cng kullanan varmı yada tanıdıgı?

Bu CNG olayı benım okulda projemdı.

kımse evden doldurma olmuyor demesın oylede bır oluyorkı :)

Avrupada cng kullananların %40 ının evnde bu sıstem var.

Almanya basta gelıyor almanyada bu rakam yarı yarıya neredeyse..

Kurulum malıyetı 1000 euro Almanyada bu tarz bır platformun evın bahcesıne.

hadı ya 1000 euro ıse cok pahalı deıl yanı ama turkıyede bahcelı ev kac kısıde var ve bahcelı evı olanların cng ye ıhtıyacı varmı bunu sormak gerekır:) ama aprtman olarak ne bılım yapılabılır vardır bı cıkar yolu olmasADA BIZIM TURKLER BULUR:)

doldurması biraz zaman alıyor ve apartmanda olsa kim ne kadar alıyor bilemezzsinki. ugrasmaz kimse bununla :D

Ancak bunun başlıca sebebi insanların bilgiler verirken tezlerini destekleyecek rasyonel verilerden ya habersiz olması, ya böyle veriler bulamaması (yani açıkçası kafadan atması) .

insanlar bildiklerini söylüyor. daha iki mesaj önce yok evde doldurulmaz ben abd de görmedim falan söylerken şimdi 180 derece dönüyorsunuz üzerine birde insanlara kafadan atıyor diyorsunuz. ister kimya mühemdisi olun ister uzaylı hiç ilgimi çekmiyor. ben bu dünya da yasıyorum diğer İNSANLAR gibi. anlıyacagınız herkes bildiği bir şeyi söylüyor atıp tutmuyor... saygılar.

Son düzenleme:
Amerika'da böyle birşey olabileceğini hiç sanmıyorum.

1- Amerika Birleşik Devletlerinde benzin yeteri kadar ucuz, galonu (yaklaşık 4.5 lt) 3,5 Dolar falan. Alternatif bir akaryakıta ihtiyaç zaten yok.
2- Evden kafanıza göre alamazsınız zira, bu gazı kompresörden geçirerek sıkıştırmanız ve öyle basmanız lazım. Bunun için de 200 bar basınca yükseltebilecek bir kompresör lazım ve bu tip kompresörler öyle ev tipi, kullanımlık aletler değildir, en ufak hata da tüm mahalle havaya uçar.
bakın bu da işte kimin arastırmadan buraya yorum yapıp yanlıs bilgiler verdiğini gösteriyor. daha sonraki msjınızda ARAŞTIRDIM diyorsunuz. önce araştıralım öyle kimseye YALANcı muamelesi yapmayalım lütfen. burda iktidar savaşı vermiyoruz herşeye muahlefetlik yapılmasının luzumu yok! :(

taksıcı arkadasım
deponun cok yer kapladıgından havaalanına yolcu alamadıgını
dolum ankarada 1 tane oldugundan sorun cıktıgını bır uctan bır uca almak ıcın gıtmek gıbı
tekrar sıralı taktırdıgını soyledı
2500 ytl bır paradan bahsettı bence cokda gereklı degıl 300km sonra bıtecek bır sıstemı nerde dolduracagız??

Bahadır bey,

Size yada başkasına "insan değilsiniz" diyen olduğunu sanmıyorum. Nereden o "diğer insanlart gibi ben de bu dünyada yaşıyorum" tezine girdiniz anlamadım.

Kulaktan dolma bilgilerle değil, "öyleymiş böyleymiş" diye değil, bizzat eğitimini aldığım konu hakkında, bizzat kendi gözlemlerime dayanarak yazıyorum!

Okuduğunu anlamıyorsanız, yani fikir sahibi olamayacaksanız, zikir sahibi olmayacaksınız. Benim "kafadan atılıyor" ile ilgili kastım, bu konuya spesifik bir suçlama değildi, başka bir çok konuda (benim yazdığım veya yazmadığım) kullanıcılarda bunu görüyorum, "insanları yanlış yönlendirmeyelim" -ki ben hiç kullanmadım ama- lafı bu forumda kaç defa kullanıldı ben hatırlamıyorum. İnsanlar genel olarak sağdan soldan uydukları, hakkında en ufak bir fikre sahip olmadıkları konular hakkında o kadar "net" ve "kesin" konuşuyorlar ki.. Siz buna karşı bir tez sunduğunuzda, yada bir tartışma zemini ortaya çıkmaya başladığında, kimse ghidip de bir araştırayım demiyor. Bu bir eksiklik değil mi?

Söylediklerimden dönmüş falan değilim. Kendim aksini iddia etmeme rağmen, oturup bunu araştıran gene benim. Evet haklısınız ABD'de kullanım potansiyeli var ama kesinlikle fizible ve cazip değil, diyen de benim. Sanki başkası bunu karşıma çıkarmış da ben sözümden caymışım gibi 180 derece dönmüşsünüz falan gibi alakasız ithamlarla karşıma çıkmanızı gülünç karşılıyorum bu yüzden. Bu işte Avrupa'nın çok daha gelişmiş olduğunu yazan gene benim.

Ne denmiş? "ABD'de bu sistemi kullananlar evden dolduruyorlar".. Yok öyle birşey. Bu sistemi kullansanız dahi evinize doldurma istasyonu kurmak kolay bir işlem değil. Benim itirazım da zaten buna; öyle bir anlatıldı ki, ben sanki İGDAŞ'tan gelen hattan ek bi hat çekeceğim arabama dolduracakmışım gibi. Yok öyle birşey! Tamamen bu iş için özel, gerekli emniyet unsurları sağlanmış, ve gerekli maliyetin harcandığı bir istasyon kurmanız gerekiyor.

ABD'de böyle bir sisteme gerek yok çünkü benzin yeteri kadar ucuz demiştim, hala bu lafımın arkasındayım zira ABD'dedeki toplam talebi de o yazıda belirttim.

Ev tipi sistemlerle, komopresörlerle bu iş olmaz, riskli olur dedim, hala da arkasındayım.

Kimse kimseye iktidar savaşı vermiyor, zaten buna gerek de yok. Ancak benim istediğim yalan yanlış yada eksik bilgilerin değil, doğru olanın paylaşılması. Belki ben de yanlış biliyorumdur, hiç gocunmam, yeter ki bu düzgün bir üslupla örneklerle belirtilsin.

Bir çok konuda sıklıkla görülen dezenfermasyonun böyle azalacağına inanıyorum.

kimse size insan değilsiniz dediniz demedi. lütfen yazdıklarımı tekrar okuyun. bende diğer insanlar gibi dünyada yaşıyorum sözünü yanlış anlamışsınız. normal karşılıyorum dediğim gibi herkes gibi dünyada yaşıyoruz. yanlış anlamak doğamızda var. bu arada ben fikrimi değiştirmedim diyorsunuz ama ilk msj ınız ile son mesajınız arasında dağlar kadar fark var. şimdi objektif olarak okuyun ilk msjınızı ve değerlendirin sonrada en son yazdıgınızı bu konu ile ilgili. ben sizin ne bilip bilmediğinizi bilemem ama ben abd de bunu kullanan var dedikce yok olmaz olamaz diyorsunuz. ben evlerinde özel sistem kullanmıyorlar demedim. sadece abd de herkes kendisi dolduruyor dedim. siz benzin ucuz muhabbeti yapıyorsunuz. ŞİMDİ TEKRAR SÖYLÜYORUM. EGER ABD Yİ BİLİYORSANIZ VE TANIDIGINIZ VARSA ONUNLADA KONUSUN. ARTAN BENZİN FİYATLARI YÜZÜNDEN ABD DE YASIYAN İNSANLAR İSYANDALAR. BİZİM İÇİN ONLARIN FİYATLARI UCUZ GÖRÜNSEDE ONLAR 1 CENTİN BİLE HESABINI YAPIYORLAR EMİN OLABİLİRSİNİZ. BİZDE 1 LİTREYİ ONLARDA AYNI FİYATA 1 GALONU ALIYPRUZ SİZİNDE DEDİĞİNİZ GİBİ. AMA GEÇMİŞTE 20$ A DOLAN DEPOLARINI ŞİMDİ 40-45$ A DOLDURUYORLARKİ BUDA ONLARI ALTERNATİF YAKIT ARAYISINA YÖNELTİYOR. MADEM BİZİM ÜLKEMİZ İLE ORASI ARASINDA BENZİNDE BU KADAR FARK VAR O ZAMAN DOĞAL GAZDA DA AYNI ORDA FARK VARDIR. NEDEN SADECE BENZİN TARAFINDAN BAKIYORSUNUZ İŞE.
İYİ GÜNLER. KONU DAHA FAZLA UZAMASA İKİMİZ İÇİNDE İYİ OLACAK.

nıye tartısıyorsunuz arkadaslar
sız turkıyedekı tuketıme bakın amerıkaya gelene kadar......
burda neler yapılır yada ucuzmudur olay bu?

Tartışmadan devam arkadaşlar.

Geri