Cep telefonlarına Taksit Meselesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bir kaç gündür gündem de olan cep telefonlarına taksit olacak olmayacak mevzusu var. Tam bilgisi olan arkadaşlar var mı? Olacak mı? olmayacak mı?

Bir yandanda sevinmiyor değilim hani , çoluk çocuğun elinde iphone 5s 'ler galaxy s4 'ler

cem yılmazın tabiri ile adam kredi çekiyor neymiş iphone alacakmış

suyu çıktı artık bu mevzunun özellikle şu tiki gençlik zor bela geçinen annelere babalara tutturuyor bana bir iphone alın türküsü

Ya işin o kısmı başka da bu işten ekmek parası kazanan o kadar kişi var. Şimdi adam taksit ile telefon satamaz ise kim gider de dünya kadar parayı peşin bir kalemde bir telefona verir ki? Bu işi baltalamak demek bir çok kişinin iş yerini kapaması demek. Ekmeğinden olması demek. Devlet vergi diye bindikçe biniyor ama buna benzer uygulamalar ile yurt dışından kaçak göçek işlerin de önünü açtığının farkında değil mi?

saat 10'da alkolu kestiler tekel dükkanlarını bitirdiler
küçük esanf telefoncuyda bitirirler 2.eli canlandırıp 0 araç satışınıda bitirirler ben anlamadım bu işten birşey...

Operatörler ve Senet ile satan yerlere yarar bu karar.

Ben hayretler içindeyim yeminle vergi toplayacağız diye durmadan yasa çıkarıyorlar düzenleme yapıyorlar sonra da kredi kartı ile alış verişin önünü tıkamaya çalışıyor. İyi de güzel kardeşim benim kredi kartı ile yapılan gramlık harcama hazineye vergi demek bunun daha mantığını çözemediler gitti arkadaş...

Kimin ne işine yarayacak? kredi kartı ile telefon almamanın? Kimsenin işine yaramayacak sadece ülkeye kaçak yollarlar da üçe beşe telefon getirenler köşeyi dönecek o kadar... her zaman olduğu gibi bir sürü vergi çalınacak kaçacak işsizlik artacak...

Bu nasıl bir vatandaşı koruma anlayışıdır anlamış değilim. Ya bademler, Allah aşkına bir şeyi de doğru dürüst yapın. Bilgisayar/telefon denen şeylerin neredeyse tamamı peşin fiyatına taksitle satılıyor, üç kağıtçılığın büyük sükse yaptığı günümüzde hangi esnaf senet sepetle mal satar ki? Sıra bu esnafları batırmaya mı geldi? Bu durumda vatandaş gidecek ya bankalardan tüketici kredisi çekecek ya da tefeciden faizle borç para alacak, bu mudur faiz haram diyenlerin bulduğu sağlıklı yol? Allah'a şükür, biz şimdiye kadar kredi kartı borcumuzu taksitlendirmedik. Ödeme günü geldiğinde borcun tamamını ödedik, o nedenle ekstra faiz falan ödemiyoruz. Şimdi bir telefona veya bilgisayara ihtiyaç duysak bu ürünleri peşin paraya alamayacağımıza göre gidip bankadan yüksek oranlarla faiz ödeyerek tüketici kredisimi çekeceğiz? :mad:

Bu nasıl bir vatandaşı koruma anlayışıdır anlamış değilim. Ya bademler, Allah aşkına bir şeyi de doğru dürüst yapın. Bilgisayar/telefon denen şeylerin neredeyse tamamı peşin fiyatına taksitle satılıyor, üç kağıtçılığın büyük sükse yaptığı günümüzde hangi esnaf senet sepetle mal satar ki? Sıra bu esnafları batırmaya mı geldi? Bu durumda vatandaş gidecek ya bankalardan tüketici kredisi çekecek ya da tefeciden faizle borç para alacak, bu mudur faiz haram diyenlerin bulduğu sağlıklı yol? Allah'a şükür, biz şimdiye kadar kredi kartı borcumuzu taksitlendirmedik. Ödeme günü geldiğinde borcun tamamını ödedik, o nedenle ekstra faiz falan ödemiyoruz. Şimdi bir telefona veya bilgisayara ihtiyaç duysak bu ürünleri peşin paraya alamayacağımıza göre gidip bankadan yüksek oranlarla faiz ödeyerek tüketici kredisimi çekeceğiz? :mad:

İşleri yarım yamalak yapıyorlar abi,Boşuna dememişler

"Madem yaptın bir hayır,tut bacağını ayır..." diye.Bizimkilerde o misal...
Ya vallahi bende tam cep telefonu mu ve evdeki tüplü televizyonu yenilemeyi düşünüyordum :(

Bakın örnek sigara konusunda yüklediler vergiyi yüklediler vergiyi tiryaki artık kaçak sigara almaya başladı. Eee hazineye para mı girdi? olan yine vatandaşa oldu adam tiryaki kardeşim bunu içecek öyle yada böyle zorla kaçakçıların malları satıldı piyasa da satılmaya devam ediyor. Bu işin mantığında olmayanları ben anlam veremiyorum. Ne kazandın? kocaman bir hiç... kim kazandı? kaçakçı... çıkan para kimden ülkemden... yaw yeter arkadaş artık bir düzenlemeyi de düzgün yapın be kardeşim....

Ama yok.... şimdi telefon satan adamın sesi çıkmaz ise bilgisayar satanın sesi çıkmaz ise battıklarında boşuna ağlamasınlar çünkü hak ettiler...

Hiç kusura bakmasınlar...

Vallaha taksiti şunu bunu bilmem ama bu telefon işine bir çözüm bulunmalı. Herifin yiyecek ekmeği, giyecek donu yok pantolonun arkasında 2.000 TL'lik telefon! İnsaf yahu! Yazık bu millete!

Geri