Arjkadaşlar,
Yapmayın etmeyin. Ev tüpünü LPG istasyıonunda doldurtmak ne demek?? Ben bunu bir takım cahiller, aklıevveller yapıyor sanıyordum.. Deli misiniz?
Dışarıda niye vergi versin demişsiniz, işte devlet siz o vergiyi verin diye sizin bunu evde doldurtmanızı yasaklar, bence iyi de yapar, zira "dolum"dan bahsettiğimiz şey şebeke suyu değil, en ufak kıvılcımda havaya uçacak doğal gaz!!
Amerika'da sadece New Jersey'de değil, ki NJ zaten New York'un sayfiye yeri gibidir, hemen tüm residential area'larda büyük çoğunlukla müstakil evler bulunur. Amerikalılar, birbirlerini kazıklamaya hevesli iseler de, devleti kazıklamaya hiç de o kadar hevesli değildirler, ABD hükümeti satılan malzemelerden KDV almaz, bir çok vergiyi muaf tutar, ama aldığı vergileri de çatır çatır alır ve ABD'de vergi kaçakçılığı çok ciddi bir suçtur. İster fakir olun, ister uluslarası bir bankanın CEO'su olun, vergi oranlarınızda, ödemelerinizde, yada bunu etkileyecek hesap hareketlerinizde en ufak bir haksız kazanç gözüktüğü an ayvayı yersiniz, gözünüzün yaşına bakmadan sizi en ağır hapis cezasına çarptırırlar (bkz: Exxon, bkz: gerektiği yerde ABD başkanını bile istifaya zorlayacak Watergate)
Bakın ben BASF diye bir firmada çalışıyorum, bu firma Almanya'nın ve dünyanın en büyük kimya firmasıdır, ben de bu grubun Türkiye'deki tesislerindeyim. Bizim Dilovasındaki küçük fabrikamızda bile içeri girerken bir çok kağıt imzalarsınız, ne yapmanız, ne yapmamanız gerektiği size anlatılır, işletmenin yakınına bile giremeyeceğiniz halde cep telefonu kullanmak, sigara içmek kesinlikle yasaktır, fabrika sahası içinde bisiklete ancak bisiklet kullanma ehliyetine sahip kişiler binebilir, kimse ehil olmadığı bir işi yapamaz, kesinlikle yasaktır, en ufak sızıntı veya serpintide (kontaminasyonda) ortalık ayağı kalkar. Kimya sanayi kesinlikle şakaya gelmez, bugün olmaz yarın olmaz, sonraki gün bir ufak dikkatsizlik faciaya yok açar.
Kendinizin ve başkalarının hayatıyla oynamayınız, ve 3 kuruş kar edeceğim diye facialara davetiye çıkartmayınız!