Çok heyecanlıyım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ezgene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Teşekkür ederim..

Dış filtre seçimimde bayağı araştırdım.500 litre civarına bu yeterli dediler.Tabi acemisi olduğumuz için seçimde hata olabilir.Canım sıkıldı şimdi bak...
kesinlikle değiştir çok pişman olursun yoksa akvaryumcuların hepsi para tuzakçısıdır bişeyden anlamazlar emin ol sadece mal satmayı bilirler yarın sana yardımcı olurum ben biraz araştırma yapmam lazım ;)

kesinlikle değiştir çok pişman olursun yoksa akvaryumcuların hepsi para tuzakçısıdır bişeyden anlamazlar emin ol sadece mal satmayı bilirler yarın sana yardımcı olurum ben biraz araştırma yapmam lazım ;)
Teşekkürler tetra yada eheım olsun ama.Ne önerirsin burdan yazarsan bende yarın ona göre değişim yaparım.

Sevgili arkadaşlar ,çok yakın bir arkadaşımdan bir hastalık kaptım:p.Akvaryum...
abi çok çok geçmiş olsun:p:D
ilk etapta köpekbalığı alma su değişiminden etkileniyor şoka girip telef oluyorlar.
tropik cinslerle başla zamanla yem ilaç almaya gidip geldikçe cinsleri bakımlarını öğrenirsin istersen akvaryumdakileri verir başka balıklar alırsın.
zamanında lepistesle başlamıştım yavrular falan baya çoğalmıştı sonra sıkıldım japon aldım attım aralarına kuyrukları yüzgeçlerini yediler lepisteslerin. onları defnetikten sonra bi süre japonlarla devam,astronot aldım 2 tane japonları canlı yem yaptım astrolara en son elimi ısırınca aç bıraktım öldüler:D şimdi akvaryumu toprağa gömdüm görüpte bidaha uğraşmaya başlamayım diye:D

balık almadan önce
aldığın malzemelrin hepsini yıkaman gerekiyor.
kaynamış soğumuş suyu doldurup dezenfektan ilaçlarını ekledikten sonra 2 3 gün tüm ekipman çalışır şekilde boş olarak beklet akvaryumu..
aldığın balıklarda torbalaın içinde getireceksin zaten, onları açmadan akvaryuma koy suyun sıcaklığı dengelenmesi balıkların alışması için 1 saat sonrada poşette ufak bir delik açarsın suya alışmaları için 10 15 dakika sonrada salarsın akvaryuma

filtre ve ısıtıcı konusunda daha seçici olun.ısıtıcıya güvenmeyin ek olarak termometre alın oradanda takip edin sıcaklığı..

abi çok çok geçmiş olsun:p:D
ilk etapta köpekbalığı alma su değişiminden etkileniyor şoka girip telef oluyorlar.
tropik cinslerle başla zamanla yem ilaç almaya gidip geldikçe cinsleri bakımlarını öğrenirsin istersen akvaryumdakileri verir başka balıklar alırsın.
zamanında lepistesle başlamıştım yavrular falan baya çoğalmıştı sonra sıkıldım japon aldım attım aralarına kuyrukları yüzgeçlerini yediler lepisteslerin. onları defnetikten sonra bi süre japonlarla devam,astronot aldım 2 tane japonları canlı yem yaptım astrolara en son elimi ısırınca aç bıraktım öldüler:D şimdi akvaryumu toprağa gömdüm görüpte bidaha uğraşmaya başlamayım diye:D

balık almadan önce
aldığın malzemelrin hepsini yıkaman gerekiyor.
kaynamış soğumuş suyu doldurup dezenfektan ilaçlarını ekledikten sonra 2 3 gün tüm ekipman çalışır şekilde boş olarak beklet akvaryumu..
aldığın balıklarda torbalaın içinde getireceksin zaten, onları açmadan akvaryuma koy suyun sıcaklığı dengelenmesi balıkların alışması için 1 saat sonrada poşette ufak bir delik açarsın suya alışmaları için 10 15 dakika sonrada salarsın akvaryuma

filtre ve ısıtıcı konusunda daha seçici olun.ısıtıcıya güvenmeyin ek olarak termometre alın oradanda takip edin sıcaklığı..

Çok çok teşekkürler verdiğin bilgiler için.
Bir arkadaştan yavru 10-20 lepistes(ne olursa artık) sözü aldım bile.O büyütecek sonra bana verecek. O yavrular büyüyünce akvaryum küçük gelecekmiş

akvaryum başa bela bakımı zor ve zaman istiyo tabi besleyeceğin balığa göre de değişiyo kolay gelsin valla bende vardı kaldırdım ;)

Durun ya gözümü korkutmayın.Hevesimi alayım:)

lepistes yavrulatma niyetiniz varsa özel dişiler var daha fazla yavruluyor.birinden 15 20 tane sağlam yavru kalır. 3 4 tane alsanız yavruların yavrularında o koca akvaryumu doldurursunuz.yavru yeminden sonra canlı yem(solucana benzer ufak kurtçuklar:P) alıp verirsenizde renginde boyunda farklılık olur.

lepistes yavrulatma niyetiniz varsa özel dişiler var daha fazla yavruluyor.birinden 15 20 tane sağlam yavru kalır. 3 4 tane alsanız yavruların yavrularında o koca akvaryumu doldurursunuz.yavru yeminden sonra canlı yem(solucana benzer ufak kurtçuklar:P) alıp verirsenizde renginde boyunda farklılık olur.
Bu canlı yem bağırsaklarada iyi geliyormuş.10 Günde bir versek zararı olur mu?

Durun ya gözümü korkutmayın.Hevesimi alayım:)

abi valla korkutmak gibi olmasın ama temizliği iyi ve düzenli yapılmazsa hem balıklar için kötü hemde koku yapmaya başlıyor aslında ne kadar temiz tutsanızda akvaryum kokuyor ama çok güzel bi hoby orası ayrı

biraz fazla iyi geliyor:D:D
canlı yemi elinizde uzun süre tutmak zor olur bulunduğu kaba sürekli su damlaması gerekiyor.az miktarlarda alıp bir an önce bitirmeniz lazım.aldığımda normal yemi bırakıp onları veriyordum herhangi bir sorun olmuyordu..

Geri