Çok heyecanlıyım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ezgene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynen katılıyorum.
Herkes balıklar için 1-2 saniye hafızaları var derler ama hiç öyle degil. Onlara iyi bir ortam saglayıp iyi de baktıgınız zaman yem vermek için yaklaştıgınızda hepsinin cama nasıl yapıştıklarını hepsinin nasıl kıpır kıpır hareket ettigini gördügünüzde daha büyük bir keyif alacaksınız.

evet abi hele birde astronot olursa beslediğim dahada bir haz veriyor elinden yem kapma olayları yokmu bitiyorum resmen sahibini tanıyor o kadar akıllı bir balık.

benim kaplumbağalar bile akşam eve geldiğimde akvaryumun altındaki dolaptan yem çıkarttığımı ve onlara yem vereceğimi anlıyolar ve şekilden şekile giriyolar :)

bir de balıklara aşırı yem verildiğinde çatladığını söyleyenler var bu da saçma su piresi var alıyorsun 1 torba dolusu akvaryuma canlı yem olarak atıyorsunuz balıklarla yüzüyor balık karnı acıkınca yiyiyor doyunca tekrar kardeş kardeş yüzüyorlar ya da canlı yem hunisine kurt(solucan) koyduğunuzda hayvan çatlayana kadar yemiyor onu da doyunca bırakıyor bunu hep tartısmısızdır arkadaşlarla, sizden gözlemi olan arkadaşlar var mı ya da benim balıklarım mı çok akıllıydı, hatta şimdi bir de seyahat yemi yapmışlar efervesan tablet gibi 2-3 gün yoksanız atıyorsunuz balık siz gelene kadar tüketiyor bakın içime dert olmuş :D
ama hala tartışanlar oluyor arada benimle, fikri,bilgisi olan yazsın lütfen ezgene ve bana feyz olur belki.
ALLAH hiçbir mahluku beyinsiz,akılsız yaratmamış mutlaka iç güdüsel de olsa ne yapmaları gerektiğini programlamış yanılıyor muyum ?

benimde akvaryumum var uzun zamandır bakıyorum bende genelde lepistes ve zebra ağırlıklı soracağın bişey olursa yaz bana elimden geleni yaparım ama ilk atacağın balık vatos olsun malum temizlik şart :d

hamsi al bir kaç tane:)) ımm sonra bizim buralarda karabalık derler ondanda al:)) sonra aynalı sazan al:)) süper manzaran olur yanında bi mangal kur canın isteyince tazee tazee:)))

Bence güzel bir tercih olmuş
bende düşünüyorum ama biraz daha küçüğünde

çok güzel yapmışssın vallahiş insanın içini rahatlatıyo izledikçe huzur buluyosun.madem okadar büyük bi akvaryumunda var al bi kaç tane amazon piranhası iyi gider:D

Aman etçil piranalardan uzak durun otçul olursa sorun yok.
Çünkü akvaryum sitelerinden birinde balık akvaryumdan sıçrayıp halının üstüne düşmüş sahibi kepçeyi üstüne kapatıp eliyle yakalarken parmagını ısırmış. Kepçenin filesi olmasa parmaktan eti koparırdı.

akvaryum başa bela bakımı zor ve zaman istiyo tabi besleyeceğin balığa göre de değişiyo kolay gelsin valla bende vardı kaldırdım ;)
Aynen valla geçmiş olsun:) Zamanı olanlar için süper bir şey :)

Hepinize çok teşekkürler.Çok yararlı bilgiler vermişsiniz.İlginize çok sevindim .

Akvaryum u bugün kurdum.Filtre konusunda birkaç yere danıştım.Çok yeterli gelmez ama idare eder dediler.Artık 2. bir filitre alacağım.Elektrik tesisatını çektim bugün.Sadece gün ışığı lambası ve mavi neon lambası kaldI.Edindiğim bilgiler kadarıyla mavi neon yosun oluşumunu engelliyormuş.

Taşları ,mercanları filan iyice yıkadım.Solüsyonlardan mavi olandan 4 kapak Ph düzenleyiciden 2 kapak attım.3 gün boyunca boş çalıştıracağım.Salı günü filan Eminönüne gidip balık almayı planlıyorum.Arkadaşlarımdan da bana balık verecek olanlar var.

İlk dolum yaptığımda bayağı bulanık oldu su.Şimdi daha berrak.Zamanla daha da açılırmış.

Tavsiyeleriniz için sağolun valla tüm günüm akvaryumu hazırlamakla geçtiği için foruma filan bakmadım.İnanmayacaksınız ama bugün az önce yemek yedim.O heyecanla acıkma hissi bile oluşmadı.

Kurduktan sonra hava motoru ile filtreyi çalıştırdım.Aman Allah ım o su şırıltısı var ya....Müthiş..Balık olmadığı halde bile 10-15 dakila izledim...

Fotoğraflar tlfon çekimi.Kusura bakmayın.Balıkları koyayım içine profesyonel çeker koyarım...

Ayrıca bugün birkaç akvaryumcu dolaştım.Hoşuma giden balıkları çektim.Bunlar hakkında bana bilgi verebilir misiniz?Adını koyduğum bir balık var.Fenerbahçe balığı...Balık resmen sarı lacivert:)Bunun Galatasaraylısı var mıdır?

http://www.plus80.com

Son düzenleme:
Geri