Çok heyecanlıyım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ezgene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
öncelikle hayirli olsun vallahi bizim kiz istedi bende aldim bir akvaryum muhammete hak veriyorum bakimi oldukca zahmetli bizim kiz alirken herseyi bana ait baba dedi ama malesef benim basima kaldi ben sana Allah kolaylik versin diyorum ...

biraz fazla iyi geliyor:D:D
canlı yemi elinizde uzun süre tutmak zor olur bulunduğu kaba sürekli su damlaması gerekiyor.az miktarlarda alıp bir an önce bitirmeniz lazım.aldığımda normal yemi bırakıp onları veriyordum herhangi bir sorun olmuyordu..

Amannnn bu ne kardeşim ya.Ben en iyisi pirana alıcam.Et,ekmek,sucuk,peynir,patates kızartması ......Ben ne yiyorsan onlarda yesin.

:D
elinizi verip kolunuzu alamamakta var:p
yukarıda yazmıştım. astronot beslemesi zevkliydi 3 4 santim zıplayıp parmağımdan alıyordu etleri :D

:D
elinizi verip kolunuzu alamamakta var:p
yukarıda yazmıştım. astronot beslemesi zevkliydi 3 4 santim zıplayıp parmağımdan alıyordu etleri :D
tipini sevmedim bu arkadaşın:p

İlk öncelikle tercih edeceğiniz filtrenin akvaryum suyunu 1 saat içinde 3 kere çevirmesi gerekir bu en sağlıklı seçim olur tankın tam litresini hesaplamak için ise tankın yüksekliğini derinliğini ve uzunluğunu cm olarak ölçüp birbiri ile çarp böylelikle tankının kaç litre su aldığı bulursun. Tetra tec önermiyorum çünkü sağlam bir marka değil sızdırma problemleri çok sık yaşanıyor ve 1200 lt debiside hikaye 600 lt bir akvaryuma kesinlikle yeretsiz kalır 3 hafta içinde akvaryumunuzun suyu bu filtre ile sararmaya başlar pişman olursunuz dediğim gibi ben 170 lt tanka eheım 2217 kullanıyorum saatte 1000 lt debisi var ve benim 170 lt tanka anca yeterli geliyor bu hobida maddiyat çok önemli o yüzden sizinkisi gibi bir tanka tavsiye edebileceğim filtre biraz daha profosyonel yani üst sınıf olacak eheım 2260 saatte 2400 lt debisi var yani 600 lt * 3 saat = 1800 lt eder bu filtre sizin işinizi görür ama rakam olarak 800 ytl boş halidir iç malzamesi ile 1000 ytl yakın olur ama eminönünde biraz daha uygun fiyata bulabilirsin yada 2. tavsiyem benim 2217 den 2 adet bağlamandır 2 adet 2217 saatte 2000 lt su çevirir ve işini görür buda sana 700 ytl gibi bir rakama patlar ve eheım bu işte bir numaradır debi verileri ise kesinlikle gerçektir yoksa atman tetra sun sun ekol gibi markaların debi verileri sağlıklı değildir zaten çoğu çin malı eheım ise ömürlüktür ve alman malıdır örnek verecek olursak alpıne amfinin rms değerleri ile alpın marka amfini rms değerlerindeki gerçeklik gibi diyelim ama elindeki tetra tec ile bu tankı kurmanı kesinlikle tavsiye etmem çok pişman olursun.
Bence ilk etapta biraz daha ufak bir tankla başlasaydınız sizin için daha iyi olurdu çünkü büyük tank büyük sorumluluktur ve çok vaktinizi harcar akvaryum kurulumuna gelince ilk önce

1- güzel bir filtreleme sistemi kurman gerekiyor bu balıkların sağlığı ve akvaryumun güzel ve temiz gözükmesi için şart yoksa inan hiç zevk almazsın ve inan 600 lt bir akvaryumun suyunu boşaltıp tekrar kurmak ve dekore edip su çekmek senin 1 gününü alır ve çok yorar o yüzden iyi bir filtre şart.

2- bu tür tanklarda iç filtre takviyesi yada kafa motoru şart dipteki pislikleri kaldırması için.

3- iyi bir ısıtıcı alman lazım mesela 300 wattlık kış aylarındayız ve en sağlıklı su sıcaklığı 28 derecedir

4- hava motoru ve hava taşı oksijen için

5- zevkine göre dibe ister kum ister çakıl döşersin ama bu birazda besleyeceğin türe ve cinse göre değişebilir.

6- aksesuar olarak elinden geldiği kadar akvaryumu boş bırakmaya çalış sadece gerekli hallerde saklanabilecekleri şeylerle dekore et hayvanların gezecek alanları ne kadar geniş olursa o kadar rahat ederler ve strese girmezler

7- bunlar tamam ise tankına su çekebilirsin ve tankına su çekip 1 hafta balık almadan boş şekilde çalışıp suyun oturmasını ve dengelenmesini beklemen lazım yok ben 1 hafta bekleyemem dersen akvayumculardan su dengeliyici ilaçlar var onlardan alman lazım kesinlikle tankı kurduğun gibi içine balık atma

8- şimdi besleyeceğin türe karar vermen lazım fazla balık her zaman için zararlıdır o yüzden elinden geldiği kadar hayvanların sağlığı için az balık koy böylelikle hayvanlar strese girmez ve gelişimleri daha hızlı olur eğer bir kaç tür birden besleyeceksen kesinlikle birbirine uyumlu türler beslemelisin yoksa tankın içi savaş alanı gibi olur

9- ben ilk etapta beslemesi zor türler tavsiye etmem mesela japon besleyebilirsin acemiliğin kalkana kadar ama senin tanka en güzel tür astronottur kesinlikle tavsiye ederim pişman olmazsın çok asil balıklardır ve çok akıllıdırlar ama lepistes demişin inan o akvaryuma ve sisteme yazık olur zaten devamlı yavruladıkları için ilerde baş edemezsin benden sana tavsiye hiç buluşma

10- balıkları tek tür yemle beslememelisin kesinlikle 2 yada 3 çeşit değişik yemleri değişik öğünlerde vermelisin böylelikle hayvanların sindirim sistemi bozulmaz yani kabız olmazlar hafta bir kere haşlanmış sebze vermelisin bezelye gibi buda çok önemlidir sindirim sistemleri için

11- haftada bir dip çekimi yapmalısın yani akvaryumun dibinden tankın 4/1 kadar suçekip üstten çektiğin kadar taza su eklemelisin bu akvaryumun için çok önemli çünkü dipteki pislikler bekleme yaptıkça sudaki ph oranını bozar ve balıkların sağlığını riske atar

12- ayda bir filtre ekipmanlarını temizlemelisin özellikle temizlerken ise çeşme suyu değil tanktan çektiğin akvaryum suyu ile temizlemelisin sebebi ise dış filtre içinde balıklar için yararlı bakterilerin ölmemesidir eğer bunu çeşme suyu ile yaparsan filtrenin içinde oluşan bakteriler doğru lavabodan süzülür gider.

13- evet artık sadece sefasını sürmek kaldı kolay gelsin :)

yardımcı olabileceğim başka bişey varsa ben hazırım bu arada karaköyde çalışıyorum istersen seninle eminönüne gelip filtre konusunda yardımcı olabilirim

Son düzenleme:
o kadar da korkulacak birşey yok ezgene :D akvaryumun güneş görmemesine özen göster,filtre seçimin de iyiyse fazla kirlilik ve koku yaşamazsın,balık olarak da bence moli,tetra,lepistes,beta,gromi(biraz yaramazdır),melek,kılıçkuyruk (biraz yaramazdır),çöpçü gibi balıklarla doldur içini çok istiyorsan 3-4 adet de japon balığı koy ama japon koyacaksan kumu ince seçmelisin japon kumu alıp tükürmeyi sever, bazıları japon balığı besleyip akvaryumun dibine çakıl taşları koyuyorlar bu yanlış bir uygulama bir de akvaryumuna canlı bitkiler koy bu sunilerden çok daha güzel bir görünüm veriyor üstelik daha da sağlıklı bir tane de süpürgen olsun şayet kumun çok aşırı kirlenirse haftada bir süpürür ve bulanıklık yaşamazsın çünki tahminime göre sen ılk başlarda yemi biraz hoyrat kullanacaksın :D şimdilik aklıma gelenler bunlar kolay gelsin zevkli bir uğraş benim 12 senemi almıştı gençken

,balık olarak da bence moli,tetra,lepistes,beta,gromi(biraz yaramazdır),melek,kılıçkuyruk (biraz yaramazdır),çöpçü gibi balıklarla doldur içini çok istiyorsan 3-4 adet de japon balığı koy

Cengiz abi yapma lütfen dediğin türler ile japon balığı aynı tankta yaşayamaz yanlış bilgilendirmeyelim.

Son düzenleme:
madem bu kadar büyük aldın tropik deniz balıklarını koy içine.kocaman akvaryuma lepisdes teleskop japon koyma bence:(

cengiz lepistesleri japonlara yem olarak düşündün herhalde :)

Geri