Çelik kapım var diye güvenmeyin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Başımıza gelen bir hırsızlık olayını sizlerle paylaşmak istiyorum. Rahmetli babamdan kalan evimize hırsız girdiği haberini alınca acilen Ankara'ya gittim. Evimiz cadde üzerinde neredeyse sabaha kadar hareketli bir yerde. İşinin erbabı olan hırsız 15 dakikada işi halletmiş. Kaliteli sayılacak türden çelik kapımız olmasına rağmen, fazla uğraşmadan kilitleri kırarak içeriye girmiş. Adam işinin ehli demiştim, kilit aynalarını sökerken şarjlı tornavida kullanmış. Kilitin aynalarını söktükten sonra kurbağacık veya benzeri bir alet kullanarak kilitleri kırarak içeriye girmiş. Kapıda en ufak bir çizik dahi yok. Sonuç olarak kapıdan ziyade kilit daha önemli. Kilitin markası ne olursa olsun sarı malzemeden imal edilen kilitler biraz zorlayınca cam gibi kırılıyor. Paraya kıyıp kilit göbeklerini çelik takviyeli olanlarla değiştirdik. Çelik takviyeli olanlar dışardan bakınca çelik parçası belli oluyor. Hırsızlar bu tip kilitleri görünce vazgeçip başka kapılara yöneliyorlarmış. Kilitçiden aldığım kilit önerileri; 1- Çelik takviyeli göbekler 2- Kilit aynası vidasız olanlar (dışarıdan bakınca yuvarlak görünen, kapıya dışarıdan vida ile tutturulmayan aynalı göbekler) 3- Yıldız tornavida ucu gibi görülen kilitlerin daha güvenli olduğu yönünde.

Kırılan kilit göbeğinin resmi;

klt1ia3.jpg

çok geçmiş olsun abi vectra b yi beyinden şifresini çözüp götürdüklerinden beri bütün kilitlerin çözülüp kırılabileceğine inanıyorum artık

çok geçmiş olsun..

çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun.yalnız bir cümlenizi anlamadım 3- Yıldız tornavida ucu gibi görülen kilitlerin daha güvenli olduğu yönünde.bu nasıl bişey tar,f edermisin biraz.çelik karışımlı olanlarla değiştirmek lazım demekki:(

gecmıs olsun abı bızım bınadada hırsız bızım 9katı soydu soyanlarda bayanmıiş polısten ogrendık
tabi kalıtelı kılıt olunca ısı zorlastırıyo demır karısımlı olanlar saglam oluyo tabı hırsıza camkapı dayanmıyo o ayrı mesele:(

çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun.yalnız bir cümlenizi anlamadım 3- Yıldız tornavida ucu gibi görülen kilitlerin daha güvenli olduğu yönünde.bu nasıl bişey tar,f edermisin biraz.çelik karışımlı olanlarla değiştirmek lazım demekki:(

çok geçmiş olsun abi vectra b yi beyinden şifresini çözüp götürdüklerinden beri bütün kilitlerin çözülüp kırılabileceğine inanıyorum artık
Tezcan B kasayı 2004 yılında almıştım. Aldığımda alarmı yoktu, takdırmak istedim gerek yok dediler. Anahtarcı arkadaş takalım en azından aracın içine zarar gelmez dedi ve takdırdım. Anahtarcı arkadaş Ankara'da 2004 yılına kadar polis kayıtlarına geçen sadece 1 adet B kasa vectra çalındığı, onun da dediğin gibi uzun uğraşlardan sonra beyin şifresini çözüp çalındığını söyledi. Bir nevi çalınamaz denen aracın inat uğruna çalındığı ifade etmişti. Hırsız çıkmacıdan gerekli parçaları temin ederek adeta bir elektronik mühendisi gibi kafa patlatmış. Yani sonuçta hırsıza kilit olmuyor.

Tezcan B kasayı 2004 yılında almıştım. Aldığımda alarmı yoktu, takdırmak istedim gerek yok dediler. Anahtarcı arkadaş takalım en azından aracın içine zarar gelmez dedi ve takdırdım. Anahtarcı arkadaş Ankara'da 2004 yılına kadar polis kayıtlarına geçen sadece 1 adet B kasa vectra çalındığı, onun da dediğin gibi uzun uğraşlardan sonra beyin şifresini çözüp çalındığını söyledi. Bir nevi çalınamaz denen aracın inat uğruna çalındığı ifade etmişti. Hırsız çıkmacıdan gerekli parçaları temin ederek adeta bir elektronik mühendisi gibi kafa patlatmış. Yani sonuçta hırsıza kilit olmuyor.

bu konuda kapı imalatı yapan firmalar çok hatalı abi.kapı kasasının yan taraflarına 3 tane güvenlik sensörü taksalar devreye girdiğinde şahıslar zaten anahtar kısmına bile uzanamaz

Ne önlem alınırsa alınsın, hırsızlığın meslek olduğu günümüzde, bizden daima bir adım önde oldukları kesin.

bu konuda kapı imalatı yapan firmalar çok hatalı abi.kapı kasasının yan taraflarına 3 tane güvenlik sensörü taksalar devreye girdiğinde şahıslar zaten anahtar kısmına bile uzanamaz
Kapıyı bir arkadaşın aracılığı ile imalatcıdan almıştık. Kapı sağlam, güzel ama kilitte aynı özeni gösterememişler. Kilit iyi bir markaya ait ama hırsızlar teknolojiye daha çabuk ayak uyduruyorlar. Çalmak çırpmak memlekette en itibarlı iş kolu oldu. ( Hoş evden de 3 tane bozuk saatten başka bir şey almamış. Babam aynı zamanda Kore gazisi idi. Bu nedenle vitrinde birkaç tane altın madalyası vardı, ya telaştan onları görmede ya da saygı duydu almadı. Nakit para aramış, bu devirde kaç kişinin evinde nakit para var ki?)

Geri