Bu sabah araba yine çalışmadı

salihselam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bu yaz memlekette şarz dinamosu görev yapmadığı için, aküyü yemiş,doğal olarak araba çalışmadı.Dinamoyu yaptırdık.Bu sabah araba yine çalışmadı.Elektrik var arabada gösterge ışıkları yanıyor.Akü de yeşil renk.Tık tık bişey yok.Hafif te oksiklenme var kutup başında.

Sendeki sorun şarzla veya aküyle değil. marş dinamosu arızalı.

Tamiri olur mu bunun,yoksa eskisini at yenisini mi getir olur?

Tamiri olmayan malzeme olmaz. ;)

Muhtemelen kömürleri bitmiştir. 10- 15 tl kömür 30 civarıda işcilikle helledilebilir. Oksitlenme ile alakalı olsaydı gösterge ışıkları, teyp vs çalışmazdı.

Benim şarj dinamosun sesli çalışıyordu.Geçen yaptırdım.Bilyeleri değişti işçilikle 80 tl oldu.Ama kömür değiştimi bilmiyorum sağlamdı çünkü

Mantıklı en güzel davranış elektrik parça konusunda şarz ve marj dinamolarının sökülmesi durumunda kesin kez kömürlerin değişmesi gerek. Neticede işçilik verilmekte ve yarı kalmış bilmem ne olmuş falan oldu filan oldu adam yolda kalsın bir daha gelsin işinden başka bir şey değil. İyi işini dürüst yapan bir usta müşteriye söylemeden gerekli değişimleri yapar sonrada aracını teslim eder... olay budur yani ;)

Akü yeşil renk demiştim ya.Renk işine bakma dedi iki ayrı usta . akü bitmiş yani.Yeni aküyle düzeldi.Bu arada aküm 2,5 - 3 yıl gibi oldu.Akü bitme süresi normal mi acaba

şarj dinamosu sorunundan dolayı olmuştur yeni aku alınacak.

Akü yeşil renk demiştim ya.Renk işine bakma dedi iki ayrı usta . akü bitmiş yani.Yeni aküyle düzeldi.Bu arada aküm 2,5 - 3 yıl gibi oldu.Akü bitme süresi normal mi acaba

10 yıl akü değiştirmeyenler var :D

Geri