Corsa 1.2 BenzınLimi Yoksa 1.3 DiezeL mı

BabyFaceM

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar yenı kasa corsaya gecme ıhtımalım war ( Corsa D ) fakat kafamda bıkac soru war yanıtlarsanız memnun olucam

1-Hangisi performans acıdan dha iyi ( hız ve hızlanma )
2-aralarındakı yakıt farkı durumu nedır
3-ikisindede cam tavan varmı
4-2009 olup 0 mı almak yoksa 2008 3000-5000 km temız bısey bulup almakmı mantıklı..

sımdıden hepnıze tesekkur ederım..

Benim tercihim 1.2 benzinliden yana olurdu. Dizel için kötü demiyorum, benzinli araçlar benim kullanım tarzıma daha uygun olduğu için tercih ediyorum. Yılda iki arabayla toplamda en fazla 20.000 km yapıyorum. O nedenle benim için dizel biraz lüx kaçar.

ben dizel derim

CTDI dizel araçlar turbo besleme desteğiyle özellikle rampada daha seri araçlar.
75 hp lik dizel, 1.2 den fazlaca az yakar, ama 90 hp lik dizel ile 1.2 arasında çok bariz bir yakıt farkı olacağını sanmıyorum. Aslında yoğun trafikte kullanacaksan yakıt tüketim değerlerinde çok fark olmaz. Bu arada fabrika değerlerine hiç bakma o değerlere inmen mümkün değil.

1.3 alırsam 90 hp lıgınden alıcam 1.2 ler 75 beygırmıdır?

turbo bulunduğu için diesel ...turbo olmasa idi benzinliyi tabiki...

bencede dizel
iki arasındaki ivmelenme farkını çok rahat hissedersin

1.2ler 80hp bence 1.3 90hp 90hplerde astra cdtilardaki değişken geometrili turbo var her halukarda 1.2den kat kat performanslı olucaktır

bence 1.2 benzılı dızele gore daha rahat olucaktır ve dızel kadar sorun acmıcaktır basına

performans bakımından bence 1.2 benzinli daha iyi olur...

Geri