cız sesinin kaynağı manifold olabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan waycell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

waycell

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar. Astra g 2000 cd model arabamda çok değişik bir sıkıntı yaşıyorum. Arabamda LPG var sıralı fakat sorun hem benzınde hemde LPG de yaşanıyor. gaza yüzklendiğimde tam olarak 2600 devre geldiğimde cızzzzzzzzzz diye böyle cırcır böceği gibi bir sesgeliyor. yaklaşık yarım saniye sürüyor çünkü 2600 devri geçmiş oluyorum. ayağımı gazdan çekiyorum. devir3000 den aşağı düşerken aynı ses yine 2600 devirde geliyor ve hemen kesiliyor. Burası önemli 2600 devirde sabit tuttuğumda ses devam ediyor kesilmeden. Dinliyorum nerden geliyor diye sanki gösterge panelinin arrkasından bir yerlerden geliyor. Daha önce yaşayan ya da tahmini olan arkadaşların ve ustalarımın yardımını bekliyorum saygılar...Daha önce durumu arz etmiştim ve egsozu kontrol ettirmm tavsiye edildi. Dün egsozcuya gittim Detaylı olarak incelettim delinme, kasılma vb. bir sorun olmadığını söyledi. Dahasonrabir motor ustasına gittim. İyice dinledi arabayı ve sesin manifolddan geldiğini içinin açılıp tami edilmesi, temizlenmesi gerektiğini belirtti. yapılacak işlem için biraz geniş bir zamana ihtiyaç oldugunu ve daha sonra yapabileceğini belirtti.başına daha önce böyle birşey gelen var mı? Hakikaten böyle birşey olabilir mi? Çok sorun edilmemesi gereken bir olay gibi ama takıldım bir kere acayiprahatsız ediyor saygılar...

aynı sorun bendede vardı manifold büyük ihtimal çatlak seste oradan geliyor. benimde yok yok diyorlardı bi tanıdık sağolsun söktü arkadan baya çatlamış güzelce kaynaklattım temizlettim allah'a şükür sorun yok toplam 2-3 saat sürebilir tabiki ustanın el becerisine bağlı bu saat geçmişler olsun abi :) eğer sağlam çıkarsa manifold , ki düşük ihtimal öyle olursada karteri bi güzel dövdürün yamukluğundan vida yerlerine oturmuyordur ondanda bu benzeri ses gelebilir

göğüslüğün önündeki ön cam havalandırma muzulundan olabilir.gazı sabit tutun elinizle bi bastırın bakalım ses kesilecekmi ordansa eğer tornavida ile söküp wd40 yapın takın

Çok teşekkürler arkadaşlar. setapxxx dediğine bakıcam olmazsa diğer arkadaşımın dediği gibi mnifolda baktıracağım. iyi geceler.

Geri