Ben size dahada otesini anlatayim. Bundan 2 sene evel yazin Tr geldigimizde bizim cocuk durup dururken kusmaya basladi.Cocuk daha 2 yasindaysi o zaman ,derdinide tam anlatamiyordu. Cocugu kaptigimiz gibi Buyukcekmecede OZEL HASTANE(!) ye goturduk. Baktilar ettiler falan, mideyi usutmus diyerek sacma sapan basitten ilaclar verip gonderdiler. Rus esim sinir krizleri geciriyor, Rusyada alistigi icin analiz yapilmadan ilac verilirmi diye. Bende diyorum, koskoca doktorlardan dahami iyi bilecen, Ataturk bile "Beni Turk doktorlarina emanet ediniz " demis (Sonradan ogrendim, meger o lafin bambaska bir hikayesi varmis, Ataturk bizim doktorlara guvendigi icin falan soylememis).Gece cocuk gene 39-40 ateslendi, gene kusmalar. Biz gene kosturduk ozel hastaneye.Cocuk doktoru yokmus, sabahi bekliyeceksiniz dediler. Cocugami sahip cikacagim, esimimi sakinlestirecegimi sasirdim. Bu arada esim Rusya'yi telefonla aradi, durumu izah etti bir doktor akrabasina. Once bizim doktorlara okkali bir kufur isittik kadindan kucucuk cocuga analiz yapmadan ilacmi verilir diye, sonra bizim doktorlarin on kere bakipta koyamadigi teshisi telefondan koydu kadin. Sabah cocuk doktoru geldiginde biz soyledik analizle neyi kontrol etmesi gerektigini. 2 gece cocuk serumlarla suuru kapali sabahladi hastanede. Cocuk yatagi yok diye buyuk yataginda yatti. Daha 2 yasindaki cocuk serumun uzerine yatmasin, yataktan dusmesin diye bende basinda bekledim. Hayatimin en uzun 2 gecesiydi. Uyanmasin diye isik kapali, gozun serumda, her 10 saniyede bir "TIP" diye damla damliyor aerumda boruya. Ve bunu seyrederek gecen 2 gece, o zamanin parasiyla harcanan 1000 dolar para. O sinirle doktorun uzerine yurudum, birde polisler goturuyordu, o bambaska bir hikaye. Yani maalesef Istanbul gibi yerde hastaneye dusersen birak kimligi,paranla bile rezil oluyorsun.
Rusya da nasil oluyor bu isler birde onu anlatayim. Ornegin benim ve benim gibi herkesin bagli bulundugu bir hastane var. Benimki evimden 200 metre otede.Ve o hastanede benim icin ayrilmis bir yatak 24 saat ozlemle bos bir sekilde beni bekliyor. Degil oyle olumluk olmayi,atesiniz biraz ciksa telefon ediyorsunuz, eve ambulansla doktor geliyor, sizi kontrol edip ilac veriyor, gerekli gorurse ambulansla hastaneye goturuyor.Ve bunlarin hepsi bedava. Tek verdiginiz para ilac parasi, oda Turkiye den 3-4 kere daha ucuz. Eger ozel sigortaniz varsa birde, hastaneye gitmeye korkarsiniz. Ben bir kere kan analizi yaptiriyim dedim, 14 doktorun kontrolunden gectim !!!!
Rusya da nasil oluyor bu isler birde onu anlatayim. Ornegin benim ve benim gibi herkesin bagli bulundugu bir hastane var. Benimki evimden 200 metre otede.Ve o hastanede benim icin ayrilmis bir yatak 24 saat ozlemle bos bir sekilde beni bekliyor. Degil oyle olumluk olmayi,atesiniz biraz ciksa telefon ediyorsunuz, eve ambulansla doktor geliyor, sizi kontrol edip ilac veriyor, gerekli gorurse ambulansla hastaneye goturuyor.Ve bunlarin hepsi bedava. Tek verdiginiz para ilac parasi, oda Turkiye den 3-4 kere daha ucuz. Eger ozel sigortaniz varsa birde, hastaneye gitmeye korkarsiniz. Ben bir kere kan analizi yaptiriyim dedim, 14 doktorun kontrolunden gectim !!!!