Çiğ gaz atma ve geç çalışma problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mayday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mayday

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar biliyorsunuz bizim vectra b garaj arabası çok fazla kullanılmıyor.Neyse sorunum araba çok fazla çiğ gaz atıyor ve geç çalışıyor.Bunların sebebi acaba ne olabilir??

Arkadaşlar bu konuyla ilgili bilgisi olan yokmu??

çiğ atması bujilerden veya yakıtın yanmasını sağlayan aletlerin arızalanmasıyla olur geç marş almasıda en kötü marş kömürü değişmesi lazım.

buji :good:

neden çiğ? çünkü yakamıyor.. neden yakamıyor? ateşleme ekipmanlarının birinde problem var..

ateşleme sorunu kesinlikle yada dengesiz püskürtme

aynı sorun bendede var ekzantrik sensörü dediler değiştrdim olmadı su sıcaklık sensörü dediler değiştirdim olmadı enjektör temizleme yaptım olmadı oksijen sensörü yine olmadı araçş çiğ benzinle geç çalışma dışında motor sıcakken çalıştırdığım zaman hiç çalışmıyor ve araç boğluyor pis bir benzin kokusu geliyor biraz bekleyip öyle çalışttırmam gerekiyor çalışması için birde çalıştığı zamanda bi kaç saniye düşük devirde sendeleyip sonra normal rolanti devrine geliyor bende yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

bobini değiştirip deneyin , en sık Vectra B arızalarından biri

benimde önceki aracımda vardı aynı sorun,buji kablolarını kontrol edin,biri veya birkaçı yırtık olabilir,ayrıca oksijen sensörünün tesisat kablosu da kontrol edilsin,zamanla makaron içindeki kabloların dış izolesi soyuluyor sonrada veri taşıyan kablolar birbirleriyle temas edince motorda düzensiz çalışma ve rölanti de sendeleme yapıyor,OPEL üzerine çalışan iyi bir oto elektrikçisi sorununuzu çözecektir...

bunların dışında ana röleyede baktır derim.ana rölede sıkıntı oldu ise röle ye enerji geliyordur fakat kontakları iletmiyor olabilir zaman zaman .

Geri