çift akü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan slymnkrt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

slymnkrt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Konuyu umarım doğru yere açmışımdır.Astra h aracım war ses sistemi yapacağımdan bagaja bir tane daha akü koymamız gerekiyor,orjinal aküsü 60 amper bugün baktımda onu söküp daha büyük amperli bi akü takamayız gibi çünkü sığmayacak.Önde 60 amper akü olsa bagajada daha yüksek amperde bi akü taksak bi zararı olurmu acaba ?

ikinci aküye sadece müzik sistemini bağlayacaksan problem yok. zaten amper değeri akünün ne kadar dayanacağını belirliyor. voltaj değeri yüksek olursa müzik sistemin yanar. müzik sistemi fazla akım çekerse de akü çok çabuk biter olay bu.

Müzik sistemine bağlıyacağım ama ön aküyle bağlantısı olacak şarj olması için.ön akünün artısı bagajdaki akünün artısına bağlancak eksiyide bagajda biyerden alırız.Bu şekilde amperler farklı olsa olurmu acaba?

ben bizim aküyü deiştirdim. orjinal varta 60 lık vardı. yerine delphi 72 lik aldım. yerine oturdu. ama paketi açtırmadan sen yinede bi dene göz kararı

amper farkı sorun yaratmaz artı kablonun izolasyonunu iyi yaptır şase yaptırıp güzelim astranı yakma güle güle kullan tesisatı

ben bizim aküyü deiştirdim. orjinal varta 60 lık vardı. yerine delphi 72 lik aldım. yerine oturdu. ama paketi açtırmadan sen yinede bi dene göz kararı

ben de orjinal akü yerine 72 amper delphi aldım boyutları da daha büyük ama yerine oldu.pek anlamam ama 72 lik yetiyorsa fazladan malzeme taşıma derim !ama yetmiyorsa da yapacak birşey yok . güle güle kullan !

ikinci aküyü diğer akü ile paralel bağlayacaksın anladığım kadarıyla, bu durumda ikinci 60 amperlik olsa, 120 amperlik bir akün olacak. böyle bir durumda iki akünün de dolup boşalma kapasiteleri aynı olmalı, yani bu amper değerlerinin yanında ömürlerinin ne durumda olduğu ile ilgili, snırım ikincisinin yeni oyacağı kesin. eğer kapasite ve dolup boşalma periyodu farklılığı olacaksa, bu iki akünün birbirini doldurup boşaltmaya çalışması gibi bir durum ile karşı karşıya kalacaksın. bu aracın marş motorunu etkileyecek, bir akünün ömrünü doldurması durumunda, yeni olan diğerini de kısa zamanda bozacak, iki tane birden aynı değerde yeni akü alsan bu durumda marş motoru ve şarj devresi yine zorlanmaya devam edecek. yani bence her durumda sorunlu bir uygulama.

nasıl bir ses sistemi döşemeyi düşünüyorsunkii 2. aküye ihtiyac var????

2 aküye ihtiyaç duymadan işi kapasitörle de çözebilirsin sanırım.Hem akım da daha düzenli olur...

eğer çok büyük güç gerektiren bir sistem döşemiyeceksen 1yada 1,5 farad lık bir kapasitör alman senin için daha iyi olur.hem aracın elektirksel sisteminide güvence altına almış olursun.

Geri