c'moncular motor acma

benim corsa 45 binde ama ben motoru yeni açtığımı anladım 3saat 15 dk ankaradan istanbula gittim,geldim sabit hızla 150 den aşagı düşmedim daha sonra aracın daha atik daha az yaktığını gördüm oyuzden ancak uzun yolculuklarda motoru açabilirsiniz diye düşünüyorum ,sizin motorlarınız daha yeni olduğu için siz bence ara hızlanmaları yapın araba ile sabit hızla gidip gelmeyin motor sağır açılmasın ama yüksek devirlere alışık olsun.Bu sırada 70 ytl lik mazotla 500 km yaptım bu kadar basmaya genede ekonomik araç ..

ben 95 liaralık benzinle 600 km yaptım şehir içi sizce normal mi?

Sizin aracınız yeni oldugu için böyle yakması normal sizin aracı opan da görmüştüm body kitli satılıyordu ,hayırlı olsun, 40 lt 95 milyon ben 700- 750 km civarı yapıyorum ankara sehir içinde ama ilk basta hevesten dolayı biraz fazla basılıyor ondan dır

abi motoru acayım derken solugu servıste almayasın sakına aracın degerlerı vardır mesela 10 bın km den sonra aracın motor degerlerı degısır ne gıbı mesela dersen arac dızel ıse motor sesı bıraz daha degısır ıkıncısı arac yakıtında degısıklıkler meydana gelır v.s daha sayılacak bır cok degısıkler olabılır.. eher kı problemın buysa yetkılı servıslerden yardım allabılırsın.. kolay gelsın.

valla servisteki arkadaslarıma sordum motor basmadan acılmazmıs basmadan kendi kendine acılan bir motor zaten yokmus ben yol acıksa 4000devirden once degistimıyorum ve su an aracım fark etmeye basladı hıssedilebilir bir guc artısı var en fazla 600km yapan bir depom şimdi 600de ve daha ceyrak depo yakıtım var bence en iyisi moturu zorlayıp acmak

Motorun açılması bariz olarak enjeksiyonlu araçlarda da ortada, bi çok kişi sıfır aracını 3000 km. rodajdan sonra denemiştir heralde. Bir örnek vereyim, 2000 Vectra 2.0 rektefiye etti arkadaşlar,rodajdan sonra ilk denemede 200' ü güç bela biraz geçebilen araç, bi kaç gün içinde yaptığımız denemede 230'a değdi Konya Ankara yolunda...

Yeni Dizelleri denemedim onlar için motor açmaya gerek yok diyorlar ama her ne olursa olsun benzinlilerde muhakkak performansı artırıyor.

Mehmet FEYZULLAH

Son düzenleme:
ben zorladım kardeş 180 bastım ne olacak şimdi

Arkadaşlarımızın dediği gibi birşey olmaz.
Zorlaman bir yerdede iyi olmuş . Ara,ara zorlasan yine yerinde olur . Zorladığın rodaj süresinde

,de olsa usun süre zorlamadıktan sonra zarar görmessin. Nedenide diğer yorumlardada açıklanmış.:good:

Geri