ÇAresizlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yezocan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
annemi hastaneye götürdüm yüksek tansiyona bağlı burun kanaması. dün geceden beri acildeyiz. neyse annemin tansiyonunu düşürdüler falan ama hastanede yaşadığımı anlatmak istiyorum.

annemin tansiyonu nihayet 15-9a inmişti çıkmaya hazırlanıyorduk..
kuçağında 3 yaşındaki kzıyla bir adam girdi içeri bağırarak kurtarın onu diyerek. dedim 3 yaşında. Kaynar suya düşmüş acılar içinde ağlıyor. Vücudunun yaklaşık yüzde 20si yanmış. Anne yanıklara salça sürmüş. ilk gördüğümde salça olduğunu anlamadım kan sandım. omuzlarından kollarına dizlerine kadar arkası komple yanmış. neyse müdahale edilirken kızın çaresiz çığlıkların babanın çığlıklarıyla karışmışken içimizi acıtacak olaylar yaşanmaya başladı. Kızın kimliği yok. Annenin yaşı küçük diye nikahsız diye bildirmemişler nüfusa çocuğu. Hastanede çocuk cerrahı yok cumartesi diye. önce salçayı temizlediler. sonra ufak ufak ilk müdahale. doktorlardan biri elinde telefon çocuk cerrahı arıyor. başlıyor tüm hastaneleri aramaya . bende aldım telefonu başladık tüm tandıklarımı aramaya. tanıdık bir hastane bir doktor. Çünkü hastaneler çocuğu kabul etmiyor. Yanık merkezleri yok diye. Yanık merkezi sadece kartal devlet hastanesinde ve gata da varmış. Onlarda kimliksiz kabul etmiyorlar. Ağlayarak hastaneden çıktım. Çaresizliği hissettim. Hiç birşey yapamadım. Onlar ne yaptılar bilmiyorum. arayıp soramadım. eve yolladık demelerinden korkuyorum.

Offffffff Of Baksanız Nolur Sanki :mad:

Ne acı bir annenin bir babanın çaresizliği kimliği yok diye ölümemi terk etmek gerekiyor ne kötü bir durum Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın

Sağlık sistemi ve sektörü çok garip bi halde.Allah düşürmesin.
Geçen hafta pazar günü ben de eşimi götürdüm herşey gayet güzeldi.İlgi alaka tedavi.4 saat sonra çıktık.Devlet hastanesiydi hem de.
Ama hasta olan bir çocuk oldu mu olayın rengi gerçekten değişiyor:(
Geçmiş olsun hepinize.

Neden böyle yaparlar ki? Çocuğu kabul etseler ne kaybederler..Söylenecek çok şey var ama , neyse. İnşallah bir yolunu bulmuşlardır.

işte ben böyle çok affedersiniz aptallıklara gelemiyorum bi türlü..
neymiş efendim kimliksiz kabul etmiyorlarmış..
ya o çocuk orda olse veya gösterdikleri aptal davranıs yüzünden,
o çocuk omur boyu o yanık izleri ile kalsa??
ben böyle saçmalık görmedim ya..
iyide arar aramaz neden kimlik yok denildi ki?
kimliği var deseydiniz,cocugu yanıklardan kurtardıktan sonra
açıklasaydınız olayı..kimlik ne ki yaa!!

sağlık bakanlığının bu konudaki uygulamaları özellikle aile hekimliği zaten batıda çökmüş bir sistemi TR de yürürlüğe koymaya çalışmaktadır.ancak unuttuğunuz birşey var.Doğumdan sonra herkes nüfus cüzdanı çıkartmakta ve tc kimlik numarası verilmektedir.Bu arada o adam kılıklı affedersiniz orman kibarının bu gune kadar imam nikahı ile yaşayıp peydahladığı çocuğa bir kimlik bile çıkartmadığı için suçludur.Ne demek imam nikahı.Kanun devletinde imam nikahı ile yaşamak ne demek.Tamam oda gerekli ama önce resmi mercilerce kıyılan kanuni nikah şart.Sen kıy nikahı yaşa yaşa ondan sonra 9-5 boşol de.kadın bırakıp gitsin.bu ne saçmalık yahu.b.ana kızmayın sakın.çünkü bu kadın sizin anneniz,kardeşiniz veya akrabanız da olabilir.Onun tek kelime boşol ile sokakta kalmasına mı razı olursunuz yoksa mahkemede boşandıktan sonra ihtiyacı oranında nafaka ve tazminat verilmesi ile mi ?

burası turkıye hersey olabılıyor

çok yazık çok:(ülkemizin nesi doğru işliyoki sağlık sistemide düzgün işlesin

Çok üzücü bir olay Yeliz abla dediğini sölememişlerdir inş. o dahada üzücü :( ama işte kimliği yok diyede acil durumdaki birisine müdehale etmemek üzücü bir olay:cry:

Geri