temmuzda aldığım 1.3 astra geri vitese takarken çartlama diye tabir edilen sanki şanzıman dağılacakmışcasına bir ses çıkarıyor nette araştırdığım ve diğer ctdi araç sahibi arkadaşlarımında sorup öğrendiğim onların araçlarında da aynı sıkıntı mevcut hatta 1 yada 3 cü vitese takıp geri vitese takınca ses yapmıyor böyle enteresan bir şanzıman servise bu problemi belirttiğimde bütün araçların aynı olduğu sorun hepsinde aynı senkromençlerin birbirine yakın olduğu gibisinden bir cevap aldım tabiki bu cevap beni tatmin etmedi şimdi merak ettiğim bu sorunu yaşayan arkadaşlar servislerle bu durumu hiç görüştülermi yada çözüm bulabilen oldumu, olmadıysa durumdan şikayetleri devam etmektemi bunu sormamdaki sebep sıfır aldığım bir aracın böyle saçma sapan ses çıkarması hiç hoşuma gitmemekte her nekadar zararı olmadığı idda edilsede problem olmasa neden ses çıkarsın mantığıyla opeli dava etmeyi düşünüyorum ve katılmak isteyen olursa diğer arkadaşlarla birleşip toplu davada açabiliriz daha etklili olabilir