buzlu yollarda frene bastığımda gelen ses??

ogretmen82

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar. buzlu yollarda şöyle 20 km hızla giderken frene basınca frenin oralarda küçük bi motor sesi geliyor vııııııııın diye bir ses ve arabada zor duruyor. acaba abs mi devreye giriyor. bu ses arabadaki herkes tarafından duyuluyor. eğer abs devreye giriyorsa bu ses normal mi???

takır takır edip pedal titriyorsa absdir ve normaldir

20 km hızla giderken frene basınca ABS nin devreye gireceğini sanmıyorum. Girse bile herkesin duyacağı kadar ses yapmaz.

abs herkesin duyacağı kadar ses yapar ve sanırım benim bildiğim 16 km den sonra devreye giriyor

20 km hızla giderken frene basınca ABS nin devreye gireceğini sanmıyorum. Girse bile herkesin duyacağı kadar ses yapmaz.

bildiğim kadarıyla hız önemli değil abs nin devreye girmesi için önemli olan frene ne sertlikte basıldığı...

merhaba arkadaşlar. buzlu yollarda şöyle 20 km hızla giderken frene basınca frenin oralarda küçük bi motor sesi geliyor vııııııııın diye bir ses ve arabada zor duruyor. acaba abs mi devreye giriyor. bu ses arabadaki herkes tarafından duyuluyor. eğer abs devreye giriyorsa bu ses normal mi???
hidrolik yağı seviyesinde eksilme varmı? balataların havasının alınması gerekiyor olabilir veya kullanılan balataların özelliğinden...

bildiğim kadarıyla hız önemli değil abs nin devreye girmesi için önemli olan frene ne sertlikte basıldığı...
:good: Frene basılan sertlik derecesine göre abs devreye giriyo.

uzun zamandan beri frenlerimden memnunum arkadaşlar. fakat özellikle baktım yerler buzluysa yani abs siz aracın kayacağı şekilde buz varsa yerde frene basınca vııınnnnnn diye ses geliyor ve fren pedalı titriyor. araç zor duruyor durmayacak sanıyorum. bu durumu erzurumdaki arkadaşlar iyi bilirler.
mesela kasise yaklaşıyorum geç farkediyorum kasisi yerde buz tabiki frene bi basıyorum vıııınnnnn diye ses geliyor. buzlu olan yeri geçiyorum normal yerde basıyorum kesinlikle öyle bişey yok. bazen abs si olan araçlara dışarıdan bakıyorum buzlu yerlerde frene bastıkları zaman lastikleri durup durup hareket ediyor. acaba benim lastiklerde öyle oluyor ve vıııınnn diye ses mi geliyor???

hidroliğe baktırmadım balatalara baktırmıştım geçen hafta çok iyi dediler. zaten normal yolda frenlerden çok memnunum.

ABS.nin devreye girmesi için belli bir hız sınırlaması yok, frene bastığınız zaman tekerler kızaklamaya başlarsa ABS devreye girer, buzlu yoldada aracınız çok rahat kaydığı için ABS devreye girmesi çok normal.

ben abs yi özellikle karlı yolda her hızda devreye sokabiliyordum van'dayken.yani hız sınırı yok. kesinlikle sesli ve titreşimli devreye giriyor.

Geri