebilirsiniz
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=40335

çınar bey bakın yukarda yazmıştım.sizin arızanızı koduna kadar.pompa üzerindeki müşür arızalı.bu müşürü değiştirdikten sonra probleminiz ortadan kalcaktır.aynısı başıma geldi ordan biliyorum.

Son düzenleme:
..........................

çınar bey bakın yukarda yazmıştım.sizin arızanızı koduna kadar.pompa üzerindeki müşür arızalı.bu müşürü değiştirdikten sonra probleminiz ortadan kalcaktır.aynısı başıma geldi ordan biliyorum.

çok teşekkür ederim alper bey,birde ne kadar ücret ödemiştiniz bu arıza için ?

Geri