Bahadır bey,
Size yada başkasına "insan değilsiniz" diyen olduğunu sanmıyorum. Nereden o "diğer insanlart gibi ben de bu dünyada yaşıyorum" tezine girdiniz anlamadım.
Kulaktan dolma bilgilerle değil, "öyleymiş böyleymiş" diye değil, bizzat eğitimini aldığım konu hakkında, bizzat kendi gözlemlerime dayanarak yazıyorum!
Okuduğunu anlamıyorsanız, yani fikir sahibi olamayacaksanız, zikir sahibi olmayacaksınız. Benim "kafadan atılıyor" ile ilgili kastım, bu konuya spesifik bir suçlama değildi, başka bir çok konuda (benim yazdığım veya yazmadığım) kullanıcılarda bunu görüyorum, "insanları yanlış yönlendirmeyelim" -ki ben hiç kullanmadım ama- lafı bu forumda kaç defa kullanıldı ben hatırlamıyorum. İnsanlar genel olarak sağdan soldan uydukları, hakkında en ufak bir fikre sahip olmadıkları konular hakkında o kadar "net" ve "kesin" konuşuyorlar ki.. Siz buna karşı bir tez sunduğunuzda, yada bir tartışma zemini ortaya çıkmaya başladığında, kimse ghidip de bir araştırayım demiyor. Bu bir eksiklik değil mi?
Söylediklerimden dönmüş falan değilim. Kendim aksini iddia etmeme rağmen, oturup bunu araştıran gene benim. Evet haklısınız ABD'de kullanım potansiyeli var ama kesinlikle fizible ve cazip değil, diyen de benim. Sanki başkası bunu karşıma çıkarmış da ben sözümden caymışım gibi 180 derece dönmüşsünüz falan gibi alakasız ithamlarla karşıma çıkmanızı gülünç karşılıyorum bu yüzden. Bu işte Avrupa'nın çok daha gelişmiş olduğunu yazan gene benim.
Ne denmiş? "ABD'de bu sistemi kullananlar evden dolduruyorlar".. Yok öyle birşey. Bu sistemi kullansanız dahi evinize doldurma istasyonu kurmak kolay bir işlem değil. Benim itirazım da zaten buna; öyle bir anlatıldı ki, ben sanki İGDAŞ'tan gelen hattan ek bi hat çekeceğim arabama dolduracakmışım gibi. Yok öyle birşey! Tamamen bu iş için özel, gerekli emniyet unsurları sağlanmış, ve gerekli maliyetin harcandığı bir istasyon kurmanız gerekiyor.
ABD'de böyle bir sisteme gerek yok çünkü benzin yeteri kadar ucuz demiştim, hala bu lafımın arkasındayım zira ABD'dedeki toplam talebi de o yazıda belirttim.
Ev tipi sistemlerle, komopresörlerle bu iş olmaz, riskli olur dedim, hala da arkasındayım.
Kimse kimseye iktidar savaşı vermiyor, zaten buna gerek de yok. Ancak benim istediğim yalan yanlış yada eksik bilgilerin değil, doğru olanın paylaşılması. Belki ben de yanlış biliyorumdur, hiç gocunmam, yeter ki bu düzgün bir üslupla örneklerle belirtilsin.
Bir çok konuda sıklıkla görülen dezenfermasyonun böyle azalacağına inanıyorum.