Büyük Araclara Dikkat

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan buraqh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçmiş Olsun...

Tesekkür ederim arkadaslar.

trayler plakasıyla, çekici plakası farklıdır.. o araçlar irsaliyesiz-belgesiz yola çıkamaz; evraklarında da hangi traylerle, hangi tarihde, hangi istikamette seyrü sefer halinde olduğunun kaydı olur.. yani polis evvela trayleri bulur, sonrada o trayleri o tarihde çeken çekiciyi..

çok geçmiş olsun; benzer bi durumda ben sinirlerime hakim olamamıştım ve hiç bir şey elde edememiştim. umarım hayırla sonuçlanır.

aslında tır kamyon gibi ağır vasıta şöförleri çok dikkatli ve iyi kullanır. yolun kuralını yordamını bilir. ama işte bizim aramızdaki itler gibi onların aralarındaki itlerde içine ediyorlar trafiğin. o itlerin araçlarda büyük olduğundan yarattığı tehlikede büyük oluyor. adana yolunda rampa aşağı 150 ile bana sol çekmeye çalışan boş çekiciyimi sayayım izmit istanbul yolunda en solda 110 giderken kafasını önündeki tırı sollamak için bana kafa gösterip dip fren yaptıranımı sayayım rampa aşağı çıkış şeridinde hala sol çeken itimi sayayım. o kadar çokki. siz siz olun zaten tecrübeli olanlarınız bilir büyük araçlarla takışmayın. sol şeritte de olsanız sollama yaparken en sağdaki tırın sola atlayabileceğini bilerek sollayın. orta şeritte kalabalıksa yol en soldan sollayın. sollarken selektör korna akşamsa kesinlikle yapın ama abartmayın adamlarda dev gibi halojenler var:) kaynağa bakmış gibi yapıyorlar adamı:) kısaca kamyoncular aslında iyi şöfördür sollamanız için emniyet şeridine bile kaçarlar halden anlarlar ama itine denk gelmeyin...
kazasız belasız gidin gelin...

Geçmiş Olsun Büyük Araçlardan Kamyoncunlardan Tırcılardan Herzaman Korkuyorum Nedense :)

Geçmiş olsun Burak.

Geçmiş olsun kardeşim...Allah beterinden saklasın....

Geçmiş olsun... Uzun yol çalışan tırcıların geneli yoldaki diğer araçlara herzaman yardımcı olmuşlardır ama malesef şehir içinde çalışan tır ve kamyon sürücüleri geneli trafiği hiçe sayan bir tabirle hareket ediyolar. Uzun yolda yaşadığım bir olayı anlatayım Erzurum - Amasya yolunda iki araç seyir halindeyiz önde dayımın kangoo arkada ben ilerliyoruz dayım önündeki tırı sollamaya kalktı ama tabi hatalı bir sollamaydı önünü görmeden sol şeride geçti ve o anda karşıdan bir kamyon çıktı ve sellektör atmaya başladı ben artık dedim gittilerr ama tır şöförü o an o koskoca tırı emniyet şeridine attı ve orada kaza olmasını engelledi bunun gibi bir çok olay yaşadım.. ama tabi gel görki ben gebze de yaşıyorum gebze nin sanayi bölgesi olmasından dolayı gün içinde 100 lerce tır trafiğin içinde ve geneli azrail gibi dolaşmakta mümkün mertebe onlardan uzak durmakta fayda var.. tekrardan geçmiş olsun....

Geçmiş olsun... Uzun yol çalışan tırcıların geneli yoldaki diğer araçlara herzaman yardımcı olmuşlardır ama malesef şehir içinde çalışan tır ve kamyon sürücüleri geneli trafiği hiçe sayan bir tabirle hareket ediyolar. Uzun yolda yaşadığım bir olayı anlatayım Erzurum - Amasya yolunda iki araç seyir halindeyiz önde dayımın kangoo arkada ben ilerliyoruz dayım önündeki tırı sollamaya kalktı ama tabi hatalı bir sollamaydı önünü görmeden sol şeride geçti ve o anda karşıdan bir kamyon çıktı ve sellektör atmaya başladı ben artık dedim gittilerr ama tır şöförü o an o koskoca tırı emniyet şeridine attı ve orada kaza olmasını engelledi bunun gibi bir çok olay yaşadım.. ama tabi gel görki ben gebze de yaşıyorum gebze nin sanayi bölgesi olmasından dolayı gün içinde 100 lerce tır trafiğin içinde ve geneli azrail gibi dolaşmakta mümkün mertebe onlardan uzak durmakta fayda var.. tekrardan geçmiş olsun....

evet o gebze ve dilovası rampada tırlar çok tehlikeli. 3 şeridide kapıyorlar. orda sabırlı olun ve arkalarından uygun hızda tırmanın. her an her hareketi yapabilirler...

Geri