selamlar herkese, aracım 2005 opel astra 2005 essentia 1,4 benzinli, yağ kapağında kremsi toprak rengi tortu var, su yüzeyinde çok çok az yağımsı lekelenme var, egsozdan su damlatıyo, suda kaynama yok eksilme yok, hararet yapılmadı, yağın kıvamı gayet iyi, en son konulanılan yağ gm 10-40 8000 km önce, 1 hafta önce şehir dışında özel servisde usta sadece yağ kapağındaki kremsi tortuya bakarak araç conta yakmış dedi, 700 km sonra kendi ustama getirdim su kabını boşalttı tertemiz temizledi saf su koydu yarın tekrar gel dedi,
1 gün sonra tekrar gittim su kabını boşalttı kırmız antifiriz koydu 15-20 dakika rülantide çalıştırdı bazı kontroller yaptı sorun yok ama kontrol altında tutalım dedi, tatmin olmadım yetkili servise gittim mavi su dolu bir cihazla test yaptılar mavi renk değişmedi conta yakmamış sorun yok dediler ve yanlış yağ kullanılmış biz mobil 0-30 kullanıyoruz dediler, eğer conta yaktıysa bu şekilde kullanmak daha tehlikeli bildiğim kadarı ile emin olmadanda motoru açtırmak istemiyorum bilgisi olan arkadaşlardan yardım lütfenn...
1 gün sonra tekrar gittim su kabını boşalttı kırmız antifiriz koydu 15-20 dakika rülantide çalıştırdı bazı kontroller yaptı sorun yok ama kontrol altında tutalım dedi, tatmin olmadım yetkili servise gittim mavi su dolu bir cihazla test yaptılar mavi renk değişmedi conta yakmamış sorun yok dediler ve yanlış yağ kullanılmış biz mobil 0-30 kullanıyoruz dediler, eğer conta yaktıysa bu şekilde kullanmak daha tehlikeli bildiğim kadarı ile emin olmadanda motoru açtırmak istemiyorum bilgisi olan arkadaşlardan yardım lütfenn...
Son düzenleme: