çin mali telefonlar hakkinda??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nightboy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nightboy

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Ben yeni bi telefon alıcam ama merak ettiğim konular var bu iphonun 8800 falan hep replikası yapılmış bunlar ne kadar sağlıklı ve bu iphonun ucuz olanlarında orjinal iphonedaki oyunları oynayabiliyor muyuz? bilen var mı?

1 senedir çinli 8600 luna kullanıyorum, çok araştırarak aldım. bu güne kadarki tek problemi çinli olduğunu bilmemdi. en az 50 kere yere düşürdüm. betona, haliya, merdivenlere. bir kere bile bir şey olmadı. ama kesinlikle git, gör, dene,al prensibiyle hareket edin. 1 sene önce en az 10 çeşit çinli 8600 luna gördüm. çocuk telefonu olmayı bile hak etmeyen ürünler vardı. almak için kör olmak gereken ürünler var. ben memnunum kısacası. 1300tl idi orjinali ben 350 tl almıştım. 180 tl ye bile vardı. yani ucuza alcam diye fazla abartmayıp biraz daha kliteli üretimini almak gerek

Hocam al bi Nokia kullan paşa paşa..! Napıcan Çin malını...?! Ben kullanıyorum o bahsettiğin Iphone benzeri telefondan...Bütün heryerde, resimlerinde Iphone gibi menüsü var gibi görünüyor ama hiç alakası yok...Standart menüsü var..Ama o menüsünde de problemler var, kimisinin sesi çıkmıyor, kimisinde karşıya ses gitmiyor...v.s...Nokia 6630'um vardı çift hat özelliği olsun diye gittim aldım ama pişmanım...Aynı paraya Nokia alsaydın şimdi taş gibi kullanıyordum...Görüntüye aldanmamak lazım...;)

5900beyaz.jpg

Hocam al bi Nokia kullan paşa paşa..! Napıcan Çin malını...?! Ben kullanıyorum o bahsettiğin Iphone benzeri telefondan...Bütün heryerde, resimlerinde Iphone gibi menüsü var gibi görünüyor ama hiç alakası yok...Standart menüsü var..Ama o menüsünde de problemler var, kimisinin sesi çıkmıyor, kimisinde karşıya ses gitmiyor...v.s...Nokia 6630'um vardı çift hat özelliği olsun diye gittim aldım ama pişmanım...Aynı paraya Nokia alsaydın şimdi taş gibi kullanıyordum...Görüntüye aldanmamak lazım...;)

Bende orj. iphone kullanıyorum.. Çin malı war dediler Bi bakayım dedim Hiç bir alakası yok ve dedigin gibi bir sürü sıkıntısıda cabası.. Ayriyetten İphone oyunları nasıl nokialarda oynanmıyorsa bu durum cinmalı vs.. yan ürünler içinde geçerlidir..

çeşitli sitelerde 80 dolara yüzlerce çeşit gördüm ama birini bile alasım gelmedi. konuya farklı bir açıdan bakarsak bizim ülkemizin sorunu bu. başka ülkelerde ticareti bile yapılmayan şeyler ülkemizde altın değerinde. avrupada hat alana son model iki telefonu bedava verdiklerini televizyonda bile görüyoruz. bizde o telefonların on sene kullanılmışları için ne yüzbaşılar ne öğretmenler öldürüldü. trenden insanlar atıldı. bence cep telefonu ticaretine son verilmeli. bu işi gsm şirketleri yapmalı. düşünebiliyor musunuz türkiyede geri dönüşüme giden telefonlarını çeşitli avrupa şirketleri afrikaya pazarlayarak milyonlarca dolar kazanıyorlarmış. bu çılgınlık dursa artık güzel olur. 5 sınıf öğrencisi 1000 tllik cep telefonuyla geziyor. yazık bu millete

Son düzenleme:
bende 8800 carbon kullanıyorum 10 numara kullan

çeşitli sitelerde 80 dolara yüzlerce çeşit gördüm ama birini bile alasım gelmedi. konuya farklı bir açıdan bakarsak bizim ülkemizin sorunu bu. başka ülkelerde ticareti bile yapılmayan şeyler ülkemizde altın değerinde. avrupada hat alana son model iki telefonu bedava verdiklerini televizyonda bile görüyoruz. bizde o telefonların on sene kullanılmışları için ne yüzbaşılar ne öğretmenler öldürüldü. trenden insanlar atıldı. bence cep telefonu ticaretine son verilmeli. bu işi gsm şirketleri yapmalı. düşünebiliyor musunuz türkiyede geri dönüşüme giden telefonlarını çeşitli avrupa şirketleri afrikaya pazarlayarak milyonlarca dolar kazanıyorlarmış. bu çılgınlık dursa artık güzel olur. 5 sınıf öğrencisi 1000 tllik cep telefonuyla geziyor. yazık bu millete

bu yazından dolayı seni tebrik ediyorum. Türkiye nin sorunu bu. Hemen hemen herkesin evinde kullanmadığı bir çok telefon vardır. ve yine eminimki bu bizim beğenmeyip kenara attığımız telefonların daha düşük modellerini avrupada birçok insan kullanmaya devam ediyor. eee telefonların ana vatanı avrupa, niye ordakiler bizim gibi saldırmıyor, para harcamıyor bu telefonlara. işte medeniyet bu,savurganlık hem cebimize, hem ülkemize zarar veriyor. şu anda 1900 tl ye satılan, 400 tl ye çalışan işçinin bile maaşını taksitlere yatırarak alıdğı iphone lar mesela. 1500 tl ye mi mal ediliyor? avrupalı 1900 tl ye mi bu telefonları alıyor. kesinlikle hayır. maliyetleri 180 doları geçmeyen bu telefonları bizim gibi ülkelere böyle faiş fiyatlarla satıyorlar. bizlerde havamız oldu diye koltuklarımız kabara kabara dolaşıyoruz. dünyada cep telefonu satan dükkanların sıklığı en çok hangi ülkede acaba? eminim ki Türkiye dedir. nerdeyse bakkalardan marketlerden çok cep telefonu satış yeri var. bu da şu manaya geliyor. peynir ekmek gibi cep telefonu tüketiyoruz. hangimiz 1000 tl verdiğimiz cep telefonunu 1000 tl ye satabiliyoruz. bırakın bunu 1 sene sonra ya çok komik rakamlara satılıyor veya almıyorlar bile. neyse konu gereçten amacı dışına çıkmaya başladı ama bunlarıda düşünmek gerekir. şunuda anladım, insanlar biraz düşününce ne kadar yanlış bir iş yaptığını anlıyor. en azından ben. son aldığım 8600 lunadan sonra cep telefonunu değiştirmeme kararı aldım. ne zaman ömrü biter o zaman değiştiririm

neoooo
bana şarjı uzun giden mp3+radyosu olan ucuz bi telefon bulsana haftaya gelince alıyım lazım cünkü geceler geçmiyor
2-4 koğuş nöbeti hiiiç geçmiyor....

bende n99i kullanıyorum:D sesi borazan gbı cıkıyor tv^si var kulaklık gerektırmeyen radyo sarjı ortalama 3 gün gidiyor çift hat güzel tek hosuma gıtmeyen tarafı kamerası 1.3 mpx yada 2.0 mpx yazılanlara ınanmayın.çok kotu degıl ancak bır samsung nokıa kalıtesı beklenemez.elımden en az 20 25 kere dusmustur hiç bir şey olmadı sadece ben yenı cıktıgı zaman aldıgım ıcın kapanma garantısı falan verılıyordu sımdı 2 yıl garantıyle bıle satılıyor...

Geri