C180 Beklentilerimin altında çıktı :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu jantlarla dediğiniz doğru fakat yolda giderken yeni kasa şahane duruyor benm fikrm :)

Mercedes Mercedes'tir!

C serisi olması diğerlerine oranla haliyle daha düşük özellikler barındıracaktır. Ama o bir Mercedes. Temiz bir Mercedes, C serisi olsa bile evladiyeliktir. Sıfır al, temiz bin, torununa bırak.

Valla cezbedici birşeyleri olmalı ki, satmaya devam edebilsin. Önceden herşeyiyle cazip Mercedes görürdük. Galiba biraz nesil farkıyla da alakalı birşey, 80'li yıllarda Mercedes olağandışı , rüya gibi araçtı cocukluğumun unutulmazı. BMW ve Peugeot dahil diğer tüm araçlardan ötede birşeydi.

Aşağıda yeni model E serisi Mercedes görüyorsunuz. Kia veya Hyundai bu araçtan daha güzel ve özel görünmüyor mu, yoksa ben mi yanlış görüyorum?

qtstg.jpg

Arkadaşım tabiiki herkesin kendi zevki
zevkler farklı olmasaydı tek marka ve tek model araç üretilirdi
neyse ben ilk okuduğumda yorumu biran için şaka yaptığınızı düşündüm mercedes bence her yönüyle o kia hyundai den üstündür

Önündeki arması yeter salla gitsin.... ölüsü çok arabanın dizisini... gömer :)

Arkadaşlar; bir yanlış anlaşılma var: Ben Mercedes kötüdür falan demedim, hatta tam tersi 50 yıldır klasikleşmiş görüntüsü ve özellikleri ile BMW'nin dahi yanına yaklaşamadığı bir arabadır ve bu dünyaca malumdur. Ben eski Mercedesciyim, hiç sahibi olmadım ancak birkaç kere bindim ve eskiden en hayranı olduğum markadır.

Sadece Mercedes'in son modellerinin her zaman alıştığımız o estetik ve klasik Mercedes'ten uzakta ve sıradanlaşmış bir görüntüye sahip olduğunu belirttim. Mesele zevk meselesi ise, 2010-11 öncesi tüm Mercedes'ler bence güzel, hatta tam beğenmediğim 2003 dönemlerinde yaygınlaşan çift yuvarlak farlı modelleri dahi şu ankilere göre çok daha güzel görünüyor. Elbette ki yine evladiyeliktir, yine içine bineni çok rahat ettiriyor, hiçbir sorun çıkarmıyordur, sonuçta Mercedes yani. Ancak tüm onları zaten artık diğer markalar da yapıyor bunu da kabul etmek lazım. Bu durumda geriye görüntü kalıyor, ancak Mercedes görüntüyü de kaybetmişse...

Mercedes, SEAT Leon gibi aynen ona benzeyen bir spor model çıkarmış (fiyatı da 180bin TL, ellerinizden öper) yani yollarda yüzbinlercesini gördüğümüz tipte araçlardan çıkarmaya başladı, geçen 50 yıllık zamanda Mercedes'te asla görmediğimiz bir durum ki onu da tuhaf karşıladım. Önüne istediği kadar Mercedes amblemini koysun durumu kurtarmıyor. Belki de Mercedes, Nissan'ın Infiniti, Toyota'nı Lexus, Renault'un da Dacia ile yaptığı gibi farklı marka altında farklı maliyette ve farklı modeller üretebileceği yeni bir markaya yatırım yapsaydı da bu şekilde tuhaf modellerle isminin anlamını bozmasaydı belki daha isabetli olurdu...

bugün zaten mercedes'e mercedes demek hata. 1,5-1,6 dci motorlu mercedes mi olur hiç? rezil ettiler marka imajını.

motor hacimleri konusundada yapacak birşey yok. türkiye gibi saçma sapan vergi alan ülkeler yüzünden yapıyorlar. kullandığım modeli 1.8 motor ve araç öyle seri bir şekilde kalkıyorduki kompressorun yardımıyla araba olduğu yerde kıç atıyor düşünün. motor konusunda bence sorun yok ama kalite anlamında harbi düşüş var... astra g almadan önce bizde l300 vardı mitsubishi pazarda adamın biri ya e200 yada 200e ile takas teklifinde bulunmuştu. arabanın içinde oturduğumda dokunduğum her yerinden kalite akıyordu arabanın resmen. düşünün kaç senelik arabada aldığım zevk ve kalite hissi 2011 model bir mercedes'te yoktu. ben bundan bahsediyorum. bir laf varya mercedeste alfabe e'den sonra başlar diye harbiden öyle sanırım...

Valla cezbedici birşeyleri olmalı ki, satmaya devam edebilsin. Önceden herşeyiyle cazip Mercedes görürdük. Galiba biraz nesil farkıyla da alakalı birşey, 80'li yıllarda Mercedes olağandışı , rüya gibi araçtı cocukluğumun unutulmazı. BMW ve Peugeot dahil diğer tüm araçlardan ötede birşeydi.

Aşağıda yeni model E serisi Mercedes görüyorsunuz. Kia veya Hyundai bu araçtan daha güzel ve özel görünmüyor mu, yoksa ben mi yanlış görüyorum?

qtstg.jpg
birde amg haline bakmak lazım. :D evet yandan gerçekten çirkin duruyormuş. ama c serisi gerçekten ön arka yan sağ sol üstten tip olarak çok güzel... kuzenim kaportacı dükkanları var oda eniştem olan babasından öğrendi mesleğini baba mesleği yapıyor yani. eniştemde eski mercedesci'dir. boludan istanbuldan şimdi pert dediğimiz ama o zaman öyle pert pürtün olmadığı zaman kazalı mercedesleri yapardı. geçen dükkana a serisi gelmiş otobanda refüje çıkmış araba sol taraf gidik. eniştemin eski müşterisiymiş adam. eniştem yaparken ne bu lan ne biçim mercedes dedi :D niye noldu dedim oğlum mercedese çekiç vurunca adam akıllı uğraştırırdı buna vuruyom birde arkadan tekrardan vuruyorum dedi :D sanırım bu bile yeterli kalite düşüşünü anlatmak için...

Opel ne dengesiz firma yahu, biz Vectra B de abanıyoruz standart kolonlar ve 7-8 yıllık pioneer cd çalarlı teyp ile, ford kadar canlı 3 boyuta yakın kalitede bir ses vermese de bir çok araçtan sağlam baslı tizli midli ses veriyor, bass inanılmaz derecede yüksek ve poturdama yapmıyor, millet sonradan yapılma sanıyor, gerçekten kafam karıştı C kasa yüzünden :D
astra g'ye pioneer teyp taktım aynı tepkileri almıştım arkadaşlardan. ama c kasada alamıyorum o sesi. teyp zaten çok kaliteli değil kolonlarda öyle sanırım :)

Varsa yoksa vw abi; başkası yalan :D:maden::kop::kop:

Şaka espri bir yana da mercedes her zaman mercedestir... Hatta mercedesin bu günü diğerlerinin (vw,peugeot, ford vs ) yarınıdır.. Resimde paylaşılan mercedes; jantlardan da anlaşılacağı üzere en baz donanımlısıdır..Full paketlisini paylaşalım

Son düzenleme:
Geri