corsa 1.7 dti yakıt

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tekx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende 200-210 bin civarı yakıyorum son zamlarla.yalnız tek şikayetim çok kara duman atmaya başladı öneriniz varmı?

volkan araç kaç bin km de yavaş yavaş kurumlaşıor motor... Carbon Clean yaptırmayı dene... normal mazot mmu kullanıyorsun ?

araç 94000 e yaklaştı...carbon clean aklımda ama bi yapan memnun bi yapan değil.yok çekiş düştü falan diyen var karasız kaldım:(

kullanmana bağlı olarak normal kardeşim mazot kaç para olmuş hala 150-160 ykr yakıyorum diyene inanmam kocaman araba birazda yüksek devir kullandınmı normal bence bu rakam arkadaşımın 15dci megane bile 220 ykr yakıyor

tüketiminiz biraz yüksek..

mazot litre fiyatları sürekli değişken olduğu için lt. olarak baktığımda benim 1.7 dti ile şehir içi tüketimim 6 lt/100 km değerini geçmiyor.. son fiyatları bilemiyorum fakat bu sanırım 200 bin liranın biraz altında bişey olur..

tabiki bu normal bir kullanım için geçerli,, tam gaz gitme oranınız yüksek ise dediğiniz rakamlara çıkma ihtimaliniz var..

araç yüksek hacimli olduğundan normal kullanımda gazla çok oynamaya gerek kalmıyor ve düşük hacimli dizeller ile aynı hatta daha düşük tüketim değerleri ortaya çıkabiliyor..

örnek olarak,, benim 1.7 dti, arkadaşın clio III 1.5 dci ile hemen hemen aynı veya çoğunlukla az da olsa ondan daha az yakıt tüketiyor..

hacmin büyük olması sizi yanıltmasın.. o yuzden motorunuzun kurum durumunu, filtreleri, enjektör durumunu vs.. bir kontrol ettirmenizde fayda var sanırım..

Carbon clean

Ben 145.000' deyken yaptırdım ama hiçbirşey farkedemedim. Çekiş aynı tüketim aynı. Sadece dumanı azaltmak için yaptırmıştım ama işe yaramadı. Bende duman yalnızca yokuş tırmanırken ve yüksek vitesle devirlenmeye çalışırken var, onun dışında yüksek devirli kullanımda falan duman problemim yok.
Artık dumanıda fazla takmıyorum biraz pimpirik işi galiba. Motorum 150.000'e gidiyor dikiz aynasından bakınca duman göremiyorsam sorun yok bence...

Son düzenleme:
motor açılıp kurum temizlenirse faydası olur.benim motor açılınca gördümki kurumdan gözleri neredeyse dolmuştu.usta bu böbrek taşına benzer diyor.keşke resmini çekseydim.korkunç bir manzara idi.ben o haliyle 160-170 basıyordum.ama yakıt 8 litre idi.şimdi 5-6 litreye düşmesini bekliyorum daha ölçtürtmedim.ama araba çok hafifledi fark ediyorum.sonra carbon clean yaptırılır belli aralıklar ile .dti güzel motor tek kusuru kurumlaşma.bilmem katılır mısınız.

Son düzenleme:
.

benim araçta 7,2 lt yakıyor ...

benim corsa 1.7 dti 101000 km de normal mazotla karma 170 ykr yakıyor

motor açılıp kurum temizlenirse faydası olur.benim motor açılınca gördümki kurumdan gözleri neredeyse dolmuştu.usta bu böbrek taşına benzer diyor.keşke resmini çekseydim.korkunç bir manzara idi.ben o haliyle 160-170 basıyordum.ama yakıt 8 litre idi.şimdi 5-6 litreye düşmesini bekliyorum daha ölçtürtmedim.ama araba çok hafifledi fark ediyorum.sonra carbon clean yaptırılır belli aralıklar ile .dti güzel motor tek kusuru kurumlaşma.bilmem katılır mısınız.
benim araç cdti bendede kurum olmuşmudur. km 30000 de servis kayıtlarına göre daha önce cc yapılmış

Geri