* Muarrem bey, üye arşivi ve profil bilgileriniz eksik olduğu için mesajlarınızı geçici olarak sildim, eksiklikler tamamlanınca mesajlarınızı yeniden aktif hale getireceğim.
* Konumuza dönersek; kredi kartı ile telefonu sadece gençler hava olsun diye almıyor. Ayrıca o ellerindeki kredi kartlarının borçlarını genellikle aileleri ödüyor. Savunduğunuz tezi kabul edersek, o zaman bu durumun baş sorumlusu onları gerektiği şekilde yetiştiremeyen aileleri değilmidir? Ben en son telefonumu 10 sene evvel aldım. Kızıma aldığım telefonun bedeli bugün dahi 100-150 TL yi geçmez. Demek ki kabahat biraz da biz büyüklerde.
Kuyumcu olayına gelirsek; durum gene aynı. O kuyumcularda kesilen kredi kartı sliplerinin bedelini gene aile büyükleri ödüyor. Keyfi alış veriş yapan bir kişi ne yapar eder aklına koyduğu malı mutlaka alır, evindeki koltuğu satar gene de alır. Bir de kızını oğlunu evlendirecek olan kısıtlı bütçeye sahip ailelerin durumunu düşünelim

Alış veriş çılgınlığına kapılan bir kişi ne yapar eder mutlaka yaşantısına devam eder. Kredi çeker, borç alır, dediğim gibi evinden eşya satar ..... ama mutlaka aklına koyduğunu yapar. Çare olarak şu yapılamaz mıydı? İsteyene en fazla 2-3 tane olmak şartıyla toplam gelirinin 2-3 katı ile sınırlı kredi kartı düzenlenemez mi? Normal şartlarda kredi kartı kullanmak faydalı bir şeydir, kredi kartı kullanımı nedeniyle ekonomi kayıt altına alınır, cüzdanlarda gereksiz yere fazla para taşınmaz, birikimler belli bir yerde durur, hırsızlıklar, soygunlar, kapkaçlar azalır.
---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 12:11 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 12:02 ----------
..... Cep telefonu dediğimiz cihazların tamamına yakını yurtdışı kaynaklı.Yıllık ödenen rakam 5 milyar dolar civarında.
Bu rakam da cari açığa yansıyor. ..............
O zaman reis emir verecek % 100 yerli akıllı cep telefonu ile bilgisayar da yapılmaya başlanacak

. İşin şakası bir tarafa ülkemde kaliteli teknolojik ürünler yapılsa neden yurt dışından ürün alayım, yerli ürünler sayesinde ne yedek parça sıkıntısı yaşarım ne de servis. Evde sıfır ayarındaki bir cep telefonu var, ekranı bulunmadığı için kuzu gibi yatıyor

.