Çekici Hizmeti Veren Sigorta var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar eski araçlara kasko var ama ben bir keresinde fiyat aldım 800-900 TL istediler. Manyak bir rakam. Kesinlikle bu konuda bir kampanya başlatmak gerek. Bu sigorta şirketleri kafasına göre iş yapıyor. benim aracım 64 model ama daha tık dememiş 12 yıldır araç kullanıyorum kazam yok. Ama adam dünya kadar para istiyor ayıp yaaaa....

Arkadaşlar eski araçlara kasko var ama ben bir keresinde fiyat aldım 800-900 TL istediler. Manyak bir rakam. Kesinlikle bu konuda bir kampanya başlatmak gerek. Bu sigorta şirketleri kafasına göre iş yapıyor. benim aracım 64 model ama daha tık dememiş 12 yıldır araç kullanıyorum kazam yok. Ama adam dünya kadar para istiyor ayıp yaaaa....
63 modele 13.000 TL üzerinden kasko yaptırdım, ilk sene 1.000 TL ödedim, ikinci sene 750 TL ye indi. Bu sene üçüncü senesi, bakalım ne kadar ödeyeceğim :D? Anlayacağın ilk seneler biraz can yakıyorlar ama zamanla işin içerisine hasarsızlık indirimleri girince fiyatlar oldukca düşüyor.

Resmen adam soymaktan başka bir şey değil ya. Düşünün 800-900 TL bir ücret ve sadece 5 yıllık zaman içinde kaza yapmasam bu rakam 5000TL olur adamlara bak ya araba 10 yaşından büyük diye resmen soyalım mantı içindeler. Sanki sıfır araçlar kaza yapmaz. Kafa yapısına bakar mısınız? Millet acemi altında bilmem kaç model araba bilmem ne kadar değerinde ve bunların kazalarını diğer müşterilerden çıkar ohhh ne ala memleket. Bunlara bir yasa kanun olmadıkça milleti öpmeye devam ederler. 500 Dese neyse 800-900 yuhhhh arabayı satsa idi bari bana....

64 Model aracınıza ait stop veya sinyalleri kolayca bulabiliyormusunuz? Benim orjinal dikiz aynasına çıkmacı bile 250 TL istiyor, kendi cebimizden o parayı kıyıp veremiyoruz ama kaskodan isterken aslan kesiliyoruz değil mi? Sigortacılar da az çok bu piyasayı bizlerden çok daha iyi bildikleri için böyle bir tarife uyguluyorlar.

Kazansınlar kazanmasın değil ama 10 yaşından büyük araç sahiplerini de yolunacak kaz olacak görmesinler. Aracın Piyasa değeri belli bu araç kendi aracım için 10 000 anca sen bunun 1/10 kadar kasko istersen yandığımızın resmi demektir. Uçuk bir rakam değil mi? 800-900 TL bir rakam birde lütuf da bulunur gibi bizden başka yapan olmaz demeleri yok mu? ölüp ölüp diriliyorum resmen.

Mesela 98 model aracımın isteğe bağlı kasko primi bütün indirimler dahil 370 TL, zorunlu trafik sigortası bedeli ise gene bütün indirimler dahil 180 TL. Burada da bir çelişki yok mu? Üstelik fiyatlar rekabet için serbest bırakılmışken başkalarının ödediği rakamlara duyunca benim ödediğim rakam bayağı iyi sayılır.

Mesela 98 model aracımın isteğe bağlı kasko primi bütün indirimler dahil 370 TL, zorunlu trafik sigortası bedeli ise gene bütün indirimler dahil 180 TL. Burada da bir çelişki yok mu? Üstelik fiyatlar rekabet için serbest bırakılmışken başkalarının ödediği rakamlara duyunca benim ödediğim rakam bayağı iyi sayılır.

Vallahi Savaş bey şahsen ben 500TL deseler yaptıracaktım ama adamların verdiği rakamları görünce gözlerim yerinden çıkmadı dersem yalan olur. Yuh dedim. Ama böyle saçmalık olmaz. Ama ülkemizde şu mantık var. Araç sahibimisiniz tamam işte yolunacak kazın önde gidenisiniz demektir.

Araç alımından itibaren yolunmaya başlıyorsun

1.ÖTV ve KDV toplam oranı vergi yani diğer bir adı ile kazık: %55

2.Benzin pompalarının başında yediğimiz kazık : %70-75

3.Oto Yollardan yediğimiz Kazıklar

4.Araç vergilerinden yediğimiz kazıklar

5.Sigorta şirketlerinden yediğimiz kazıklar

6.İşi bilmeyen ustaların tamirlerinden yediğimiz kazıklar

7.İşi bilmeyen LPG ustalarından yediğimiz kazıklar

8.Sızdırmazlık araç muayenesinden yediğimiz kazıklar

9.Adının trafik müfettişi olduğunu bildiğimiz ama kendilerini görmediğimiz adamların plakalara yazdıkları cezalardan yediğimiz kazıklar

İşin özünde araç direksiyonuna oturduğumuzda yediğimiz kazıkları uç uça eklesek sanırım Edirne'den Kars'a varır.

eski araçların kasko yapılması bir yandan sigorta şirketleri için daha riskli çünkü eski aracın parçası ya olmaz yada çok pahalı olur ayrıca eski aracın bir hasar oranı yeni araca göre çok daha fazla olur.. 63 model araca 13 bin tl fiyat vermişler bence çok çok iyi 92 model taunusun fiyatı 2-3 bin tl kıyaslama için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın..

13 bin tl gerçekden bence iyi bir rakam neticede savaş abi o aracı satmaya kalksa o aracın meraklısını bulması lazımki alsın kimse o tip koleksiyonluk bir aracı gündelik hayatta kullanmak için almaz.. doğan şahin alır renault alır daha iyi..

ben kasko yapılsın demiyorum bence eski araçlarda kasko faktörünün o kadar etkili olduğunu sanmıyorum kaskoya verilicek paranın çeyreğine hayat yada yaşam sigortası yaptırılabilinir bu gün yıllık 100 ila 150 tl arası full hayat yada yaşam sigortası yapıyorlar yıllık bu daha mantıklı bence neticede o araçların içinde bu günkü araçlardaki hiç bir güvenlik ekipmanı sistemi donanımı yok.. haliyle arabanın alıcağı hasardan ziyade içindeki insanın alıcağı hasar daha ön planda olmalı bence..

abi çekici verip vermediklerini bilmiyorum ama yol yardım hizmeti yapabilrsin böyle çekici hizmetide almış oluyorsun belirli bir kmye kadar ücretsiz sonra km başına alıyorlar

Arkadaşlar bir çok firma ile konuşmalarım oldu kimisi şehir içi kimisi şehir dışı verebiliyor o kadar yüksek bir rakamda değil 20-30 TL ek ödeme ile yapılıyor. Sigorta poliçem bittiğinde bu hizmetlerden alacağım. En azından kasko olmuyor bari çekici hizmetinden mahrum olmayalım.

Geri