Bu kadarda yakamaz ?

Bekofresh

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese merhaba.corsa e 1.2 sahibiyim.bir sorum olacak size.1.2 bir aracin 40 ila 50 kurus arasi yakmasi normal mi?1.2 az yakar dediler ama olmaz olsun boyle az yakma.sizce bir sorun olabilir mi?arac 3200 kmde.manuel

Herkese merhaba.corsa e 1.2 sahibiyim.bir sorum olacak size.1.2 bir aracin 40 ila 50 kurus arasi yakmasi normal mi?1.2 az yakar dediler ama olmaz olsun boyle az yakma.sizce bir sorun olabilir mi?arac 3200 kmde.manuel
Araciniz daha yeni oldugu icin normal. Bir de benzin fiyatinin da etkisi var tabi.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Küçük silindirli araç az filan yakmaz. Aracın km ilerledikçe biraz düşer ama çok fazla bir şey beklememek gerek.

Bir çoğumuzun yaptığı ortak hata; altımızdaki 1100-1200 cc araçlardan 2000 cc lik araç performansı beklememizdir, altımızdaki aracın gücünü iyi bilmezsek fazla yakıt tüketmemiz kaçınılmazdır. Yani kaba tabirle ne kadar köfte o kadar ekmek.

1,4 clio kullanıyordum çok az yakıyor die onu sattım şuan 2,0 vectra kullanıyorum 1,4 motordan daha az yakıyor ufak motor az yakar die birşey yok yokuş çıkarken ufak motorda gaza abanıyoruz devrini almak için oysakı büyük motorda ayağımızın ucuyla dokundugumuzda yokuşdakı performansı inanılmaz derecede mükemmel

Aracınız yeni alışma süreci olacaktir ilk bakımdan sonra düşer lakin çok düşmesini beklemeyin ülkemizde benzin aşırı yüksek. Yokuş aşağı viteste kullanin anlik tuketim 0 olur

7 Lt altını beklemek hayal olur şehir içi.
benzinde 5 lira civarında olduğunu düşününce gayet normal.

1,4 clio kullanıyordum çok az yakıyor die onu sattım şuan 2,0 vectra kullanıyorum 1,4 motordan daha az yakıyor ufak motor az yakar die birşey yok yokuş çıkarken ufak motorda gaza abanıyoruz devrini almak için oysakı büyük motorda ayağımızın ucuyla dokundugumuzda yokuşdakı performansı inanılmaz derecede mükemmel

İşte olayın özü bu. ;)

istanbul-ankara arasi 450 km 1.4 Renoult clio 45 lt simit tüp hız 130-140 arası yapılan km 410
istanbul-ankara arasi 450 km 2.0 opel vectra 45 lt simit tüp hız 160 190 arası yapılan km 400
bence ufak motor araca binmeye değmez büyük motor un performansı yeter bolu tüneline çıkışdakı o yokuşu clio ile 3 vitese kadar düşerken vectra ile 5 vites 170 ile yarım gaz tırmanıyor

şehir içi 2.0 motor deli gibi yakıyor. uzun yolda fark olmasa bile 2.0 motorun şehir içi yakıtını 1.2 1.4 1.6 motordan kimse az olduğunu iddia etmesin değil çünkü. 2.0 laguna ile 1.6 vectramın yakıt tüketiminden biliyorum...

Geri