Bu normal mi anormal mi?

adnanor' Alıntı:
valla kardeş ben de 260-300 arası benzin yakıyorum.ama şehir dışında km de 180 kuruş yaktıı geçen ayy.bide sıralı sistem lpg taktır diyen arkadaşlara şunu söölemek istiyorum.ben ayda 1000-1200 km yol yapıyorum.sıralı taktırmanın maliyeti ruhsat işlemeyide hesaba katarsak 2500 ytl civarına olurr.o parayı verene kadar gider dizel alırım daha iyi yaaaw:alkis:

Bence çok haklısın..:alkis: :alkis:

ya benm araba astra h ama bu kadar da nasl fark olyo anlamıyom aynı motor...1,6 easytronıcle 200 bne gidp gelıyorum istanbul trafıgınde..:Dbenım arabada mı sorun var yoksa:D

kardeş biz onu lpg ile yakıyoruz bizim canımız yokmu:)takma kafana...araçta lpg yoksa iyi bir servis çözer işi.

o kadar farka dizel alabiliyorsan hiç durma al. ayrıca sıralı sistem , dizelden kesinlikle daha az yakıyor.

adnanor' Alıntı:
valla kardeş ben de 260-300 arası benzin yakıyorum.ama şehir dışında km de 180 kuruş yaktıı geçen ayy.bide sıralı sistem lpg taktır diyen arkadaşlara şunu söölemek istiyorum.ben ayda 1000-1200 km yol yapıyorum.sıralı taktırmanın maliyeti ruhsat işlemeyide hesaba katarsak 2500 ytl civarına olurr.o parayı verene kadar gider dizel alırım daha iyi yaaaw:alkis:

1,3 dizelle sen km 'de en az 15 ykr yakacaksın , ben senin aracının nerdeyse 2 katı motorla 14 ykr yakacağım .. farkı belli

To_death_corsa' Alıntı:
Bence çok haklısın..:alkis: :alkis:

1) aracın bakımlarını yaptır
2) vites değişimlerinde 2000-2500 devir aralığını kullanmaya çalış
3) düz yolda giderken arabanın kurtardığı viteste git, küçük viteste gitme
4) daha da şüphelenirsen deponu doldur, uzun yolda 100 km aracını dene, süratini 90'ın üzerine çıkarma,altına da düşmemeye çalış, tekrar deponu doldur,eğer aracın yakıt tüketimi 6 litre/100 km civarlarını geçiyorsa başka bir sıkıntı var

halcon_negro' Alıntı:
Arkadaşlar benim araba(astra 1.6 GL 2000 model) şehir içi km de 0,320 ila 0,350 TL arası yakıyor.Çok değilmi ya?Bunun sebepleri neler olabilir.Bi yardım ltf.

adnanor' Alıntı:
1.400 e Tartarini kiti taktırdım ruhsata işletme falan 190 ytl = 1.600 e maloldu ve bu kadar farkla dizel alabileceğini hiç sanmıyorum ...

ben Ankara dayım şehir içinde 215 bin civarı yakıyor bu bile bana çok geldi bu aralar çok yakıyo çünkü yağ değişim zamanı filan gelmiş ortalama yakıt tüketimi şu an 7.9 da normalde 7.0 fila geziniyordu onun için sıralı sisteme filan gerek yok bence
az yakmasını istiyosan üç şey çok önemli
1- aracın hava flitresi temiz olacak
2 - yağ değişim zamanını aksatmıyacaksın ki bu önemli
3 - 1. 2. 3. viteslerde araca yüklenmeyaceksin yoksa aşırı derecede fazla yakar 4. ve 5. vitesi kullanmaya özen göster bence ekonomi vitesi 4 ile 5

üstat, sen de taktır şu lpg'yi. Paran cebinde kalsın. 7 litre benzin yakmak yerine 8,5 litre LPG yaksan fena mı olur? km de hiç yoksa 80.000 tl / 8 ykr farkeder

M@honi' Alıntı:
ben Ankara dayım şehir içinde 215 bin civarı yakıyor bu bile bana çok geldi bu aralar çok yakıyo çünkü yağ değişim zamanı filan gelmiş ortalama yakıt tüketimi şu an 7.9 da normalde 7.0 fila geziniyordu onun için sıralı sisteme filan gerek yok bence
az yakmasını istiyosan üç şey çok önemli
1- aracın hava flitresi temiz olacak
2 - yağ değişim zamanını aksatmıyacaksın ki bu önemli
3 - 1. 2. 3. viteslerde araca yüklenmeyaceksin yoksa aşırı derecede fazla yakar 4. ve 5. vitesi kullanmaya özen göster bence ekonomi vitesi 4 ile 5

a normal benim 2.0 vectra o kadar yakıyo

Geri