!!!!çok acil yardim lütfen!!!!hararet motor soğutma suyu seviyesi hakkinda!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SEMIH71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SEMIH71

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracı yaklaşık 2 saat stop etmeden bazen üksek bazen düşük devirde kullandım ve en son araçla sabit giderken kaputtan buhar yükseldiğini gördüm.hemen indim kaputu açtım ve motor soğutma suyunun kutusuna giden ve gelen 2 hortumun kutuya birleşme noktalarından düdüklü tencereden çıkan buhardan daha fazla duman çıkıyor biraz bekledim buhar bitti kapağı yavaşça açtım su çok az kalmıştı biraz su ekledim aracı çalıştırdım devam ettim araçta su seviyesini kontrol etmem gerektiği yazıyodu öylece garajha bıraktım ertesi gün tekrar suyu ekledim akünün hizasına kadar bidondak çizginin biraz üstünde su şimdi bu seferde yağ seviyesini kontrol edin (check oil level) diyor biraz durup geri gidiyor.Acaba bu buhar atma sebebi neden oldu.Cevaplarınızı ve bu konudaki tecrübelerinizi bekliyorum...

Semih Kardes, aracin suyu hortumlardan eksiltiyorsa kelepceleri sik..
yalniz yag isigi yandi diyorsun seviyesi ile ilgili olarak...yag cubugunu cikar ve yagin rengine bak beyazlik kakaou rengi varmi varsa motora su gidiyor demektir. yok yag eksikse ekle... birde aracin karburatörüne giden ve gelen iki kalin hotrumu kontrol et ikiside sicakmi devir daim yapiyormu diye...bunlara bak buraya yaz ki kesin bir bilgi verebilelim
gecmis olsun..

Hortumların motorla birleştiği noktadan buharlaşarak atıyordu bide aracı bira hareket ettirdiğime aracın durduğu yerdede biraz su vardı ordan biraz su ekledim eve geldim ertesi gün yine çok az su vardı ama bu kez aracın durduğu yere akmamıştı.

Dün baktığımda hortumların ikiside sıcaktı.acaba aracı uzun süre devirsiz kullandığımdanmı böyle oldu?aracın conta yaktığını nasıl anlayabilirim...

Yag cubugunu cikar yagin rengine bak bakalim rengi kakau rengi ve beyazlik varmi,yag doldurma kapaginda beyazlik varmi.. su doldurma kapagindan yanik kokusu gelyiormu ...

öncelikle geçmiş olsun.bana kalırsa aracınız su damlatmamış, hararet yapmış.bu hararete bağlı olarak hortum patlatmıştır.belliki aracınızı çok sıkıştırmışsınız yağ basıncı bile düşmüş.contayı yakmış olma ihtimaliniz çok yüksek.şimdi yanmış olmasa bile en ufakbi hararet yükselmesinde kesin yanar.aracınızı servise gösterseniz iyi olur.hem hasar tespit edilir hemde hararetin sebebi araştırılır.

contadan dolayı yağ ile su birbirine karışıyo olabilir

araba çalışırken motor soğutma su bidonunun kapağını açın eğer fokurdama varsa yakmıştır.

Yanlız anladığım kadarı ile fazla su koymuşsunuz gibi. O üstteki çizgiye kadar geğil, yarıya kadar su koymanız lazım(Soğuk durumda) O çizgiye dikkatli bakın. Ortasından aşağı doğru bir ok işareti iner. Hemen hemen bidonun yarı beline kadar. Soğuk su seviyesi orada olmalı.

Geri