cng kullanan varmı yada tanıdıgı?

Mustafaeren

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar cng taktıran veya bı yakını tanıdıgı felan kullanan var mı ? istanulda 20000 arac oldugu tahmın edılıyormus benzıne gore %60 lpg ye gore %30 daha ucuz muş ee şimdi izmirede gledı dogalgaz izmirdede basalar kullanımı kendı evınden bıle doldurulabılıyormus hatta guzel bı olay ya bılmıyorum onceden acıldımıbu konuda dızel ın pabucu dama atılır herlde kesın ya ne dersınız?

Kendi evinden doldurmak falan olmaz, abartmasınlar, neyle dolduracaksınız, ayrıca yasal da değildir, hadi gerekli ekipmanı falan buldunuz evden kaçak hat çektiniz, hem yasaktır hem de sadece sizi değil, tüm mahallenizi tehlikeye atmaktır!!

CNG'yi satan istasyon görmedim ben hiç İstanbul'da. CNG kullanan yegane şey bazı belediye otobüsleri.

Edit: Küçük bir araştırma yaptım. avrupa yakasında yenibosna ve bayrampaşa'da, anadolu yakasın da maltepe köprüsünün altında varmış istasyonları. Ama yaygın olmadığı için hususi araçlarda kullanmak pek akla yatkın değil. Ayrıca dediğim gibi, sakın ama sakın evden alır doldururum gibi bir fikre kapılmayın.

kendi evinde doldurmak olmaz demişsinizde amerikada bu sistemi kullananlar kendi garajlarında doldururlar araclarının depolarını. ama basınc düşük oldugu için biraz zaman alıyor onlarda. türkiye de sistem nasıl bilmiyorum

Daha yaygınlaşmadı.Sadece bizim Ankara-EGO otobüslerini biliyorum kullananlardan..

Amerika'da böyle birşey olabileceğini hiç sanmıyorum.

1- Amerika Birleşik Devletlerinde benzin yeteri kadar ucuz, galonu (yaklaşık 4.5 lt) 3,5 Dolar falan. Alternatif bir akaryakıta ihtiyaç zaten yok.
2- Evden kafanıza göre alamazsınız zira, bu gazı kompresörden geçirerek sıkıştırmanız ve öyle basmanız lazım. Bunun için de 200 bar basınca yükseltebilecek bir kompresör lazım ve bu tip kompresörler öyle ev tipi, kullanımlık aletler değildir, en ufak hata da tüm mahalle havaya uçar.

amerikada natural gaz diye bir takım otobüsler var.bunun dısında ben binek araclarda hiç rastlamadım ve arkdasımızında dedigi gibizaten binek araclarda gerek yok boyle birseye.benzin haddinden fazla ucuz.litresi tam 1 dlardı yazın.suanda ne oldu bilemiyorum.
hatta adamlar lpg diye birsey bilmiyorlar dumamıslar.

arkadslar bnm okudugum kadarı ıle sız deponuzu dolduruyorsunuz 200 bar basınca cng kendı getırıyor yakarken evden doldurma olayını ben nette okudum ıstersenız google cng yazıp okuyaılırsınız hem nıe olmasın bence kacakta deıl kı eve onun ıcın boru hattından bı vana yapılır zaten dogal gaz ole dırekt patlıcak bısı deıl vardır bır tertıbatı onun olmasada bızım turkler kesın bulur zaten bakalım bekleyelım km de 70 kurus daha ucuza gelıryormus e buda az bı mıktar deıl yanı

bildiğim kadarı ile dolum yeri istanbulda 1 veya 2 yerde var hatta bir tanesi anadolu yakasında...cng lpg ye göre daha karlı ama henüz yaygınlaşmadı lpg tamamen yayılmadan onu yaymaya niyetleri yok hele lpg den parayı kaldırsınlar onada sıra gelir...Bu arada evden dolum olabilir hatta bir madde çıkarılıp kaçak sorunuda ortadan kaldırılmış olabilir...

Evden dolum en basitinden şundan olmaz. Türkiye'de konutlara verilen doğalgaz (elektrik ve su da tabii) oturulacak konut tarifesi üzerinden fiyatlandırılır. Alınan vergiler buna göre düzenlenir. İşyerlerine ayrı fiyattan verilir, kamu dairelerine ayrı fiyattan, sanayi ayrı fiyattan.

Evden doldurmak gibi bir durumda ortalık birbirine girer, fiyatlandırmalar farklı olduğundan millet kaçak dolum yapmaya çalışır.

CNG, zaten Compressed Natural Gas demek, yani sizin deponuza halihazırda sıkıştırılmış olarak basmanız gerekiyor. Sıkıştırılmış doğalgaz patlayıcıdır. Doğalgaz yanıcıdır. Ehil kimseler olmadan yapılacak bu tip işlemler faciaya davetiye çıkartmaktır.

Bu yüzden benzin, LPG gibi akaryakıtlar bakkallarda, marketlerde değil, sürekli olarak denetlenen istasyonlarda satılıyor. Bu yüzden evdeki LPG tüpümüzü, LPG istasyonuna götürüp doldurmamız yasak ve illegal.

arkdasımızında dedigi gibizaten binek araclarda gerek yok boyle birseye.benzin haddinden fazla ucuz.litresi tam 1 dlardı yazın.suanda ne oldu bilemiyorum.
hatta adamlar lpg diye birsey bilmiyorlar dumamıslar.

bende türkiyede hiç rastlamadım ama kullanan kişiler varmıs. o zaman bunu gözardı edip türkiyede böyle bir sistem yok diyemeyiz herhalde. bunun yanında benzinin gerçekten çok ucuz oldugunu biliyorum zira öz dayım amerika birkaç istasyon işletmesine sahip ve kendisi büyük bir amerikan firmasında mühendis. adamlar lpg diye birşey bilmiyorlara gelince neden bilsinlerki, seninde bildiğin gibi tabi ne kadar biliyorsun bilmiyorum amerikada yaşayanlar genelde bizler kadar kemerlerini sıkan tipler değiller. yani ekonomi yapmayı zaten bilmiyorlar bunun yanında hepsi üçkağıtçı ve (kusura bakmayın) biraz birbirlerini kazıklama çabası içinde olan insanlardır. bunun yanında NJ gibi kentlerde genellikle insanlar bahçeli özel mülklere sahip oldukları için kendi garajları var. ve eger araclarında doğal gaz kullanıyorlarsa kendi garajlarında depolarını dolduruyorlar. bundan emin olabilirsin. ama 1 tane ama 2 tane... sonuçta böyle kullananlarda var. yok diyemeyiz.

Geri